Mosel och Rhen

Rutt

Koblenz-Rüdesheim-Alken-Zell-Traben Trarbach-Riol/Trier-Bernkastel-Kues-Cochem-Koblenz

Kryssningarna på Mosel & Rhen är otroligt populära. Och med rätta, för floden utgör själva sinnebilden för vackra flodkryssningar – med förförande vackra miljöer som tagna ur en målning, med gröna vingårdar, idylliska småstäder med korsvirkeshus, medeltida slott och berg med vidsträckta skogar som är en riktig glädje att titta på varje dag.

Kombinationen av föränderlig natur och kulturupplevelser kan inte upplevas på ett bättre sätt. Koppla av på soldäck medan fartyget glider lugnt och stilla från en charmig vingård till en annan, vinprovningar är naturligtvis en del av programmet. Atmosfären under resan är svår att beskriva. Kryssningen måste upplevas!

Läs mer om MS Leonora här.

Datum: 2024: 6/10, 13/10, 20/10
VÄNTLISTA: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 25/8, 1/9, 15/9, 22/9, 29/9

Pris från 11 395 kr per person

Bokningsförfrågan

Resplan

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Koblenz

  Ombord på MS Leonora kommer vi vid ankomsten att välkomnas av fartygets Cruise Manager i loungen. Här kommer vi även att genomgå säkerhetsförfaranden och få praktisk information ombord.
  MS Leonora ankrar i Koblenz över natten och avgår tidigt nästa morgon mot Rhen och Rüdesheim.

 • Dag 2 Koblenz – Rüdesheim

  Vår kryssning börjar med att vi seglar in i Rhen och upp mot Rüdesheim. Denna sträcka är bäst känd som ”The Romantic Rhine” och som för några år sedan sattes på UNESCO:s lista över ”världskulturarv”. På vägen in i Rhen rundar vi det ”tyska hörnet” Deutches Eck, där en ridande kejsare Wilhelm I regerar där de två floderna Mosel och Rhen möts.
  Njut av den vackra utsikten på soldäcket eller koppla av med en bra bok i en av fartygets loungebarer. På vägen till Rüdesheim passerar vi den berömda klippan Lorelei. Enligt myten var Lorelei en älva som förtrollade sjömännen och med sin skönhet avledde deras uppmärksamhet så att de sjönk på de farliga klipporna.
  Före middagen blir det ett välkomstmöte och presentation av fartygets besättning, här serveras även en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren.

 • Dag 3 Rüdesheim – Alken

  Idag seglar vi tillbaka förbi Loreleiklippan och de fantastiska slotten på vägen till Koblenz och in i den pittoreska Mosel och till den lilla mysiga vinstaden Alken. Ovanför staden tornar det imponerande slottet, Burg Thurant, varifrån vi har en fantastisk utsikt över Moseldalen.
  Du kan välja att besöka Burg Thurant eller ta en stadspromenad till fots i Gamla stan, Altstadt. Vi stannar i Alken till tidigt nästa morgon, när MS Leonora seglar vidare mot Zell och Traben-Trarbach.

 • Dag 4 Alken – Zell – Traben-Trarbach

  Den vackra seglingen kan avnjutas på soldäck. Vi måste ta oss genom fem slussar totalt innan vi når den lilla, mysiga vinstaden Zell, som för alltid kommer att förknippas med dess världsberömda vita vin ”Schwarze Katz”.
  På eftermiddagen fortsätter seglingen genom det vackra landskapet kring Mosel, tills vi sent på eftermiddagen når en annan hisnande vinstad, nämligen Traben-Trarbach.
  Traben Trarbach är en liten stad mitt i Moseldalen i delstaten Rheinland-Pfalz. Staden har sedan 1898 förenats av en bro över Mosel och i dess omgivningar bor drygt 6000 invånare. Efter stadsbränder i Trarbach 1858 och i Traben 1879 har staden byggts om i jugendstil. Ruinerna efter slottet Grevensburg, byggt 1350, tronar ovanför Trarbach. Staden har tidigare varit ett centrum för vinhandel på Mosel och självklart erbjuder vi ett besök i en av stadens många vingårdar på eftermiddagen.

 • Dag 5 Traben Trarbach – Riol (Trier)

  MS Leonora avgår från kajen i Traben-Trarbach tidigt på morgonen med kurs i riktning mot Tysklands äldsta stad, Trier.
  Tidigt på eftermiddagen ankrar vi i Riol – 18 kilometer från Trier. För att komma till Trier måste vi åka buss sista biten. Bussresa inkl guidad tur* kostar ca 30 € och kan köpas ombord. Trier är en fantastisk stad som grundades av den romerska kejsaren Julius Caesar. Han namngav staden Augusta Treverorum och staden blev den regionala huvudstaden i den galliska delen av Romerska imperiet. Trier sjuder av kultur och efter stadsrundturen runt Trier ges tillfälle att uppleva Trier på egen hand. Det finns bl a stora möjligheter att handla på den långa gågatan med sina många spännande butiker.

  *Guidningen sker oftast på danska eller norska men kan ibland ske på svenska. Om man inte önskar följa med till Trier kan man välja att stanna ombord på båten.

 • Dag 6 Riol – Bernkastel-Kues

  En annan härlig morgon med flodkryssning. MS Leonora seglar nu nedströms till ”Mosels pärla” Bernkastel-Kues. En obeskrivligt charmig stad vars byggnader kan dateras tillbaka till sen medeltid. Från det gamla torget utgår små gator och gränder med bedårande hus, trottoarkaféer och butiker. Det är ingen överdrift att säga att Bernkastel-Kues är en riktig sagostad.

 • Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem – Koblenz

  MS Leonora fortsätter sin resa nedströms. Idag passeras fyra slussar – för att sänka fartyget till Rhens nivå, men innan vi når så långt kommer vi att angöra Cochem. Cochem är vackert beläget vid flodstranden – nedanför slottet Reichsburg Cochem, som stolt tronar över staden.

 • Dag 8 Koblenz

  Den oförglömliga flodkryssningen på Mosel & Rhen är över för denna gång.

   

   

   

  Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll i programmet. Observera att slusspassagerna kan ta olika lång tid vilket kan påverka reseprogrammet.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger MS Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

Pris per person i dubbelhyttPRISER 2024
7 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor11 59513 92514 96517 485
Enkelhyttstillägg6 3356 3356 33517 485

 

I priset ingår:

8 dagar/7 nätter ombord på fartyget MS Leonora
Engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 8 euro per person och dag – betalas ombord sista kvällen)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  215 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  315 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten

Transfer:
Direkt tåg från Frankfurt flygplats till Koblenz från 16 € per person per väg.

Övrigt:
8 dagars parkering i Koblenz kostar ca 60 euro (kan ej förbokas)