Flodkryssningar

En flodkryssning är ett utmärkt sätt att uppleva Europas floder på – bara gå ombord och låt semestern börja! På en flodkryssning varierar utsikten dagligen, och semestern njuts i en avkopplad atmosfär. Du tillbringar tiden med att beundra kyrktorn, grönskande kullar, medeltida slott och storstädernas ljus. Och även om du under flodkryssningen besöker många nya städer och resmål, är din bas densamma under hela resan.

En flodkryssning innebär framför allt en avkopplande och lugn semester, där det inte finns klätterväggar eller nattklubbar. Flodkryssningarna är kända för den gemensamma och intima atmosfären – i restaurangerna, på utflykterna och under kvällsaktiviteterna är det enkelt att bekanta sig med de andra gäster ombord. Dock är en kryssning också ett perfekt sätt för att åka iväg och njuta av egen tid med sin partner eller vänner.

Flodkryssningar har bra service
På en flodkryssning är resans huvudpunkt de fantastiska resmålen, kulturen, maten och utsikterna. Service saknas dock inte ombord på fartygen. På de smala och långa fartyg finns åtminstone en restaurang, bar och lounge, där du kan beundra de förbiflytande vyerna. Soldäcket är många resenärers favoritplats och den bästa plats för att njuta av utsikten. Ombord kan det också finnas gym, bibliotek, spa och en mindre butik.

Kulturen i huvudrollen
På en flodkryssning får du bekanta dig med nya regioners kultur och liv. Städerna som byggts utmed floden har länge varit viktiga handelsplatser, och här hittar du både kultur, sevärdheter och spännande historia. De mest kända städerna vid Donau är Österrikes Wien och Melk, Bratislava i Slovakien samt Budapest i Ungern. Romantiska Seine är bekant för alla som har besökt Paris, men floden slingrar också igenom andra natursköna områden. När du kryssar på Seine bör du stanna upp och klinga i champagneglasen eller smaka på Camembert- och Brieost.

Rhen, vars mest idylliska avsnitt är med på Unesco:s världsarvslista, sträcker sig från Alperna till Nordsjön och under en kryssning här får du resa genom ett grönskande landskap med ett överflöd av renässansslott och vingårdar. Tysklands förtjusande småstäder är favoriter för många. På Rhone finner man det franska kökets hjärta, och ser bland annat Bourgogne som är känt både för sina vingårdar och Frankrikes kulinariska huvudstad Lyon.

Varför en flodkryssning?
– Förtjusande kulturresmål
– Enkelt sätt att resa
– Nya sevärdheter varje dag
– Avkopplande tidsfördriv
– Intressanta utflykter
– God mat
– Nya bekantskaper
– Intim och lugn atmosfär

Kryssningar

 • Från 6 995 kr per person

  Blomsterkryssning runt Nederländerna

  2021: 2/4, 7/4, 12/4, 17/4 & 22/4

  En blomsterkryssning på floder och kanaler i april månad går knappast att överträffa när det gäller skönhetsupplevelsen. Upplev dessa fyrverkerier av färger och dofter på resan runt Nederländerna.

  Zaandam-Wijk bij Duurstede-Arnhem-Nijmegen-Amsterdam

  Läs mer: Blomsterkryssning runt Nederländerna
 • Pris från 9 995 kr per person

  Fantastiska Rhen söderut

  2021: 24/4, 11/5

  Rhen har alltid både förbundit och separerat människor och kultur. Den mellersta delen av floden utgör idag gränsen mellan Tyskland och Frankrike. De många borgar och slott längs Rhen vittnar om flodens spännande historia och dess betydelse som en transportådra.

  Amsterdam-Køln-Rüdesheim-Mannheim – Heidelberg-Strasbourg-Route des vins (Eguisheim)

  Läs mer: Fantastiska Rhen söderut
 • Pris från 9 995 kr per person

  Mosel och Rhen

  2021: 31/7, 7/8, 14/8, 28/8, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10

  Kryssningen uppför Mosel och Rhen erbjuder många av Tysklands viktiga sevärdheter, och denna kryssning är därför mycket populär. Omgivningen och naturen är hisnande vacker och idyllisk. Vi upplever både de små byarna, de vackraste gröna vingårdarna, de mäktiga medeltida slotten och flera av monumenten på UNESCO:s världsarvslista. Varje dag på denna kryssning är en glädje för ögat.

  Koblenz-Rüdesheim-Alken-Zell-Traben Trarbach-Mehring/Trier-Bernkastel-Cochem-Koblenz

  Läs mer: Mosel och Rhen
 • Pris från 9 995 kr per person

  Romantiska Rhen norrut

  2021: 4/5, 18/5

  Rhen har alltid både förbundit och separerat människor och kultur. Den mellersta delen av floden utgör idag gränsen mellan Tyskland och Frankrike. De många borgar och slott längs Rhen vittnar om flodens spännande historia och dess betydelse som en transportådra.

  Strasbourg, Mannheim, Koblenz, Køln, Arnhem, Amsterdam

  Läs mer: Romantiska Rhen norrut