17.1.2024

Så här packar du inför din kryssning

Boka kryssning

Redo för kryssning? Tips och tricks på vad du bör ta med dig!

Din kryssning är bokad och nedräkningen har börjat! När tiden närmar sig och det är dags att packa kan det vara svårt att komma ihåg allt. Och om du aldrig har varit på kryssning tidigare kanske du inte känner till de små tips och tricks som kan göra semestern ännu bättre.

Kryssningscenter ger dig här den ultimata packningslistan med bra råd om vad som bör få plats i resväskan. Se checklistan här – skriv ut den och bocka av allteftersom du packar.
Listan är uppdelad i kategorier.

Vi börjar med det allra viktigaste:

Kom ihåg passet! Konto- och/eller kreditkort, såklart. Kontanter kan också vara en bra idé, till exempel för extra dricks ombord om du – helt frivilligt – vill ge lite extra till hyttstädaren eller din favoritbartender. Ta i så fall helst med små sedlar, i euro eller amerikanska dollar, som alltid kan användas ombord.
Kom också ihåg dina kryssningsdokument, som är klara när du har checkat in strax innan kryssningen. Bland dessa dokument finns bagagetaggar som du kan skriva ut för incheckning av ditt bagage i terminalen. Du kommer att få e-post med anvisningar innan avresan.

Allt det elektroniska är nästan lika viktigt: Mobiltelefon, kamera och laddare. En el-adapter behövs vanligtvis inte eftersom de flesta fartyg har både amerikanska och europeiska uttag i hytten, men det kan vara bra att ha med för säkerhets skull.

Toalettartiklar och personliga saker:

Här behöver vi inte nämna allt det uppenbara, som tandborste och tandkräm, smink och en hårborste. Det står förstås på listan. Vad som kan vara värt att nämna är de saker du inte behöver ta med dig: Hårtork finns i hytten, liksom hår- och duschschampo i duschutrymmet.
Kryssningstid är semestertid, så kom ihåg solkräm, solglasögon och kanske en solhatt (och ett paraply om det skulle regna när du är i land). Klädnypor för solstolarna på däck kan också vara en bra idé om det blåser upp.

BRA TIPS:

Kom ihåg en rese- och/eller dagväska. Du checkar in din resväska precis innan ombordstigningen. Den levereras senare under dagen till din hytt. Det kan dock ta några timmar, så det är en bra idé att ha med en liten resväska, till exempel en liten kabinväska på hjul, som du tar med dig ombord själv. Här kan du förvara lite extra kläder och en extra tröja, badkläder (så att du kan gå till poolen eller jacuzzin direkt), sandaler, solkräm, medicin, laddare och lite toalettartiklar. Kom också ihåg en bra, praktisk dagväska, såsom en ryggsäck, när du ska iland.

LÄS OCKSÅ: 100 tips och bra råd inför din kryssning

Och till sist det kanske allra viktigaste: Vad ska du ha på dig? Varm tröja? Lång klänning? Och är badsandaler viktiga? Läs Kryssningscenters blogg med tips och bra råd om garderoben ombord: Läs mer här.

Välkommen ombord!

Föregående artikel

17.1.2024

Vad ska du packa för kläder? Här får du bra råd!

Packa rätt kläder för din kryssning – Här har du rekommendationer för din garderob ombord! Läs vår blogg

Läs mer : Vad ska du packa för kläder? Här får du bra råd!

Nästa artikel

13.2.2024

Romantik till havs!

Varför inte fira smekmånad eller bröllopsdag ombord på ett kryssningsfartyg? En kryssning är ett underbart sätt att se flera destinationer på en och samma resa – samtidigt som du kan tillbringa tiden på det mest romantiska av alla ställen – till havs!

Läs mer : Romantik till havs!