Segelfartyg & yachter

Boka kryssning

Har du alltid drömt om att kryssa med en fullriggare eller en mindre yacht? Att se solen gå långsamt ner i havet och se vinden röra sig i seglen? Ett par måsar cirklar över himlen och segelfartyget gungar lite lätt. Havet är hela tiden närvarande när du kryssar med ett segelfartyg och du kan känna historiens vingslag när du ser det vackra trä däcket och de ståtliga masterna.

På de små yachterna är det plats till 100–185 personer, och stämningen ombord intim. De flesta fartyg har egen marina med badbrygga – yachten kan ankra intill en paradisliknande ö och du kan simma till sandstranden direkt från yachten.

När du kryssar med segelfartyg eller yachter upplever du en närhet till de mindre hamnar och öar som inte är möjligt ombord på ett större fartyg. Det är som att få en nyckel till dolda skatter av avlägsna platser och smultronställen – Du känner pulsen av varje liten hamnstad du anländer till, doften av havet och ljudet av vågorna som slår mot båtens skrov blir din konstanta följeslagare.

Du kan utforska, upptäcka och skapa minnen som är unika för varje hamn och ö du besöker, och det är den oslagbara känslan av frihet och äventyr som gör det till en upplevelse utan like.

Sugen på kryssning? Skriv in dina kontaktupplysningar och önskemål så kontaktar vi dig med ett skräddarsytt förslag. Skicka en bokningsförfrågan!

Kryssningar efter område

Kryssningar efter rederi

Galleri

Rederier

 • Ponant

  Det franska rederiet Ponant har kryssat i över 25 år, och bjuder på franska influenser, som rederiet benämner “The French touch”. betjäningen. De lyxiga yachterna tar resenärerna till fantastiska destinationer runtom i världen.

  Läs mer: Ponant
 • SeaDream

  ”It’s yachting, not cruising”. Det väsentligaste framgår av rederiet SeaDreams slogan. Endast 100 resenärer och lika mycket personal. Den egna marinan med vattenskotrar och badbryggor, betyder att yachten inte ens behöver en hamn. Den kan ankra intill en paradisliknande ö och du kan simma till sandstranden direkt från yachten.

  Läs mer: SeaDream
 • Star Clippers

  Se solen gå långsamt ner i havet och vinden som rör sig i seglen. Ett par måsar cirklar över himlen och segelfartyget gungar lite lätt. Havet är hela tiden närvarande när du kryssar med Star Clippers och du kan känna historiens vingslag när du ser det vackra trä däcket och de ståtliga masterna.

  Läs mer: Star Clippers