Kryssningar längs norska kusten

Boka kryssning

Du kan välja mellan Hurtigrutens traditionella kryssningsfartyg eller MSC cruises kryssningsfartyg för dessa kryssningar. Norska kusten är sevärd året runt och på Hurtigrutens kryssningar kan du uppleva de magnifika fjordarna i skenet av sommarens midnattssol eller vinterhalvårets norrsken.

Hurtigrutens kryssningar

 • Pris per person fr: 14 143 kr

  Den klassiska norska upptäcktsresan

  Avresor varje dag (reslängd 11 dagar)

  Denna resa innehåller många av höjdpunkterna från den klassiska rundresan. Vi startar i Bergen, passerar polcirkeln två gånger, upplever Nordkap, utforskar Kirkenes där båten vänder och avslutar kryssningen i medeltidsstaden Trondheim.

  Bergen – Kirkenes – Trondheim

  Läs mer: Den klassiska norska upptäcktsresan
 • Pris per person fr: 10 131 kr

  Den klassiska resan norrut

  Avresor varje dag (reslängd 7 dagar)

  Vi följer den norska kustens skyddade farvatten från Bergen mot Kirkenes vid den ryska gränsen. Under resan kommer du att angöra 34 hamnar och uppleva den särpräglade naturen norr om polcirkeln. Alla de olika årstiderna ger olika nyanseringar av resan men när du än väljer att resa så kommer du få en fantastisk upplevelse. På sommaren är turen in i Geirangerfjorden är en av höjdpunkterna.

  Bergen – Kirkenes

  Läs mer: Den klassiska resan norrut
 • Pris per person fr: 8 612 kr

  Den klassiska resan söderut

  Avresor varje dag (reslängd 6 dagar)

  Under en resa från allra nordligaste Norge har du möjlighet att uppleva de mest kända sevärdheterna i Norge, såsom Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, bergsformationen De Sju systrarna, Torghatten med sitt karaktäristiska hål rakt igenom, Nidarosdomen i Trondheim och det mäktiga landskapet längs Atlantkusten.

  Kirkenes – Bergen

  Läs mer: Den klassiska resan söderut
 • Pris per person fr: 18 020 kr

  Den klassiska rundresan

  Avresor varje dag (reslängd 12 dagar)

  Den ultimata resan med Hurtigruten längs norska kusten från Bergen mot Kirkenes vid den ryska gränsen. Där vänder fartyget och börjar sin färd tillbaka till Bergen. Du kommer att uppleva Norges mest kända sevärdheter, såsom Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, bergsformationen De Sju systrarna, det märkliga berget Torghatten, Nidarosdomen i Trondheim och Atlantkustens mäktiga landskap. På sommaren är turen in i Geirangerfjorden en av höjdpunkterna.

  Bergen – Kirkenes – Bergen

  Läs mer: Den klassiska rundresan
 • Pris per person fr: 4 783 kr

  Fjordar och Lofoten

  Avresor varje dag (reslängd 5 dagar)

  Ge dig själv tid att uppleva denna fantastiska natur på en oförglömlig kryssning med Hurtigruten. På den korta rutten från Bergen till Tromsö kan du bland mycket annat njuta av Geirangerfjordens makalösa naturupplevelser. Upplev Svartisens glaciär eller fartens berusning på en RIB-safari på Saltsströmmen, som är världens starkaste tidvattenström.

  Bergen – Tromsö

  Läs mer: Fjordar och Lofoten
 • Pris per person fr: 3 995 kr

  Fjordar och långsträckt kustlandskap

  Avresor varje dag (reslängd 4 dagar)

  Följ med Hurtigruten på en 4-dagarsresa från hansastaden Bergen till Bodø i norr. Vi skyndar långsamt förbi de västnorska fjordarna, med stopp i medeltidsstaden Trondheim med Nidarosdomen, och genom det äventyrliga Helgeland med Torghatten, De Syv Søstre och polcirkeln.

  Bergen – Bodø

  Läs mer: Fjordar och långsträckt kustlandskap
 • Pris per person fr: 2 210 kr

  Fjordlandskap, skärgård och historiska städer

  Avresor varje dag (reslängd 2 dagar)

  En 2-dagarsresa från Trondheim till Bergen ger dig ro att njuta av livet och utsikten ombord medan båten skyndar långsamt längs kusten. Vi besöker Kristiansund, Molde, Ålesund och Vestlandets fantastiska fjordar på färden mot Bergen, staden med den Unescolistade Bryggen och utsiktspunkten Fløyen.

