Boka kryssning  

Nordamerika


Kryssningscenter har ett stort urval av kryssningar i Nordamerika. De här kryssningarna seglar bl a från Seattle och Vancouver till Alaska, från Miami till Karibien och från New York till Kanada. På kryssningar i Nordamerika sen man de mest intressanta städerna, naturattraktionerna, och hamnarna i USA. På alla kryssningar i Nordamerika finns Kryssningscenters prisgaranti.

I den vackra kanalstaden kan man njuta av solljuset nästan hela året och det är en orsak till dess popularitet. Men staden erbjuder besökare även annat än att ligga på en strand: regionen har en hel del nöjesparker, stora köpcentra och spännande museer. Och den vänliga attityden så typisk för Floridaborna upptäcker du när du får den sedvanligt utmärkta servicen!

 

Det är lättast att utforska området genom att hyra en bil. I närheten av Fort Lauderdale finns flera sandstränder och intressanta platser att besöka. Everglades med sina träsk alligatorer är också väl värt en utflykt!

 

 Läs mer »


Los Angeles – eller LA som ”Änglarnas stad” familjärt kallas - är en vidsträckt stad med till största delen låg bebyggelse och liknar ingen annan stad i världen. Det är en trend-sättande global metropol med en extraordinär historia och ett rikt kulturarv. Det är känt som underhållningens och filmens huvudstad i världen med Hollywoods filmstudios, Oscarsgalan och filmstjärnornas Beverly Hills. 

 

Los Angeles har 120 km soldränkt Stilla havskust, hyllade restauranger, museer i världsklass och flera av USA:s bästa nöjesparker, såsom Disneyland och Universal Studios.  LA har fler museer och teatrar än någon annan amerikansk stad samt en blomstrande musik- och galleriscen. Till de mest kända museerna hör den fantastiska Getty Center i Brentwood och Los Angeles County Museum of Art (LACMA) på Museum Row.

 

Los Angeles och lyx går hand i hand, från kändisfyllda restauranger och klubbar till femstjärniga hotell. Rodeo Drive är en av världens främsta lyxdestinationer där de mest förmögna i staden shoppar. 

 

Nästan hälften av Los Angeles invånare har rötter i Latinamerika - från Mexiko och Peru till El Salvador och Costa Rica och varje år från 15 september till 15 oktober firas National Hispanic Heritage Month. Los Angeles har kulturellt rika stadsdelar och attraktioner i hela staden. Mexikansk kultur stöter du på i East LA Boyle Heights och på Olvera Streets mexikanska marknad, Downtown LA, asiatisk kultur och mat hittar du i Chinatown och Little Tokyo.  Koreatown har landets högsta koncentration av nattklubbar och restauranger. Persian Square är hemvist för det största antalet perser utanför Iran. Leimert Park är centrum för LA:s afroamerikanska konstscen. 

 

 


Läs mer »


Soliga Miami är på många sätt ett komplett semestermål. De kilometerlånga sandstränderna, palmerna, det behagliga vädret och det mångkulturella, vibrerande nöjeslivet lockar många gäster året runt. I Miami förenas glitter och glamour med latinska rytmer och stadens pulserande nattliv och ändlösa shoppingmöjligheter är som grädde på toppen. Miami är även känd för den rena miljön: stadens luft är frisk och gatorna är rena. 

 

Träskområdet Everglades, som är granne med Miami, är en av de populäraste utflyktsmål från Miami. Här har du möjlighet att stå öga mot öga med alligatorer och många andra vilda djur. Det är lätt att bli förtjust och förförd av Miamis mångfald!

 

 

 


Läs mer »


New York är en fascinerande stad som alla måste besöka minst en gång i sitt liv. Förutom all kultur, shopping och intensiv stadsmiljö får man den unika upplevelsen av att gå på de gator man sett i otaliga filmer och tv-serier!

 

Mångsidigheten i The Big Apple är stort: Man kan skräddarsy vistelsen precis så som man vill ha det. Man kan ta det lugnt i hippa Williamsburg med sina små kaféer och mysiga restauranger, äta äkta amerikans frukost eller lunch på en klassisk diner eller botanisera bland stans bästa hamburgerställen och bagelbutiker. Glamour och neonljus hittar du på Broadway och Times Square.

