Buenos Aires

Boka kryssning

Buenos Aires är ett av Sydamerikas största metropoler och känt för sin intensiva storstadspuls. Det europeiska inflytandet är synligt på gatorna i Buenos Aires i form av den fantastiska arkitekturen och invånarna som till stor del består av ättlingar till spanska, italienska och tyska invandrare. På Buenos Aires gator är det lättare än på de flesta andra sydamerikanska städer att uppleva stadens rika kultur och stadens många boulevarder och uteserveringar skapar en helt unik atmosfär. För att närma sig den argentinska kulturen kan man börja med att gå på bio, besöka antikmarknader eller genom att se en äkta tangoföreställning.

Till Buenos Aires mest populära områden hör Palermo med dess små specialbutiker och La Boca, som med sina färgglada hus är ett av stadens mest kända attraktioner. En trevlig promenad kanman ta till hamnen Puerto Madero. Därifrån kan man göra en båtutflykt till Uruguay på motsatta stranden.

Avstånd och kommunikationer

Argentinas huvudstad har två internationella flygplatser av vilka Ministro Pistarini flygplats är den viktigaste. Flygplatsen kallas också för Ezeiza flygplats, för att skilja den från Jorge Newbery flygplats som ligger nära centrum.

Ezeiza flygplats ligger cirka 35 kilometer sydost om Buenos Aires centrum. Det finns ingen tågförbindelse med Buenos Aires Ezeiza flygplats. Den närmaste tågstationen är Ezeiza dit man ta sig till med buss nr 518. Bussbolaget Manuel Tienda Leon har en förbindelse med busstationen Madero vid Plaza San Martín i Buenos Aires centrum. Vissa bussar fortsätter därefter till Jorge Newbery flygplats. Buss 8 går från flygplatsen till Plaza de Mayo, men tar ganska lång tid.

Man kan hyra bil i ankomsthallen i terminal A. Från flygplatsen leder den avgiftsbelagda motorvägen Autopista Riccheri (väg nummer A002) till Buenos Aires.

I Buenos Aires centrum kan man resa runt både med tunnelbana med buss. Taxi är förhållandevis billigt.

Hamnen

Flera sydamerikanska kryssningar avgår från Buenos Aires. Buenos Aires hamn ligger ca 45 km från den internationella flygplatsen Ezeiza. Man kan ta buss mellan flygplatsen och hamnen men det kräver flera byten. I och med att taxiavgifterna är förhållandevis låga kan det vara ett mer praktiskt alternativ.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi