8.3.2024

Niklas Ekstedts Chef’s Garden Kitchen ombord MSC World Europa

Niklas Ekstedt leder utvecklingen av hållbar matlagning till havs

Niklas Ekstedts driver sedan 2022 restaurangen Chef’s Garden Kitchen och har utvecklat konceptet ombord på fartyget MSC World Europa. Restaurangen bygger på en filosofi kring kreativitet och hållbarhet, där fokus ligger på säsongsbaserade råvaror med inspiration hämtad från traditionell nordisk matlagning.

Niklas Ekstedts samarbete med MSC Cruises utökas under våren då han kommer att vara en av tre internationellt erkända kockar att skapa unika menyer ombord MSC Poesia under den andra etappen av hennes världsomsegling, MSC World Cruise 2024.

När Chef’s Garden Kitchen skulle etableras ombord på MSC World Europa, var det ett banbrytande steg inom restaurangvärlden till havs. Genom att erbjuda gästerna säsongsbaserade råvaror och grönsaker odlade i restaurangen, introducerade Niklas Ekstedt, restaurangkonceptets skapare, en unik upplevelse för kryssningspassagerarna.

Chef’s Garden Kitchen blev den första restaurangen till havs med en hydroponisk trädgård, vilket innebär en odling utan jord som förser köket med dagsfärska grönsaker och örter. Niklas strävar efter att skapa en nordisk inspirerad meny som kan anpassas efter fartyget rutt. Gästerna bjuds på kreativa rätter med nordiskt tema och färska ingredienser som avnjuts sittandes i den gröna oasen som är Chef’s Garden Kitchen.

– Att utveckla ett nytt restaurangkoncept ombord på ett fartyg har verkligen varit en spännande upplevelse och att dessutom odla en del av ingredienserna ombord är helt unikt. Jag ser fram emot att nu gästspela på världsomseglingen och menyn jag tar fram där kommer även den vara rotad i min kärnfilosofi att allt måste börja med de allra bästa naturliga ingredienserna, säger Niklas Ekstedt.

Föregående artikel

24.2.2024

MSC Cruises lanserar rutt från Kanarieöarna vintern 24/25

MSC Cruises lanserar under vintern 2024/2025 en helt ny kryssningsrutt från svenskarnas favoritresmål Kanarieöarna, med ombordstigning på Gran Canaria eller Teneriffa. Under 7-nätterskryssningen med

Läs mer : MSC Cruises lanserar rutt från Kanarieöarna vintern 24/25

Nästa artikel

3.5.2024

Norwegian Cruise Line lanserar sitt första fartyg i nya Prima Plus-klassen

Norwegian Cruise Lines (NCL) nyaste fartyg, Norwegian Aqua™, har just lämnat torrdockan vid det världsberömda italienska varvet Fincantieri i Marghera, Venedig.

Läs mer : Norwegian Cruise Line lanserar sitt första fartyg i nya Prima Plus-klassen