8.1.2023

Smaka på världen ombord!

Boka kryssning

En kryssning är en kulinarisk resa jorden runt

På en kryssning kryssar du inte bara från hamn till hamn och upplever nya och spännande destinationer, du får också chansen att göra en kulinarisk resa runt världen när du är ombord. Från fantastiska amerikanska biffar till mexikanska specialiteter, spanska tapas och italienskt lantkök, till signaturrätter från Mellanöstern, den bästa thailändska maten och den finaste japanska sushin – du hittar nästan allt du kan drömma om.

Maten på en kryssning är ett kapitel för sig.

Under de senaste åren har de flesta stora rederier uppgraderat utbudet – och kvaliteten – av mat ombord i ett försök att inte bara överträffa varandra, utan också att uppfylla kraven från en allt mer matälskande kryssningspublik.

Restaurang ombord på Norwegian Cruise Line

Låt oss först ta en titt på begreppet ”complimentary dining”:

Du kommer att stöta på begreppet många gånger, både före och under din kryssning, och här är förklaringen. Maten ingår i kryssningspriset, och du kan äta allt du vill från morgon till kväll, ofta 24 timmar om dygnet. Det finns alltid en chans att stilla din hunger och fresta dina smaklökar när du är ombord. ”complimentary dining” omfattar alla restauranger och kaféer där maten ingår – och det finns många – inklusive huvudrestaurangen, som serverar mat från hela världen med menyer i klass med den bästa gourmetrestaurangen i land. Det finns också en bufférestaurang som är öppen från tidig morgon till långt in på natten med ett imponerande utbud av mat.

Dessutom har alla större kryssningsfartyg ett stort antal restauranger som erbjuder så kallad ”Specialty Dining”. Det är temarestauranger där du för en liten avgift kan äta fantastiska rätter från hela världen. Upplev till exempel det autentiska franska köket på ”Le Bistro” på Norwegian Cruise Lines fartyg eller ”Normandie Restaurant” på Celebrity Edge, japansk ”Teppanyaki” (många små rätter som tillagas på en stålplatta direkt vid bordet) som finns på både Royal Caribbean och Norwegian Cruise Line, eller vad sägs om den grekiska restaurangen ”Cyprus” på Celebrity Apex, som serverar gourmetmat från hela Medelhavet.

Restaurang Onda by Scarpetta ombord på Norwegain Cruise Line

Och nu när vi är i Medelhavet, var är det bättre att dyka ner i det italienska köket än på italienska MSC Cruises? På flera av MSC Cruises fartyg, bland annat MSC Meraviglia och MSC Divina, hittar du restaurangkonceptet ”Eataly” som utvecklats av den italienske gourmetkocken Mario Batali. Batali har 26 liknande restauranger i land, bland annat i New York, och har vidareutvecklat konceptet till sjöss så att du kan smaka alla nyanser av italiensk mat och matlagning. Efter middagen ombord har du möjlighet att köpa produkter från de bästa italienska producenterna på ”Eataly Market” – och ta med hem.

Fantasifulla rätter i restaurangen Wonderland på Royal Caribbeans Harmony of the Seas i oktober 2021.

Om du är vegetarian eller vegan går du inte heller hungrig till sängs. Nästan alla restauranger ombord erbjuder ett brett utbud av vegetariska och veganska rätter, och eventuella matallergier kommer att tillgodoses om du behöver det. Se bara till att nämna det när du sätter dig ner för att äta.

Den världsberömda franska kocken Daniel Boulud, som har restauranger i New York, Boston, Toronto, London och Singapore, har skapat sin första signaturrestaurang till sjöss, ”Le Voyage” på helt nya Celebrity Beyond. Här är upplevelsen mycket mer än en måltid.

 

På de flesta av Celebrity Cruises fartyg kan du på Restaurant Cuisine/Le Petit Chef njuta av en extraordinär matupplevelse. Vi kommer inte att avslöja vad som händer, men du har nog inte upplevt något liknande tidigare!

Den ovanstående rundturen i restaurangmekka ombord är bara en försmak av vad som väntar dig. Utbudet varierar från fartyg till fartyg och från rederi till rederi, men vi lovar att du kommer att kunna resa runt världen på mer än ett sätt när du är ombord. Kontakta oss om du har några frågor. Och tills dess säger vi bara ”hej då och på återseende”!

Menyn i fartygets huvudrestaurang, som ingår i priset för kryssningen, erbjuder nya rätter varje dag och mat från hela världen. Här visas en delikatess från ”Tropicana Restaurant” på Norwegian Epic i april 2022.

 

Och då har vi inte ens nämnt efterrätterna… Om du har ett sött sinne kommer det att älska dig för att du åker på en kryssning. Utbudet av efterrätter och kakor är oöverträffat och det kan vara svårt att välja. Just saying…!

Föregående artikel

25.10.2022

Ett kryssningsfartyg för hela familjen – så här ser Icon of the Seas ut

Visste du att världens största kryssningsfartyg håller på att byggas i Åbo? Royal Caribbeans nya Icon of the Seas är ännu större än rederiets senaste fartyg Wonder of the Seas. Wonder har plats för nästan 7 000 passagerare. Icon kan däremot ta emot upp till 7 600 passagerare.

Läs mer : Ett kryssningsfartyg för hela familjen – så här ser Icon of the Seas ut

Nästa artikel

31.1.2023

100 tips och råd för din kryssning

Behöver du komma ihåg en hårtork, kan du beställa morgonkaffe på balkongen och vad är den bästa drycken för solnedgången över havet? Här ger vi dig vår ultimata lista med 100 tips och råd för din bästa semester!

Läs mer : 100 tips och råd för din kryssning