Vancouver

Boka kryssning

Vancouver ligger på Kanadas västkust alldeles vid den amerikanska gränsen. Den dynamiska hamnstaden är ett viktigt affärs- och kulturcentrum som lockar med både den mäktiga naturen runtomkring och det förvånansvärt milda klimatet.

Den olympiska staden Vancouver är en bra utgångspunkt för utflykter i den omgivande naturen. Här finns enorma skogar, fjordar och berg för alla slags utomhusaktiviteter i naturen.

Vancouver kallas för Grannskapens stad, där olika grannskap har sin egen karaktär beroende på etnisk bakgrund. Vancouver den stad som har högst andel kinesisk befolkning i Nordamerika och ca 50% har annat modersmål än engelska. Här finns bl a flera kinesiska områden, Little Italy, Greektown och Punjabu Market där man kan hitta lokala spännande butiker och restauranger. Nöjeslivet är koncentrerat till kvarteren kring Granville Street.

I staden finns även en av Nordamerikas största stadsparker, Stanley Park, som är större än Central Park i New York. Här samsas även bebyggelse från slutet av 1800-talet med modernare tiders skyskrapor.

Vancouvers största shoppinggatar Robson Street är ett shoppingparadis. I närheten hittar du stadens största varuhus. Vancouver med sina 500 000 invånare, är ett mångsidigt resmål, med någonting för alla. NHL-laget Vancouver Canucks två största stjärnor är bröderna Sedin och vill man se NHL-ishockey så är Vancouver ett bra ställe.

Kommunikationer och avstånd

Vancouver International Airport ligger 16 kilometer från centrala Vancouver. Taxi från flygplatsen till centrum är något dyrare än bussen, men prisskillnaden är inte särskilt stor. Tunnelbanan (SkyTrain) trafikerar sträckan mellan flygplatsen och centrum.

Det vanligaste sättet att röra sig i Vancouver är med bil, men det finns även buss, tunnelbana och färja. Dagsbiljett kostar ca 7 USD.

Hamnen

Canada Place Cruise Terminal ligger centralt, nära Vancouvers shoppingdistrikt. Från flygplatsen tar det ca 30 min till hamnen. Från flygplatsen finns en tunnelbanelinje direkt till stationen Waterfront i hamnen. Från Waterfronts station finns flera bussar och tåg till andra delar av Vancouver. Från hamnen i Vancouver avgår även färjor till de norra delarna av Vancouver. I hamnen finns parkeringsplats.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri