25.10.2022

Ett kryssningsfartyg för hela familjen – så här ser Icon of the Seas ut

Boka kryssning

Ett fantastiskt nytt fartyg byggs i Finland

Visste du att världens största kryssningsfartyg håller på att byggas i Åbo? Royal Caribbeans nya Icon of the Seas är ännu större än rederiets senaste fartyg Wonder of the Seas. Wonder har plats för nästan 7 000 passagerare. Icon kan däremot ta emot upp till 7 600 passagerare.
Varvet har hållit detaljerna om det nya fartyget hemliga, men i går fick vi en första glimt av hur fartyget, som blir klart i 2024, kommer att se ut. När du ser dig omkring på det färgglada fartyget är det tydligt att Icon of the Seas är särskilt inriktat på familjer. Fartyget är fyllt med aktiviteter för hela familjen i den stil som Royal Caribbean är känt för. Och ju större fartyget är, desto fler saker kan du göra! Det finns alltså ingen chans att man har tråkigt på en kryssning på detta enorma kryssningsfartyg.

Kryssningarna med Icon of the Seas är nu bokningsbara. Vill du vara bland de första att boka kryssningar med det nya fartyget? Våra kryssningsspecialister hjälper dig gärna att planera och boka din kryssningssemester.

Höjdpunkter på Icon of the Seas

Hur kommer det nya fartyget att se ut? Denna fråga är säkert en fråga som alla kryssningsentusiaster har i åtanke. Här är några spännande detaljer från Icon of the Seas.

1. Vattenland ”Category 6”

Category 6 är den största och häftigaste vattenparken till havs!

Här finns upp till sex färgglada vattenrutschbanor som passar alla smaker. Pröva de vilda rutschbanorna Frightening Bolt och Pressure Drop, åk i kapp med en vän i Storm Chasers dubbelrutschbana eller ta med hela familjen på en gummibräda i Hurricane Hunter och Storm Surge.

2. Sju olika pooler

Poolområdet Cloud 17 är ett område som endast är avsett för vuxna.

Förutom sex vattenrutschbanor har Icon of the Seas sju pooler till sjöss. Och naturligtvis måste världens största kryssningsfartyg också ha den största poolen på de sju haven!
Det finns plats för alla i poolen i Royal Bay. Det finns också bubbelpooler och gott om solstolar i poolområdet. På den nya Surfside-sidan av poolen finns Water’s Edge-poolen för hela familjen. 15 däck nedanför, högt ovanför Surfside-poolen, ligger Hideaway infinity pool. Om du är höjdrädd ska du inte hoppa i den här poolen. Cove Pool är ett utmärkt val för dem som vill ha en mer avslappnad dag vid poolen.
Fartyget har också egna poolområden för vuxna gäster, såsom poolbaren Swim & Tonic där du kan njuta av en dag med din favoritcocktail, medan poolområdet Cloud 17 är för alla över 16 år. Svitavdelningen, bekant från Wonder of the Seas, har dessutom ett eget privat poolområde och det privata soldäcket The Grove.

3. Det nya familjeområdet – Surfside

Den färgglada Surfside-stranden och de intilliggande hytterna är den perfekta platsen för barnfamiljer.

Surfside är en speciell plats ombord för familjen. Det finns så mycket att göra att du lätt kan tillbringa en hel dag här. I grannskapet hittar du vattenparken Splashaway Bay för barn, fem restauranger, en arkad och en karusell med strandtema.

4. AquaDome-teatern

Mitt i AquaDome finns ett vattenfall i fem våningar.

De som kryssat med Royal Caribbeans fartyg i Oasis-klassen känner till AquaTheatre och de imponerande vattenakrobatikshowerna man kan se där. På Icon of the Seas är AquaTheater numera AquaDome! De akrobatiska föreställningarna kröns av ett fem våningar högt vattenfall som rör sig i takt med artisterna. Under kupolen hittar du förutom teatern även nya matställen och en elegant lounge.

5. Ultimate Family Townhouse

Denna överdådiga svit är varje familjs drömsemesterhem precis vid Surfside Beach!

