25.5.2022

Upplevelser på världens största kryssningsfartyg!

Boka kryssning

Wonder of the Seas – Världens ”nya under” i Medelhavet

”Wow!”

Så kort och koncist kan känslan beskrivas när vi går ombord på Wonder of the Seas i Barcelona och genast kliver in på The Royal Promenade på däck 5.

Vi befinner oss i hjärtat av fartyget, med ett hundratal meter långt atrium med butiker, barer, kaféer, restauranger, reception, ett Starbucks, vackert designade trappor och vackra konstverk. Det är högt i tak och från glastaket flera däck ovanför oss faller solens strålar ner över oss i vackra ljusstrimmor.

”Välkommen till Wonder of the Seas!” Vi välkomnas ombord av den leende personalen, men på många sätt är det svårt att tro att vi är ombord på ett fartyg. Det är så otroligt imponerande.

The Royal Promenade

Kryssningscenter deltar i Wonder of the Seas första kryssning i Medelhavet. Fartyget har precis anlänt till Barcelona och är redo för en hel sommarsäsong i västra Medelhavet. Hon sjösattes för bara några månader sedan och är med sina 362 meter i längd och hela 66 meter på bredden världens största kryssningsfartyg. Hon är större – och snyggare – än sina systrar i Royal Caribbeans Oasis Class, de likaså imponerande Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas och Symphony of the Seas. Det har även funnits utrymme för många förbättringar och finjusteringar, som gör det till en fantastisk upplevelse att vara ombord!

Vi börjar genast utforska ”havets nya under”. Och även om det ÄR stort – vi pratar om 18 däck, 20 restauranger och lika många barer, 2 867 hytter, ett omdesignat poolområde med fyra pooler och ett hav av bubbelpooler, en ishall, vattenrutschbanor, basketplan och en teater med plats för 1 400 personer bara för att nämna några av sakerna ombord – så är det lätt att hitta rätt.

Wonder of the Seas är uppdelat i åtta områden – här kallade kvarter – som hjälper oss att orientera oss, och som samtidigt bidrar till att fartyget aldrig känns trångt.

Central Park

Vi beger oss uppåt i fartyget och på däck 8 befinner vi oss plötsligt mitt i Central Park, ett av de åtta kvarteren. ”Wow”, låter det igen.

Här är tyst och fridfullt, en stig går genom parken, komplett med lyktstolpar, bänkar och mycket grönska i form av höga träd, buskar och blommor. Central Park rymmer över 10 000 riktiga växter och träd, och de får mycket solljus eftersom det är öppet mot himlen högt över oss.

The Ultimate Abyss berg-och dalbanan på Boardwalk

Annat liv är det på The Boardwalk på baksidan av fartyget, ett annat av fartygets kvarter. Här känns det som att vara i en mysig mini-nöjespark med en stor karusell i mitten, omgiven av caféer, en godisaffär, korvcafé, sportbar och hamburgerrestaurang. Eller i The Entertainment Place med bland annat nattklubb, casino, en ståupp komediklubb och den tidigare nämnda ishallen. På toppen hittar vi The Pool & Sports Zone med så många olika aktiviteter och möjligheter till skoj och lek att det kan få även den mest entusiastiska gäst att bli andfådd – ” kommer vi verkligen att hinna med allt?”, frågar vi oss själva. På din att-göra-lista bör surfsimulatorn FlowRider, linbanan Zipline och klätterväggen finnas. Och för den mer våghalsige, definitivt berg-och dalbanan The Ultimate Abyss, som tar dig nio våningar ner!

Restaurang Wonderland

De många aktiviteterna gör oss hungriga och det finns mycket att välja på ombord på Wonder of the Seas! Hela 20 olika restauranger finns här, varav nio ingår i priset, inklusive Main Dining Room i tre våningar. Och med en meny som känns lika stor. Kväll efter kväll är det lika svårt att välja.

Aqua Theater

”Detta är ett magiskt ögonblick, och det känns helt fantastiskt att vara här”, säger kapten Henrik Loy senare från scenen i den stora teatern.

”Och det är en stor ära att vara kapten på världens största fartyg”, säger han stolt, innan han bjuder in hundratals av de 2 300 besättningsmedlemmarna på scenen för en hyllning.

På kvällen är det dags för musikal. På teatern visas showen Voices, assisterat av häpnadsväckande ny teknik. Mer än 100 artister och underhållare på Wonder of the Seas ser till att du aldrig blir uttråkad på kvällarna! Det blir latindans i Boleros, karaoke i Spotlight Bar och livemusik med ett Beatles-inspirerat band i The Music Hall. Som kulmen på kvällens nöjen är det dags för den gigantiska utomhusteatern Aqua Theatre i aktern av fartyget, med en föreställning i världsklass. Med akrobatik, musik och t o m linedance framförd med perfektion av performancegruppen inTENse.

”Wow”, säger vi igen.

Och igen.

Och igen.

Vi kommer tillbaka!

Föregående artikel

6.11.2021

Nästa artikel

25.10.2022

Ett kryssningsfartyg för hela familjen – så här ser Icon of the Seas ut

Visste du att världens största kryssningsfartyg håller på att byggas i Åbo? Royal Caribbeans nya Icon of the Seas är ännu större än rederiets senaste fartyg Wonder of the Seas. Wonder har plats för nästan 7 000 passagerare. Icon kan däremot ta emot upp till 7 600 passagerare.

Läs mer : Ett kryssningsfartyg för hela familjen – så här ser Icon of the Seas ut