Boka kryssning  

Karibien


Kryssningscenter har ett stort urval av kryssningar i Karibien. Kryssningarna i Karibien erbjuder massor av sol, turkosglittrande hav och en avslappnad atmosfär. På kryssningarna besöker man historiska städer, spektakulära stränder och de mest populära öarna. Du får bl a möjlighet att uppleva San Juan i Puerto Rico, mexikanska Cozumel, paradisön i Barbados och Philipsburg på St Maarten. På alla kryssningar i Karibien finns Kryssningscenters prisgaranti.

Paradisön Barbados har länge varit en av de mest populära resmålen i Karibien. På Barbados lockar den orörda naturen, det rena havsvattnet, de vänliga människorna och alla aktiviteter som erbjuds. Att man talar engelska över hela ön gör det dessutom enklare för många. I dessa fantastiska omgivningar är det lätt att glömma vardagens allehanda bekymmer och bara njuta av en avslappnad och fulländad semester! Öns vägar är i gott skick och det är lätt att ge sig iväg för att utforska öns öde stränder.

 

Till Barbados delikatesser hör, naturligtvis, fisk, skaldjur och rom. Inte oväntat hittar man på ön flera utmärkta restauranger! En aktiv dag avslutas gärna med en middag på en strandrestaurang vid solnedgången. Den som önskar aktivera sig på semestern kommer inte att bli besviken: Barbados är drömresmålet för alla som trivs i vattnet. Prova gärna surfing, snorkling och dykning!


Läs mer »


Koppla av och uppleva ett unikt äventyr på CocoCay, Royal Caribbeans privata ö som har fått priser för sin miljövård. CocoCay är speciellt reserverad för kryssningsgäster på Royal Caribbean och Celebrity Cruises. 

 

På CocoCay kan du verkligen njuta av total avkoppling, men även roa dig med att glida över det turkosa havet med en zip-line, vattenaktiviteter som snorkling, leka med barnen i den flytande lekplatsen Caylana Aqua Park och utforska ön på miljövänliga utflykter.

 

 Läs mer »


Cozumel i Karibiska havet ligger nära Cancún och är en av de största öarna i Mexiko. Den vackra ön är särskilt populär bland dykare och snorklare – undervattenslivet i det karibiska vattnet är här mycket färgstarkt!

Men i  Cozumel finns en hel del annat att göra. Promenera på Melecos boulevarder och bland de antika ruinerna av fästningar  eller utforska Maya-folkets ruinstad. På ön erbjuds oändligt med vattenaktiviteter, såsom att simma med Stingrockor. Många kryssningar längs mexikanska rivieran och i Karibien stannar på Cozumel.Läs mer »


Freeport är den näst största staden på Bahamas och Grand Bahamas öns huvudstad. Staden har sitt ursprung 1955, när den amerikanska affärsmannen Wallace Groves beviljades tillstånd att inrätta en frihandelszon på Grand Bahamas. 

 

Freeport, med 27 000 invånare, har sedan starten fokuserat på turism. Till de populära fritidsaktiviteterna i Freeport hör bl a olika vattensporter, dykning, fiske och golf. På paradisön finns även nattklubbar, kasinon, taxfree-shopping, nationalparker och temaparken Pirates of the Bahamas.

 

 Läs mer »


Caymanöarnas huvudstad Georgetown ligger på ön Grand Cayman, som är ögruppens största ö. Den lilla staden är en bra utgångspunkt för dagsutflykter för att utforska ön. Det finns hundratals dykplatser och det finns mycket att upptäcka under vatten - grottor, vrak och korallrev bör definitivt upplevas för alla som är intresserade av dykning eller snorkling.

 

Den absoluta höjdpunkten på Caymanöarna är Seven Mile Beach, som i omröstning valts till Karibiens vackraste strand. Den nio kilometer långa sandstranden lockar med en avslappnad atmosfär, restauranger och kristallklart vatten. En annan populär attraktion är Stingray City, där du kan simma med stingrockor.

 Läs mer »


Great Stirrup Cay är en privat paradisö ägd av Norwegian Cruise Line. Ungefär hälften av ön är en underbar sandstrand, som erbjuder utmärkta möjligheter till bad, soldyrkan och snorkling. Den södra delen består av en landningsbana för helikoptrar, med betongblock som är lämningar från den amerikanska militären.  

 

 Läs mer »


Tropiska Bahamas är en av vackraste öarna i Karibien. Bahamas huvudstad Nassau var på 1700-talet känd som piraten Svartskäggs gömställe. Till huvudön Bahamas kom man för att fira och gömmer sig för lagens väktare.

 

Idag kommer man till Bahamas på jakt efter fantastiska stränder, tillbakalutad semester och intressant snorkling. Huvudön New Providence och grannön Paradise Island är populära bland besökare. Från Nassau åker man gärna för att tllbringa en dag i vattenparken eller på stranden. Dykning är mycket populärt här vilket inte är konstigt – i det kristallklara vattnet finns mycket att se!

 

 

 


Läs mer »


Den förtjusande ön St Maarten är inte större än Utö i Stockholms skärgård, men den är uppdelad mellan Frankrike och Nederländerna. Den lugnare norra halvan tillhör Frankrike, medan den södra delen som tillhör Nederländerna, är särskilt populär hos kryssningsresenärerna. Det är lätt att resa runt på den lilla ön så det är lätt att nå någon av öns 40 tropisk stränder. Det kristallklara vattnet och de vajande palmerna är som ett vykort.

 

Philipsburg på den nederländska delen är en livlig stad med öns bästa shopping. De färgglada husen och den vackra strandpromenaden skapar en skön karibisk atmosfär. Njut av solen och en drink på strandterrassen, eller njut av en god måltid på någon av den lilla stadens många bra restauranger!

 

 


Läs mer »


Härliga Puerto Rico är den östligaste ön i Stora Antillerna i Karibiska havet. På Puerto Rico kan du njuta av den heta salsarytmen och den starka rommen - världens mest kända rom, Bacardi, framställs ju här. På ön ägnar man sig gärna åt surfing, vandring i regnskogen, snorkling i korallreven och bad i klara laguner. Efter en dag full av äventyr kopplar man gärna av på en restaurang med kryddstark karibisk mat i San Juan eller i någon av de sevärda småstäderna.   

 

Öns huvudstad, San Juan, är en osedvanligt färgstark stad. Gamla stan, känd för sina pastellfärgade hus och smala kullerstensgator, är också med på Unescos världsarvslista. Man kan samtidigt uppleva en aning av Amerika, eftersom Puerto Rico är en självstyrande del av USA. Även om man på ön främst talar spanska, så klarar man sig bra på engelska.Läs mer »