3.5.2024

Norwegian Cruise Line lanserar sitt första fartyg i nya Prima Plus-klassen

Norwegian Aqua har äntligen landat i sitt rätta element – i vattnet. Sjösättningen av NCL:s hittills största fartyg högtidlighölls med en maritim tradition där två mynt svetsades fast i fartyget – en lyckobringande ritual som symboliserar ett offer till havets gudar och gudinnor, vilket skall ge lycka och säker segling. För att fullborda ceremonin välsignades fartyget av en lokal präst och slutligen krossades en champagneflaska mot fartygets bog.

”Vi är glada över att fira ännu en stor milstolpe med våra partners på Fincantieri, som spelar en viktig roll i Prima Class-resan och bidrar till utvecklingen av den fantastiska upplevelse vi designar och levererar till våra gäster”, säger David J. Herrera, President för Norwegian Cruise Line. ”För att ytterligare kunna utveckla vårt gästerbjudande på de prisbelönta fartygen i klassen är dem 10% större vilket ger mer utrymme och flexibilitet att få plats med allt vi vill kunna ge våra gäster i form av design, avkoppling och nya upplevelser ombord på Norwegian Aqua.

Sjösättningen markerar slutförandet av Norwegian Aquas exteriörarbete, och arbetet kommer att fortsätta med fartygets interiör inför jungfruresan i april 2025.
”Vi är glada över att få fira detta viktiga ögonblick med Norwegian Cruise Line när vi ser Norwegian Aqua ta sig ut på vattnet, som representerar ett nytt kapitel i vårt långvariga partnerskap”, säger Luigi Matarazzo, General Manager för Fincantieri Merchant Ships Division. ”Vi är stolta över att vara en del av denna transformerande resa där innovation, en hörnsten i vår industriella plan, är en av våra viktigaste prioriteringar när vi strävar efter att flytta fram gränserna och ständigt höja standarden i branschen.”

Rymlig design och nya upplevelser
Det 156 300 ton tunga och 322 meter långa fartyget kommer att ha världens första hybridvattenrutschbana, Aqua Slidecoaster, ett nytt digitalt sportkomplex med interaktivt LED-golv, Glow Court, och NCL:s mest omfattande 360-graders glasbro utomhus, Ocean Boulevard, som återvänder i en större version än någonsin tidigare. För första gången kommer det också vara möjligt att bo i NCL:s första Duplex Haven Suites med tre sovrum i det lyxiga fartygskonceptet The Haven by Norwegian®.

”Prima Class är en naturlig utveckling av varumärket”, säger Mark Kansley, Senior Vice President inom Hotel Operations för Norwegian Cruise Line. ”Efter varje kryssning lyssnar vi på våra gäster och de uppskattar den intima atmosfären och det större utbudet av förbättrade utrymmen på hela fartyget som de kan koppla av i eller utforska under semestern. Vi ser fram emot att påbörja nästa kapitel i vår utveckling – Prima Plus-klassen – och ta med gästerna på vår resa.”

Norwegian Aquas första kryssningsrutter
Norwegian Aqua kommer att segla i en serie av sju dagars karibiska resor med avgång från Port Canaveral, Florida med stopp på de tropiska ö-destinationerna Puerto Plata i Dominikanska republiken, Tortola på Brittiska Jungfruöarna, St Thomas på Amerikanska Jungfruöarna och Great Stirrup Cay, NCL:s privata ö i Bahamas. Fartyget kommer sedan att segla en serie fem- och sjudagarsresor från New York City till Bermuda från augusti 2025 till oktober 2025, följt av fem- och sjudagarsresor från kryssningshuvudstaden Miami till östra Karibien från oktober 2025 till april 2026.

Föregående artikel

8.3.2024

Niklas Ekstedts Chef’s Garden Kitchen ombord MSC World Europa

Niklas Ekstedts driver sedan 2022 restaurangen Chef’s Garden Kitchen och har utvecklat konceptet ombord på fartyget MSC World Europa. Restaurangen bygger på en filosofi kring kreativitet och hållbarhe.

Läs mer : Niklas Ekstedts Chef’s Garden Kitchen ombord MSC World Europa