Boka kryssning  

Karibien


Kryssningscenter har ett stort urval av kryssningar i Karibien. Kryssningarna i Karibien erbjuder massor av sol, turkosglittrande hav och en avslappnad atmosfär. På kryssningarna besöker man historiska städer, spektakulära stränder och de mest populära öarna. Du får bl a möjlighet att uppleva San Juan i Puerto Rico, mexikanska Cozumel, paradisön i Barbados och Philipsburg på St Maarten. På alla kryssningar i Karibien finns Kryssningscenters prisgaranti.

Paradisön Barbados har länge varit en av de mest populära resmålen i Karibien. På Barbados lockar den orörda naturen, det rena havsvattnet, de vänliga människorna och alla aktiviteter som erbjuds. Att man talar engelska över hela ön gör det dessutom enklare för många. I dessa fantastiska omgivningar är det lätt att glömma vardagens allehanda bekymmer och bara njuta av en avslappnad och fulländad semester! Öns vägar är i gott skick och det är lätt att ge sig iväg för att utforska öns öde stränder.

 

Till Barbados delikatesser hör, naturligtvis, fisk, skaldjur och rom. Inte oväntat hittar man på ön flera utmärkta restauranger! En aktiv dag avslutas gärna med en middag på en strandrestaurang vid solnedgången. Den som önskar aktivera sig på semestern kommer inte att bli besviken: Barbados är drömresmålet för alla som trivs i vattnet. Prova gärna surfing, snorkling och dykning!


Läs mer »


Cozumel i Karibiska havet ligger nära Cancún och är en av de största öarna i Mexiko. Den vackra ön är särskilt populär bland dykare och snorklare – undervattenslivet i det karibiska vattnet är här mycket färgstarkt!

Men i  Cozumel finns en hel del annat att göra. Promenera på Melecos boulevarder och bland de antika ruinerna av fästningar  eller utforska Maya-folkets ruinstad. På ön erbjuds oändligt med vattenaktiviteter, såsom att simma med Stingrockor. Många kryssningar längs mexikanska rivieran och i Karibien stannar på Cozumel.Läs mer »


Caymanöarnas huvudstad Georgetown ligger på ön Grand Cayman, som är ögruppens största ö. Den lilla staden är en bra utgångspunkt för dagsutflykter för att utforska ön. Det finns hundratals dykplatser och det finns mycket att upptäcka under vatten - grottor, vrak och korallrev bör definitivt upplevas för alla som är intresserade av dykning eller snorkling.

 

Den absoluta höjdpunkten på Caymanöarna är Seven Mile Beach, som i omröstning valts till Karibiens vackraste strand. Den nio kilometer långa sandstranden lockar med en avslappnad atmosfär, restauranger och kristallklart vatten. En annan populär attraktion är Stingray City, där du kan simma med stingrockor.

 Läs mer »


Den förtjusande ön St Maarten är inte större än Utö i Stockholms skärgård, men den är uppdelad mellan Frankrike och Nederländerna. Den lugnare norra halvan tillhör Frankrike, medan den södra delen som tillhör Nederländerna, är särskilt populär hos kryssningsresenärerna. Det är lätt att resa runt på den lilla ön så det är lätt att nå någon av öns 40 tropisk stränder. Det kristallklara vattnet och de vajande palmerna är som ett vykort.

 

Philipsburg på den nederländska delen är en livlig stad med öns bästa shopping. De färgglada husen och den vackra strandpromenaden skapar en skön karibisk atmosfär. Njut av solen och en drink på strandterrassen, eller njut av en god måltid på någon av den lilla stadens många bra restauranger!

 

 


Läs mer »


Härliga Puerto Rico är den östligaste ön i Stora Antillerna i Karibiska havet. På Puerto Rico kan du njuta av den heta salsarytmen och den starka rommen - världens mest kända rom, Bacardi, framställs ju här. På ön ägnar man sig gärna åt surfing, vandring i regnskogen, snorkling i korallreven och bad i klara laguner. Efter en dag full av äventyr kopplar man gärna av på en restaurang med kryddstark karibisk mat i San Juan eller i någon av de sevärda småstäderna.   

 

Öns huvudstad, San Juan, är en osedvanligt färgstark stad. Gamla stan, känd för sina pastellfärgade hus och smala kullerstensgator, är också med på Unescos världsarvslista. Man kan samtidigt uppleva en aning av Amerika, eftersom Puerto Rico är en självstyrande del av USA. Även om man på ön främst talar spanska, så klarar man sig bra på engelska.Läs mer »