Det finns bara en av dessa exklusiva sviter ombord. I bottenvåningen finns en liten biograf, en rymlig lounge och en balkong som sträcker sig hela vägen runt fartygets akter med privat jacuzzi och matbord. Det finns sovrum med eget badrum för vuxna och barn på den översta våningen i sviten. Från översta våningen kan du glida nerför svitens egen rutschkana. På svitens nedre våning kan du spela bordtennis eller njuta av dagen på din egen terrass. Och, ja, du läste rätt. Den ultimata familjesviten har hela tre våningar!

Underbara familjekryssningar till Karibien

Icon of the Seas kommer att inleda sin första kryssningssäsong i Karibien i januari 2024, med sju nätters resor från Miami till både östra och västra Karibien. Och naturligtvis kommer varje resa att krönas med ett besök på Royal Caribbeans privata ö CocoCay. Hitta din favoritkryssning nedan!

En veckas kryssning i östra Karibien

Miami – Phillipsburg – Charlotte Amalie – CocoCay – Miami

En veckas kryssning i västra Karibien

Miami – Roatan – Honduras – Costa Maya – Cozumel – CocoCay – Miami

En veckas kryssning i östra Karibien

Miami – Basseterre – Charlotte Amalie – CocoCay – Miami

Skynda dig att boka!

Eftersom det är ett helt nytt fartyg är det mycket populärt och de första avgångarna blir snabbt slutsålda! Du kan enkelt boka online eller genom att kontakta oss via e-post eller telefon.

E-post: info@kryssningscenter.se
Telefon: 08-545 207 75

I kryssningspriset ingår:

  • Hytt med hög standard
  • Möjlighet att äta när som helst på dygnet
  • Iste, smaksatt vatten (buffé endast), juicer (frukost och buffé), kaffe och isvatten
  • Simbassänger och bubbelpooler
  • Ett stort gym med havsutsikt
  • Kunnig personal och aktiviteter anpassade för barn
  • Brett utbud av underhållning, såsom teater, stand-up komedi och levande musik
  • Ett stort utbud av barer och lounger
  • Alla skatter och hamnavgifter

Att boka en kryssning hos oss är enkelt. Du kan boka online, eller genom att kontakta vår kundservice på mejl, chatt eller telefon. Din bokning är endast preliminär, så länge anmälningsavgiften inte är betalad.

Anmälningsavgiften för en kryssning med Royal Caribbean Cruises är 2000 kr per person. Slutbetalningen skall vara Kryssningscenter tillhanda senast 65 dagar före avresedagen. Vid bokning därefter skall hela beloppet betalas direkt vid bokningstillfället.

Kryssningscenter är en del av den privatägda svenska researrangören Travel Specialist Group som startade år 2001. Målsättningen är att skapa ett varuhus för kryssningar, där allt finns under samma tak. Vi strävar efter att underlätta bokningen av kryssningarna så att de flesta kryssningar ska kunna bokas online. För detta ändamål har vi marknadens mest avancerade online bokningssystem till ditt förfogande.

Vi tar ingen serviceavgift för kryssningsbokningar, så kryssningarna kan bokas på Kryssningscenter till samma pris och ibland t o m ännu billigare än på de olika rederiernas egna hemsidor.

Vi älskar kryssningar, och har själva kryssat med de flesta rederier. Vi delar gärna med oss av vår kunskap, och gör allt för att hjälpa dig med att hitta din drömkryssning.
Kryssningscenter har prisgaranti och vi garanterar att du hos oss alltid får en kryssning till marknadens bästa pris.
Har du SAS Eurobonus eller Finnair Plus tjänar du CashPoints på alla våra kryssningar!

Föregående artikel

25.5.2022

Upplevelser på världens största kryssningsfartyg!

Kryssningscenter deltar i Wonder of the Seas första kryssning i Medelhavet. Fartyget har precis anlänt till Barcelona och är redo för en hel sommarsäsong i västra Medelhavet.

Läs mer : Upplevelser på världens största kryssningsfartyg!

Nästa artikel

8.1.2023

Smaka på världen ombord!

På en kryssning kryssar du inte bara från hamn till hamn och upplever nya och spännande destinationer, du får också chansen att göra en kulinarisk resa runt världen när du är ombord. Från fantastiska amerikanska biffar till mexikanska specialiteter, spanska tapas och italienskt lantkök, till signaturrätter från Mellanöstern, den bästa thailändska maten och den finaste japanska sushin - du hittar nästan allt du kan drömma om.

Läs mer : Smaka på världen ombord!