 

För konst och museivänner finns massor: Förutom alla gallerier i Chelsea finns här bl a världsberömda Guggenheim Museum, välkända MOMA på Manhattan och den pigga MOMA-filialen i Brooklyn, Metropolitan Museum of Art, Naturhistoriska museet och mycket mer.   

Tröttnar man på storstadens puls så finns förstås alltid stadens stora, gröna lunga - Central Park. 

 

New York har under århundraden blivit känt som en smältdegel för olika kulturer. I den ständigt föränderliga staden har vissa gränser suddats ut, men ännu kan man fascineras av den så speciella asiatiska miljön i Chinatown. Här kan man hitta både bra och förvånansvärt genuina kinesiska, japanska och koreanska restauranger. Harlem norr om central Park är också värt ett besök. Varför inte uppleva skönsjungande gospel i en kyrka eller prova soul food på Miss Mamie’s Spoonbred Too!

 

 


Läs mer »


Seattle är en av USA:s populäraste städer enligt CNN och den största staden i delstaten Washington. Staden som har fått sitt namn efter indianhövdingen Seattle grundades 1853 kan ses som en brygga mellan öst och väst Klimatet klassificeras som Medelhavsklimat, med torra, varma somrar och milda, regniga vintrar. Staden kallas för ”regniga staden” även om det är mer molnigt än regnigt här. 

 

Stadens mes kända landmärke är det 160 m höga Space Needle, som synts i tv-serien Frasier och utgör bakgrunden i tv-serien Grey’s Anatomy. Uppifrån har man en makalös utsikt över staden och Mount Rainier i bakgrunden.

 

Stadens hamnområde är väl värt ett besök. Seattle är allmänt känt för både kaffe och intresset för organiska livsmedel och i de berömda Market Place och Fisherman Terminal i hamnområdet hittar man god mat direkt ur havet och från lokala uppfödare. Vid bryggorna hittar du förutom restauranger hittar du här även butiker och ett akvarium. 

 

Musik- och teaterscenen är livlig och genom åren har världens strålkastare riktats mot Seattle. Här uppstod på 1980-talet musikstilen grunge med Nirvana, Soundgarden och Pearl Jam som mest kända representanter. Till nu verksamma band som förknippas med Seattle hör Fleet Foxes och Band of Horses. Härifrån kom även Jimi Hendrix, som man kan lära sig mer om i musikmuseet EMP Museum i centrum. Här finns även många teatrar och spoken word-artister och en välrenommerad symfoniorkester som nyligen haft 100-årsjubileum.

 


Läs mer »


Vancouver ligger på Kanadas västkust alldeles vid den amerikanska gränsen. Den dynamiska hamnstaden är ett viktigt affärs- och kulturcentrum som lockar med både den mäktiga naturen runtomkring och det förvånansvärt milda klimatet.

 

Den olympiska staden Vancouver är en bra utgångspunkt för utflykter i den omgivande naturen. Här finns enorma skogar, fjordar och berg för alla slags utomhusaktiviteter i naturen.  

 

Vancouver kallas för Grannskapens stad, där olika grannskap har sin egen karaktär beroende på etnisk bakgrund. Vancouver den stad som har högst andel kinesisk befolkning i Nordamerika och ca 50% har annat modersmål än engelska. Här finns bl a flera kinesiska områden, Little Italy, Greektown och Punjabu Market där man kan hitta lokala spännande butiker och restauranger. Nöjeslivet är koncentrerat till kvarteren kring Granville Street. 

 

I staden finns även en av Nordamerikas största stadsparker, Stanley Park, som är större än Central Park i New York. Här samsas även bebyggelse från slutet av 1800-talet med modernare tiders skyskrapor. 

 

Vancouvers största shoppinggatar Robson Street är ett shoppingparadis. I närheten hittar du stadens största varuhus. Vancouver med sina 500 000 invånare, är ett mångsidigt resmål, med någonting för alla. NHL-laget Vancouver Canucks två största stjärnor är bröderna Sedin och vill man se NHL-ishockey så är Vancouver ett bra ställe. 

 

 


Läs mer »