3.6.2024

Håll dig i form på en kryssning

Boka kryssning

En kryssning kan också vara en aktiv semester!

”Good morning, everyone! Are you ready for some fun?”

Det entusiastiska teamet på tre personer står på den lilla scenen och tittar ut över de cirka 50 personer som samlats på pooldäcket framför. Vi är på Norwegian Epic, klockan är 9.30 på morgonen och det är ”Sea Day” med en heldag till havs och utsikt över havet runt omkring oss så långt ögat når. De första medpassagerarna har redan slagit sig ner på solstolarna på däck, men här nere längst fram är vi redo att vara lite mer aktiva. Vi är på ”Fun Dance Fitness with Cruise Staff” och under de kommande 30 minuterna är det en blandning av hög musik, latinska rytmer och en härlig mix av dans och fitness. Det får upp pulsen och leendet i ansiktet blir allt bredare, och vi inser snabbt att varje muskel arbetar övertid. Det är tufft, men det är roligt.

Den här halvtimmen på pooldäcket är bara en av många möjligheter att hålla sig i form under en kryssning. När semestertid är kryssningstid kan det vara svårt att undvika att äta några fler kalorier än du är van vid hemma. Maten är förstklassig och frestelserna många, så det kan vara bra för både samvete, kropp och själ att ta vara på möjligheten att hålla sig aktiv när du är ombord.

Fitnesscentret på Celebrity Equinox. Vad sägs om en runda på löpbandet på 15:e våningen med utsikt över det vackra Karibiska havet?

På de flesta kryssningsfartyg hittar du ett välutrustat fitnesscenter med gott om möjligheter att hålla energinivån uppe med både styrke- och konditionsträning. Tillgång till fitnesscentret ingår i kryssningens pris och du hittar vanligtvis gott om löpband, crosstrainers, roddmaskiner och motionscyklar för att få upp pulsen samt styrkemaskiner och hantlar för att träna alla dina muskler. På de större fartygen kan du mot en extra avgift också anmäla dig till klasser som spinning och BodyPump, och du kan också boka en personlig tränare.

I det stora fitnesscentret på Norwegian Epic finns det gott om möjligheter till både konditions- och styrketräning.

Om du inte vill springa på en maskin finns det på de flesta fartyg en löparbana utomhus på fartyget, antingen på ett av de övre däcken eller längre ner på däck vid livbåtarna. Löparbanan har vanligtvis också plats för fotgängare, så oavsett om du gillar löpning eller en rask power-walk finns det gott om möjligheter. Och det känns bra att få 4-5 kilometer i benen – med vacker havsutsikt hela vägen.

Håll till höger om du går. Spring till vänster! ”Joggingspåret på Royal Caribbeans Wonder of the Seas går hela vägen runt fartyget på däck 5.

 

Om du går eller joggar 6 varv runt Wonder of the Seas joggingspår så motsvarar det 4 kilometer!

På de övre däcken finns det många andra möjligheter till en aktiv semester under hela dagen. Ta ett dopp i poolen, eller om du är på ett av de större fartygen, prova vattenrutschkanan eller andra vattensporter. På de största fartygen hittar du också en basketplan eller tennisbana.

Tillbaka på pooldäcket på Norwegian Epic. Den aktiva halvtimmen är över och vi har blivit svettiga, men vi är också hungriga på mer. I dagens program kan vi läsa att det är ”Party Line Dance with your Cruise Staff” kl 14:00 på samma plats. Vi kommer att vara där!

Det är alltid vågor i Royal Caribbeans surfsimulator FlowRider, och vi kan lova dig att din balans och dina benmuskler kommer att utmanas. FlowRider finns på Royal Caribbeans Oasis Class-fartyg och flera andra, bland annat Liberty of the Seas, Odyssey of the Seas och Voyager of the Seas. En tur på surfbrädan ingår i kryssningspriset.

 

 

Föregående artikel

22.5.2024

Stort eller litet … vilket slags fartyg ska du välja?

Enorma megafartyg med vattenparker, gokartbanor och 20 olika restauranger eller små fartyg med färre aktiviteter i utbyte mot en mer intim och personlig atmosfär? Det kan vara svårt att välja... Vi guidar dig här!

Läs mer : Stort eller litet … vilket slags fartyg ska du välja?

Nästa artikel

3.6.2024

Livet ombord på ett kryssningsfartyg

Vad gör man ombord på ett kryssningsfartyg? Från tidig morgon till sen kväll gör fartygets underhållningsteam allt för att ge dig fantastiska upplevelser att ta med hem, och det finns massor av aktiviteter att välja mellan.

Läs mer : Livet ombord på ett kryssningsfartyg