24.2.2024

MSC Cruises lanserar rutt från Kanarieöarna vintern 24/25

MSC Cruises lanserar under vintern 2024/2025 en helt ny kryssningsrutt från svenskarnas favoritresmål Kanarieöarna, med ombordstigning på Gran Canaria eller Teneriffa.

Under 7-nätterskryssningen med MSC Opera kan gästerna gå i land på fem Kanariska öar och Funchal, Madeira. Med upp till 16 timmar i hamn finns gott om tid att njuta av vad de olika destinationerna har att bjuda på.

– Vi är extremt glada och förväntansfulla inför den kommande säsongen. Att kryssa från Kanarieöarna är något som vi i Norden har lobbat för sedan flera år tillbaka. Nu är detta äntligen en verklighet, säger Claes Tamm, Nordenchef MSC Cruises. Kanarieöarna är en av svenskarnas mest populära semesterdestinationer och MSC Cruises presenterar nu äntligen möjligheten att uppleva de Kanariska öarna från sjösidan.

Premiärturen går av stapeln i november 2024, och fartyget MSC Opera erbjuder ombordstigning på Gran Canaria eller Teneriffa. Kryssningen kommer att genomföras
under perioden november 2024 till mars 2025 (20 veckor).

Hela upplägget kommer att erbjudas som ett färdigt Fly & Cruise paket med direktflyg från Norden till Gran Canaria.
– Vi ser att detta är ett perfekt tillfälle att vinna terräng bland nya kunder som ännu inte provat denna trevliga resform. Och volymerna finns där. Bara från Norden reste förra året cirka 1,3 miljoner på semester till Kanarieöarna, och från Sverige var det cirka 340 000 resenärer, avslutar Claes Tamm.

Passagerarna kommer ha möjligheten att stanna upp till 16 timmar i hamn, vilket ger gott om tid att njuta av vad de olika öarna har att erbjuda. Några av kryssningens höjdpunkter är besök i huvudstäderna Las Palmas, Puerto del Rosario, Funchal, Arrecife och Santa Cruz de la Palma.

Om MSC Opera
Ombord på MSC Opera erbjuds ett flertal gourmetrestauranger, casino, relax och poolområde. För de yngre till exempel en utomhusvattenpark, medan familjens tonåringar kan prova på spännande VR-upplevelser. MSC Opera har dessutom flera alternativ för de som gillar att hålla i gång under semestern, som bland annat gym och löpbana.

Föregående artikel

5.3.2023

Nästa artikel

8.3.2024

Niklas Ekstedts Chef’s Garden Kitchen ombord MSC World Europa

Niklas Ekstedts driver sedan 2022 restaurangen Chef’s Garden Kitchen och har utvecklat konceptet ombord på fartyget MSC World Europa. Restaurangen bygger på en filosofi kring kreativitet och hållbarhe.

Läs mer : Niklas Ekstedts Chef’s Garden Kitchen ombord MSC World Europa