Pittoreska Mosel och Saar

Rutt

Koblenz-Alken-Bernkastel-Saarburg-Merzig-Mehring/Tier-Traben Trarbach-Koblenz

Mosel och Saar hör till de mest populära floderna i världen.
Båda floderna slingrar sig genom den vackraste delen av delstaterna Rheinland-Pfalz och Saarland, där de närliggande bergen och de många mysiga vingårdarna utgör grunden för en fantastisk naturupplevelse på det vackra skeppet M/S Leonora.
Kombinationen av varierad natur och kulturupplevelser kan inte upplevas på ett bättre sätt än på en kryssning på Mosel och Saar.
Fartyget glider lugnt från en charmig vingård till en annan, där vinprovningar naturligtvis är en del av programmet. Den idylliska atmosfären, med de medeltida slotten, städerna med korsvirkeshus och smala, mysiga gator är en upplevelse som är svårslagen. Det måste upplevas!

Läs mer om MS Leonora här.

 

Datum: 2022: 21/8 & 11/9

Pris från 9 995 kr per person

Bokningsförfrågan
 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Koblenz

  Ombord på M/S Leonora kommer vi vid ankomsten att välkomnas i loungen av fartygets Cruise Manager. Här kommer vi även att genomgå säkerhetsförfaranden och få praktisk information ombord.
  När alla gäster är ombord lämnar M/S Leonora kajen i Koblenz och styr mot den pittoreska Mosel och den lilla mysiga vinstaden Alken.

 • Dag 2 Alken – Bernkastel-Kues

  Tidigt på morgonen lämnar M/S Leonora Alken och seglar uppströms till ”Mosels Pearl”, som Bernkastel-Kues kallas. Njut av den första delen av resan på morgonen och eftermiddagen från fartygets soldäck – vi anländer till Bernkastel-Kues efter att ha avnjutit en underbar lunch ombord.
  Bernkastel-Kues är en obeskrivligt charmig stad vars byggnader dateras tillbaka till slutet av medeltiden. Från det gamla torget går små gator och gränder med bedårande hus, trottoarkaféer och butiker. Bernkastel-Kues är en sann sagostad.
  På kvällen arrangeras ”Winemaker’s Dinner” där skeppskocken serverar en 7-rätters gourmetmeny. Till varje maträtt under middagen avnjuts några av de absolut bästa vinerna som Bernkastel-Kues har att erbjuda. Under middagen presenteras alla viner av en representant från en av stadens berömda vingårdar.

 • Dag 3 Bernkastel-Kues – Saarburg

  M/S Leonora lämnar kajen i Bernkastel-Kues före frukost, och i dag kommer du att njuta av en vacker färd uppför Mosel och in i floden Saar till förtrollande Saarburg.
  Vi anländer till Saarburg efter lunch, där en stadstur till fots arrangeras till stadens pittoreska centrum med alla mysiga kaféerna. Fartyget stannar i Saarburg över natten, och det finns gott om möjligheter att uppleva staden på kvällen.

 • Dag 4 Saarburg – Merzig

  Medan du intar en god frukost seglar M/S Leonora längre upp i Saar och in i Saarland till staden Merzig, dit vi anländer vid middagstid. Efter lunch beger vi oss till fots mot stadens centrum, som erbjuder många imponerande byggnader – delvis i 1700-talets barockstil och delvis i jugendstil. Varför inte vila fötterna och släcka törsten på någon av de många trottoarkaféerna som pryder stadens torg och gator.

 • Dag 5 Merzig – Mehring (Trier)

  M/S Leonora lämnar kajen i Merzig tidigt på morgonen med en kurs mot Tysklands äldsta stad, Trier.
  Tidigt på eftermiddagen anländer vi till den lilla staden Mehring – 18 kilometer från Trier. Efter en kort bussresa anländer vi till själva Trier, redo att inta denna fantastiska stad som grundades av den romerska kejsaren Julius Caesar.
  Han gav staden namnet Augusta Treverorum, som blev regional huvudstad i den galliska delen av det romerska riket. Trier är full av kultur och tysk-romersk historia som går tillbaka till år 100 e.Kr.
  Efter stadsturen runt Trier är det dags att uppleva Trier på egen hand. Det finns gott om möjligheter att handla på den långa gågatan med de många intressanta butikerna.

 • Dag 6 Mehring – Traben Trarbach

  Tidigt på morgonen styr M/S Leonora färden nedströms på Mosel till vinstaden Traben Trarbach.
  Traben Trarbach är en liten stad mitt i Moseldalen, på båda sidorna om Mosel. Städerna med dess omgivande områden har drygt 6000 invånare och förenas av bron Brücke Traben-Trabach som byggdes år 1898.
  Efter stadsbränder i Trarbach 1858 och i Traben 1879 har staden byggts om i jugendstil. Slottsruinerna efter slottet Grevensburg, byggt 1350, tornar ovanför Trarbach, som tidigare varit ett centrum för vinhandel på Mosel. Naturligtvis erbjuds ett besök på ett av de lokala vingårdarna.

 • Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem – Koblenz

  M/S Leonora lämnar kajen i Traben-Trarbach tidigt på morgonen med kurs tillbaka mot Koblenz. Vi anländer till Koblenz under lunchen och omedelbart därefter beger vi oss ut på en stadstur till fots i Koblenz. Fartyget ligger för ankar mycket centralt, bara några hundra meters promenad från Altstadt – den gamla staden.
  Även på resans näst sista dag finns det möjlighet att handla. Koblenz har cirka 110 000 invånare och staden har allt som hjärtat önskar.

 • Dag 8 Återresa från Koblenz

  Den oförglömliga flodkryssningen på Mosel och Saar är över för denna gång.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong är ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter är ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger MS Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

 

 

I priset ingår:

 

Pris per person i dubbelhytt
7 nätterHuvuddäckMittdäckÖvre däckSvit på övre däck
Alla avresor9995114951249515495
Enkelhyttstillägg5125512551255125

 

8 dagar/7 nätter ombord på fartyget MS Leonora
Skandinavisk- och engelsktalande personal ombord
Alla måltider och utvalda drycker
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Utflykter som beskrivs i programmet
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 7 euro per person och dag)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  132 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  213 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten

Utflykter är inte inkluderat i kryssningens pris. Program är under bearbetning. 

 

Transfer:
– Privat chaufför från Frankfurts flygplats till fartyget i Koblenz, 160 euro
– Privat chaufför från Düsseldorfs flygplats till fartyget i Koblenz, 230 euro
– 8 dagars parkering i Koblenz, 50 euro