New York

Boka kryssning

New York är en fascinerande stad som alla måste besöka minst en gång i sitt liv. Förutom all kultur, shopping och intensiv stadsmiljö får man den unika upplevelsen av att gå på de gator man sett i otaliga filmer och tv-serier!

Mångsidigheten i The Big Apple är stort: Man kan skräddarsy vistelsen precis så som man vill ha det. Man kan ta det lugnt i hippa Williamsburg med sina små kaféer och mysiga restauranger, äta äkta amerikans frukost eller lunch på en klassisk diner eller botanisera bland stans bästa hamburgerställen och bagelbutiker. Glamour och neonljus hittar du på Broadway och Times Square.

För konst och museivänner finns massor: Förutom alla gallerier i Chelsea finns här bl a världsberömda Guggenheim Museum, välkända MOMA på Manhattan och den pigga MOMA-filialen i Brooklyn, Metropolitan Museum of Art, Naturhistoriska museet och mycket mer.

Tröttnar man på storstadens puls så finns förstås alltid stadens stora, gröna lunga – Central Park.

New York har under århundraden blivit känt som en smältdegel för olika kulturer. I den ständigt föränderliga staden har vissa gränser suddats ut, men ännu kan man fascineras av den så speciella asiatiska miljön i Chinatown. Här kan man hitta både bra och förvånansvärt genuina kinesiska, japanska och koreanska restauranger. Harlem norr om central Park är också värt ett besök. Varför inte uppleva skönsjungande gospel i en kyrka eller prova soul food på Miss Mamie’s Spoonbred Too!

Kommunikationer och avstånd

New York har flera flygplatser, men oftast landar internationella flyg antingen på John F. Kennedy International Airport, som ligger ca 24 km från Manhattan, eller på Newark Liberty International, 26 km från Manhattan. Det billigaste och ibland snabbaste sättet att ta sig in till centrum är med tåg. I staden är tunnelbanan det klart smidigaste färdmedlet.

Hamnarna

New York har två färjeterminaler, en på Manhattan och en på Brooklyn. Dessutom har Royal Caribbean och Celebrity Cruise en egen terminal på andra sidan viken, i New Jersey.

Manhattan Cruise Terminal, New York
Manhattan Cruise Terminal är den äldsta terminalen och tar emot flest kryssningsfartyg av de tre terminalerna. Terminalen ligger på 12th Avenue på västra sidan av Manhattan. Terminalen har en parkeringsplats. Från John F. Kennedy International Airport tar det ca 1-1 tim 30 min att köra hit. Från Newark Airport ca 1 timme och från La Guardia flygplats 1 tim 45 min. Från Midtown Manhattan till terminalen tar det ca 15 minuter.

Brooklyn Cruise Terminal, New York
Några av kryssningsfartygen angör terminalen i Red Hook, Brooklyn. Terminalen nås enklast med taxi, men det finns även en parkering i området. Från John F. Kennedy International Airport tar det ca 1 tim 30 min att köra hit. Från Newark Airport ca 1 tim 30 min-2 tim och från La Guardia flygplats 1 tim.

Cape Liberty Cruise Port, New Jersey
Cape Liberty Cruise Port är Royal Caribbeans och Celebrity Cruises egen terminal. Cape Liberty ligger 11 km söder om Manhattan. Från Newark Airport är det endast en kort resa till terminalen. Från John F. Kennedy International Airport tar det 1 tim 15 min och från La Guardia Airport 1 tim 30 min.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri