13.2.2024

Romantik till havs!

Boka kryssning

Den rogivande utsikten över horisonten, de förtrollande solnedgångarna och stjärnhimlen över det öppna havet. Lägg därtill god mat och dryck, musik och dans och känslan av lyx och överflöd.

Lugn, avkoppling och en tom kalender utan möten och åtaganden. Bara ni två.

En kryssning är helt enkelt den perfekta inramningen för att låta kärleken blomstra. Oavsett om det är en bröllopsresa, firande av bröllopsdagen eller ”bara” en romantisk semester för er själva, så erbjuder en kryssning de bästa förutsättningarna för att fira kärleken och skapa minnen för livet. Förutom att tillbringa härliga och avkopplande dagar till havs måste ni såklart också gå i land och uppleva alla de olika resmålen längs vägen.

1. Ö-hoppa bland paradisöarna i södra Karibien

Rosa solnedgångar, turkost hav och vita sandstränder – vad kan passa bättre som smekmånadsdestination än paradisöarna i södra Karibien? St. Lucia, ABC-öarna, Martinique… dessa exotiska och vackra öar har var och en sin egen atmosfär. På vissa av de minsta öarna är turismen begränsad, så atmosfären är mycket genuin och lokal.

Varför inte utforska flera paradisöar i stället för en enda? Ö-hoppa är enklast att göra på en kryssning, eftersom boendet och alla fartygets tjänster följer med från plats till plats, vilket gör att ni kan använda tiden effektivt för att utforska underbara resmål.

SeaDream Yacht Clubs yachter kryssar genom södra Karibien under vintern, och varje morgon vaknar du upp på en ny ö. SeaDreams små vackra yachter har en intim atmosfär, med plats för lite över 100 passagerare. På grund av sin lilla storlek kan yachterna stanna på små och exotiska öar och destinationer där du antagligen aldrig skulle ha kommit annars.

Tips: Har du drömt om att sova under stjärnorna? SeaDream erbjuder bröllopsresenärer små överraskningar, som möjligheten att tillbringa natten på däck på yachten.

2. Romantiska Hawaii – unik bröllopsresa eller smekmånad

För många som planerar sin smekmånad är tropiska Hawaii en drömdestination – och det är inte att undra på. Ögruppen som bildades för miljontals år sedan genom vulkanutbrott erbjuder unika natursevärdheter, solsken, avslappnad atmosfär, strandliv, surfing och vackra solnedgångar. Glöm för all del inte allt det som delstatens huvudstad Honolulu erbjuder i form av storstadsatmosfär. Det finns så mycket att se och uppleva på de olika öarna att en resa till Hawaii inte bör inskränka sig till bara en av öarna.

En romantisk kryssningssemester är ett perfekt sätt att utforska ögruppens bästa sandstränder och häftigaste natursevärdheter. Norwegian Cruise Line, känd för sin avslappnade atmosfär, kryssar runt Hawaii, vilket gör det möjligt att utforska många av ögruppens vackraste platser. På kryssningen kan ni uppleva Hawaiis hisnande landskap från havssidan. De fantastiska rutterna tar er längs ögruppens kustlinjer, där ni från fartyget får se både mäktiga vulkaner, långa vita sandstränder och den ständigt grönskande naturen i nationalparkerna. Att se den rodnande solnedgången över Hawaii från er privata balkong är en oförglömlig upplevelse.

Tips: Norwegian Cruise Lines kryssningar runt Hawaii avgår och slutar alltid i Honolulu på ön Oahu. Det är enkelt att kombinera med ett par nätter i Honolulu eller varför inte ett längre uppehåll på ön.

3. Romantik i Medelhavet

Om ni inte har flera veckor att avsätta för er smekmånad kan det vara praktiskt att kryssa på lite närmare håll. Medelhavets fantastiska destinationer är populära både bland nygifta och andra som söker en romantisk semester – och med all rätt. Kring Medelhavet finns åtskilliga favoritdestinationer men också ett antal mindre kända pärlor. En unik smekmånad kan skapas genom att kombinera flera destinationer på samma resa. Hur låter till exempel en underbar resa från Rom till Sicilien, Valletta, Kotor, Zadar och Venedig?

