Boka kryssning  

Sydamerika – kryssningar och hamnar


Kryssningscenter har ett stort urval av kryssningar i Sydamerika. På kryssningar i Sydamerika seglar man längs Brasiliens kust, upplever den underbara naturen i Patagonien, vulkanerna i Chile och regionens mycket rika djurliv. Under kryssningar i Sydamerika besöks bl a storstäder som Rio de Janeiro och Buenos Aires, och naturdestinationer som Puerto Madryn, Ushuaia och Punta Arenas.

Buenos Aires är ett av Sydamerikas största metropoler och känt för sin intensiva storstadspuls. Det europeiska inflytandet är synligt på gatorna i Buenos Aires i form av den fantastiska arkitekturen och invånarna som till stor del består av ättlingar till spanska, italienska och tyska invandrare. På Buenos Aires gator är det lättare än på de flesta andra sydamerikanska städer att uppleva stadens rika kultur och stadens många boulevarder och uteserveringar skapar en helt unik atmosfär. För att närma sig den argentinska kulturen kan man börja med att gå på bio, besöka antikmarknader eller genom att se en äkta tangoföreställning.

Till Buenos Aires mest populära områden hör Palermo med dess små specialbutiker och La Boca, som med sina färgglada hus är ett av stadens mest kända attraktioner. En trevlig promenad kanman ta till hamnen Puerto Madero. Därifrån kan man göra en båtutflykt till Uruguay på motsatta stranden.Läs mer »