6.11.2021

Sköna dagar i Medelhavet med MSC Cruises

Boka kryssning

Haven är öppna och äntligen seglar vi på Medelhavet igen!

Då måste vi förstås passa på och ta en tur med MSC Cruises alldeles nya MSC Virtuosa från Barcelona.

MSC Virtuosa är på väg ända till Dubai men vi måste dessvärre kliva av redan i Civitavecchia, men tre dagars kryssning är ett skönt avbrott i höstrusket också.
Efter en omfattande incheckningsprocess där covidtest ingick – se till att ha försäkring och vaccinationsbevis med! – kunde vi gå ombord.

När jag klev in i den riktigt snygga balkonghytten var all väntan och köande innan bortglömt. Här ska kryssas!
Avresan blev ett par timmar försenad då kaptenen sympatiskt nog ville skona oss från ovädret till havs.

Lagom till en lite senare frukost anlände vi just till Marseille. Man kan än så länge inte gå i land på egen hand, men det finns gott om utflykter att boka.
För min del blir det istället sol och bad idag. Inte så dumt i mitten av november!

Pandemins spår kan man inte undgå att märka ombord heller. Alla bär mask, utom när det äts och dricks. Och det äts och dricks en hel del…
Man plockar för närvarande heller inte sin mat själv i buffén, det gör personalen bakom disk.
Men annars märker man inte så stor skillnad, då mycket av det förebyggande arbetet sker utom synhåll.

Ingen kryssning är fullständig utan en show. Ikväll såg vi musikalen The Big Apple, med klassiska örhängen man förknippar med New York. Sångarna var riktigt, riktigt bra.

På kvällen slog vi på stort och åt middag på Indochine. En specialrestaurang som kostar extra, men det var det värt. Riktigt god fransk-vietnamesisk mat. Helst ska man köpa ett paket med 3 eller 4 specialrestauranger för att göra det mer prisvärt.

En ny dag, en ny vacker soluppgång när vi närmar oss Genua. Efter en riklig frukost tänkte jag sitta ute i solen med en god bok, men häftiga kastvindar gjorde det helt omöjligt. Det fick bli en mysig hörna inomhus med en cappuccino istället, och en sightseeing ombord på fartyget. Om man inte visste det redan, så visade det 92 meter långa LED-taket att vi är i Italien.

Bada måste man ju också, även om det är halv storm utanför. Av det märks dock ingenting i den uppvärmda poolavdelningen under tak. Där är det varmt och skönt, både i den 28-gradiga poolen och i jacuzzin. Hålla sig i form måste man också, så ett pass i gymmet mår man särskilt bra av på en kryssning där så mycket består av mat och dryck.

En aperitif i form av en Mojito i Sky Lounge högst upp i fartyget, en sångerska som sjunger Girl from Ipanema till pianokomp och med Genuas kvällsljus som kuliss. A zen moment…

Suck, imorgon bitti är kryssningen slut för den här gången. Bara att åka hem och vänta på nästa…

 

Nästa artikel

25.5.2022

Upplevelser på världens största kryssningsfartyg!

Kryssningscenter deltar i Wonder of the Seas första kryssning i Medelhavet. Fartyget har precis anlänt till Barcelona och är redo för en hel sommarsäsong i västra Medelhavet.

Läs mer : Upplevelser på världens största kryssningsfartyg!