Celebrity Cruises kryssar till dussintals destinationer runt Medelhavet, inklusive Italien, Grekland, Kroatien och Spanien. Rederiets nya fartyg, Celebrity Edge, Celebrity Apex, Celebrity Beyond och Celebrity Ascent, är eleganta kryssningsfartyg som fokuserar på passagerarnas bekvämlighet, mångsidigt restaurangutbud och modernt nöjesutbud. Kryssningarna med Celebrity Cruises är särskilt riktade till par och atmosfär ombord passar perfekt för nygifta. Kryssningarna är som gjorda för par som söker både kvalitet och det breda utbudet som kännetecknar större kryssningsfartyg.

Tips: Celebrity Cruises erbjuder inte bara 7-nätters kryssningar i Medelhavet utan även längre kryssningar i sommar. Läs mer om deras kryssningar!

4. Seychellerna – paradiset för nygifta

Är paradisöarna Seychellerna ert drömresmål för smekmånaden? Denna exotiska ögrupp är en utmärkt destination både på sommaren och vintern tack vare sitt varma klimat. En semester på de vackraste öarna i Indiska oceanen är en minnesvärd upplevelse som ni kommer att minnas med värme i många år framöver. Utforska ögruppens pärlor genom att kryssa till de vackraste destinationerna.

Det franska rederiet Ponants lyxiga expeditionsfartyg kryssar bland annat till Seychellerna. De små vackra yachterna rymmer cirka 180 passagerare och 110 besättningsmedlemmar. Ombord finns vattensportcenter som erbjuder aktiviteter som paddling, vattenskidåkning, fiske och snorkling. Ni kan också njuta av det marina livet genom de stora fönstren i Blue Eye Lounge, som ligger under vattenytan.

Tips: Kombinera er bröllopskryssning med hotellnätter på Seychellerna. På detta sätt kan ni njuta av Seychellernas fantastiska natur både till lands och till havs.

5. Romantik ombord på segelfartyg

Önskar ni både äventyrliga upplevelser och en avslappnad atmosfär under er smekmånad? Rederiet Star Clippers erbjuder unika kryssningar mellan små öar i Karibien eller Medelhavet med sina stora segelfartyg. En romantisk kryssning på ett segelfartyg är det perfekta valet för nygifta – ni kan njuta av atmosfären från förr, men med moderna bekvämligheter.

Under en kryssning med Star Clippers i Karibien får ni uppleva de karibiska öarnas mångfald och skönhet på ett unikt sätt. Med stopp vid en rad olika destinationer, från välkända paradisstränder till mer avlägsna och exotiska platser, har ni möjlighet att utforska både naturen och kulturen på dessa öar.

En kryssning med Star Clippers segelfartyg väljer man främst för att koppla av. Fartygen är utformade för att erbjuda en intim och avslappnad atmosfär ombord – känslan är nästan som att vara på en privat yacht. Ni kan koppla av på soldäcket medan ni njuter av den friska havsluften och de spektakulära utsikterna, eller varför inte prova på att klättra upp i masten för att få en makalös panoramavy över havet och öarna?

Medan ni seglar mellan öarna kan ni också delta i olika aktiviteter och utflykter som erbjuds ombord och på land. Från snorkling i kristallklart vatten till att utforska historiska platser och färgstarka marknader. Det finns något för alla smaker och intressen.

Kryssningscenter hjälper er att hitta rätt!

I Kryssningscenters utbud finns mer än 20 välkända kryssningsrederier, med över 25 000 kryssningar runt om i världen – inklusive Karibien, Medelhavet, Asien, Stilla havet, Förenade Arabemiraten, Norra Europa, Nordamerika, Australien och Nya Zeeland. Hos oss får ni inte bara expertservice utan även SAS EuroBonus Extrapoäng på alla kryssningar.
Vi hjälper gärna er att hitta den perfekta smekmånadskryssningen för dig och din partner.

Välkommen ombord!

 

Föregående artikel

17.1.2024

Så här packar du inför din kryssning

Kryssningscenter ger dig här den ultimata packningslistan med bra råd om vad som bör få plats i resväskan.

Läs mer : Så här packar du inför din kryssning

Nästa artikel

2.3.2024

Hur är en Alaskakryssning egentligen? Antti från Kryssningscenter delar med sig av sina erfarenheter från sin Alaska-kryssning sommaren 2023

Antti från Kryssningscenter åkte på sin första Alaska-kryssning med Celebrity Cruises i somras och han älskade det så mycket att han ville dela med sig av sina tips på Kryssningscenters blogg till alla som planerar en Alaska-kryssning.

Läs mer : Hur är en Alaskakryssning egentligen? Antti från Kryssningscenter delar med sig av sina erfarenheter från sin Alaska-kryssning sommaren 2023