  Trondheim – Bergen

  Läs mer: Fjordlandskap, skärgård och historiska städer
 • Pris per person fr: 3 680 kr

  Helgelandskusten och pittoreska Lofoten

  Avresor varje dag (reslängd 3 dagar)

  Det historiska och spännande Trondheim är utgångspunkt för den här upplevelserika 3-dagarsturen som tar dig med genom äventyrliga Helgeland och fascinerande Lofoten, med slutmål Tromsø, också kallad Nordens Paris.

  Trondheim – Tromsö

  Läs mer: Helgelandskusten och pittoreska Lofoten
 • Pris per person fr: 5 890 kr

  Helgelandskusten, Lofoten och Nordkap

  Avresor varje dag (reslängd 5 dagar)

  Fem dagar av Världens vackraste sjöresa, från historiska Trondheim till gränsstaden Kirkenes. Res längs den sägenomspunna Helgelandskusten, det vackra Lofoten och det arktiska kustlandskapet i Troms och Finnmark.

  Trondheim – Kirkenes

  Läs mer: Helgelandskusten, Lofoten och Nordkap
 • Pris per person fr: 1 835 kr

  Kirkenes-Tromsö: Upplev midnattssolen

  Avresor varje dag (reslängd 2 dagar)

  På rutten Kirkenes – Tromsø far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.

  Kirkenes – Tromsö

  Läs mer: Kirkenes-Tromsö: Upplev midnattssolen
 • Pris per person fr: 3 205 kr

  Södergående resa – Helgelandskusten

  Avresor varje dag (reslängd 3 dagar)

  Njut av lugn och avkoppling på en kryssning med Hurtigruten. Under en tredagars kryssning från Tromsö till Trondheim har du möjlighet att njuta av Helgelands vackra kust. På utflykterna kan du uppleva RIB-äventyr vid Lofoten, örnsafari i Trollsfjorden eller besöka UNESCO-ön Vega. En oförglömlig resa längs den norska Atlantkusten väntar!

  Tromsö – Trondheim

  Läs mer: Södergående resa – Helgelandskusten
 • Pris per person fr: 5 005 kr

  Södergående resa mot Bergen

  Avresor varje dag (reslängd 4 dagar)

  På en 4-dagarstur från Tromsø till Bergen får du uppleva en smakbit av Norge och flera av höjdpunkterna från en klassisk rundresa. Se det vackra Vesterålen, trolska Trollfjorden, Lofoten, Helgelandskusten och de Syv Søstre samt städer som Trondheim, Ålesund och Bergen. Vi vill också rekommendera Stokmarknes med Hurtigrutemuseet, Stamsund, Svolvær och Sandnessjøen – alla små unika, charmiga platser längs vägen söderut mot Bergen. Stanna gärna ett dygn i Nordens Paris eller Porten till Ishavet före ombordstigning på Hurtigruten och avgång från Tromsø. Vill du krydda seglatsen med fler upplevelser kan erbjuds ett antal spännande och varierande utflykter året runt på resorna. Läs mer i ”utflykter”.

  Tromsö – Bergen

  Läs mer: Södergående resa mot Bergen
 • Pris per person fr: 3 055 kr

  Tromsö-Kirkenes: Upplev midnattssolen

  Avresor varje dag (reslängd 3 dagar)

  På rutten Tromsø – Kirkenes far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.

  Tromsö – Kirkenes

  Läs mer: Tromsö-Kirkenes: Upplev midnattssolen
 • Pris per person fr: 5 155 kr

  Upplev midnattssolen

  Avresor varje dag (reslängd 4 dagar)

  På rutten Tromsø – Kirkenes – Tromsø far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.

  Tromsö – Kirkenes – Tromsö

  Läs mer: Upplev midnattssolen
 • Pris per person fr: 2 945 kr

  Vacker skärgård och djupa fjordar

  Avresor varje dag (reslängd 3 dagar)

  Bergen, staden mellan de sju fjällen, och Unescolistade Bryggen ger en perfekt start på resan norrut mot Trondheim. Turen tar tre dagar med höjdpunkter som Ålesund, Geiranger, Romsdalsalpene, Molde och inte minst medeltidsstaden Trondheim.

  Bergen – Trondheim

  Läs mer: Vacker skärgård och djupa fjordar
 • Pris per person fr: 1 735 kr

  Vacker skärgård och mytiska Helgelandskusten

  Avresor varje dag (reslängd 2 dagar)

  Vår 2-dagarstur från Trondheim till Bodø tar dig genom det äventyrliga Helgeland, med trånga sund och fascinerande skärgård, och förbi sägenomspunna fjäll som Torghatten, Lekamøya och De Syv Søstre.

  Trondheim – Bodø

  Läs mer: Vacker skärgård och mytiska Helgelandskusten