5.3.2023

MSC Euribia skall invigas i Köpenhamn

Boka kryssning

MSC CRUISES NYA MILJÖMÄSSIGT HÅLLBARA FARTYG MSC EURIBIA
SKA INVIGAS I KÖPENHAMN

MSC Cruises nya flaggskepp MSC Euribia kommer att invigas i Köpenhamn den 8 juni.
MSC Euribia är det andra fartyget i flottan som drivs av LNG, ett av världens renaste marina bränslen som finns tillgängligt i tillräckligt stor skala. MSC Euribia symboliserar rederiets engagemang för att skydda haven och det är därför Köpenhamns hamn strategiskt har valts ut som plats för invigningen – inte bara för att hamnen har ett rikt maritimt arv utan Danmark är ett land med stort engagemang för hållbarhet.

MSC Euribia kommer att spendera sin första säsong i norra Europa, mer specifikt Norges fjordar. Från den 11 juni erbjuder hon 7-nätterskryssningar från Köpenhamn med anlöp till de norska Hellesylt/Geiranger, Ålesund och Flåm samt Kiel i Tyskland.

Miljömässigt avancerade MSC Euribia
Som ett LNG-drivet fartyg markerar MSC Euribia ytterligare ett steg framåt för MSC Cruises i att avsevärt minska utsläppen av växthusgaser. LNG spelar en nyckelroll i resan mot klimatförändringar och kommer att minska CO2-utsläppen med upp till 25% på MSC Euribia jämfört med standardbränslen samtidigt som det praktiskt taget eliminerar andra luftutsläpp.

När bio- och syntetiska bränslen blir tillgängliga kommer MSC Euribias utsläpp att minska ytterligare. LNG är nyckeln till utvecklingen av lösningar med låga koldioxidutsläpp för sjöfarten eftersom framväxande teknologier som bränsleceller kan drivas med LNG tills nollutsläpp bio-LNG eller grönt väte blir tillgängligt i stor skala. MSC Cruises är aktivt involverat i flera projekt för att utveckla och göra dessa
teknologier livskraftiga i samarbete med tillsynsmyndigheter, akademier, skeppsvarv och industri.

MSC Euribia kommer att använda ett avancerat reningssystem för avloppsvatten samt ett
undervattensljudsystem för att minimera effekterna av vibrationer på livet i havet. Flera
energieffektivitetsfunktioner hjälper till att minska och optimera motoranvändningen.

För att lära dig mer om företagets miljöengagemang, se här.

Föregående artikel

1.2.2023

MSC CRUISES LANSERAR ”DISCOVER THE FUTURE OF CRUISING”

MSC Cruises lanserar en ny global varumärkeskampanj med titeln "Discover the future of cruising", kampanjen kommer att kommuniceras i 30 länder genom en flerkanalig marknadsföringskampanj. Med denna nya kampanj kommer MSC Cruises visa hur hållbarhet är kärnan i den dagliga verksamheten och del av den långsiktiga tillväxtstrategin.

Läs mer : MSC CRUISES LANSERAR ”DISCOVER THE FUTURE OF CRUISING”

Nästa artikel

24.2.2024

MSC Cruises lanserar rutt från Kanarieöarna vintern 24/25

MSC Cruises lanserar under vintern 2024/2025 en helt ny kryssningsrutt från svenskarnas favoritresmål Kanarieöarna, med ombordstigning på Gran Canaria eller Teneriffa. Under 7-nätterskryssningen med

Läs mer : MSC Cruises lanserar rutt från Kanarieöarna vintern 24/25