Boka kryssning  

Arktis och Antarktis


Kryssningscenter har ett stort utbud av Explorer kryssningar. I begreppet Explorer ingår Antarktis, Grönland, Svalbard och Falklandsöarna. Antarktis är ett stort område som förutom själva Antarktis omfattar dussintals öar i regionen. Antarktis har ingen permanent bebyggelse förutom de internationella forskningsstationerna. Den till stor del glaciärtäckta Grönland är ett land av kontraster; Förutom de stora glaciärerna på ön, finns här grönskande berg och vackra fjordlandskap. Ön bebos av inuiter som är van vid dessa extrema miljöer. Svalbard är känd främst som isbjörnarnas hemvist. Det bedövande vackra landskapet har i århundraden formats av is, vind, snö och vatten. Öarna som tillhör Norge ligger i Norra ishavet. På alla Explorer kryssningar erbjuds Kryssningscenters prisgaranti.

Antarktis är ett stort område som förutom själva Antarktis omfattar dussintals öar i regionen. Antarktis har ingen permanent bebyggelse förutom de internationella forskningsstationerna. Det väldiga Antarktis är den mest avlägsna plats på jorden som människan har satt sin fot på.

 

På kryssningarna till Antarktis kan du höra intressanta föredrag och se det fantastiska landskapet med egna ögon. Ett landskap som väldigt få personer har sett före dig. Du får möjlighet att komma i närkontakt med områdets djurliv, såsom pingvinerna.

 

Antarktis är resmål utöver det vanliga. Besökare är mer än vanligt beroende av väderleken. 

 

Vädret på resmålet kan variera även på sommaren. En varm, solig dag kan på kort förvandlas till en dag med isigt regn eller storm. Du bör därför vara förberedd på detta och packa med regn- och vindtät jacka och byxor, tröjor, varma underkläder, strumpor, handskar och huvudbonad, samt robust skor såsom vandringskängor. Glöm heller inte solglasögon och solkräm.

 

 


Läs mer »


Falklandsöarna i Sydatlanten tillhör Storbritannien. Falklandsöarna erbjuder spektakulära naturfenomen i det klara och av föroreningar fria klimatet och naturen, bland annat det fantastiska blå havet och vidsträckta horisontlinjen, stora bergsmassiv, bergstoppar och vita sandstränder. På Falklandsöarna finns många sällsynta fågelarter, däribland pingviner. Falklandsöarna är som gjort för fågelskådning och vandringsturer i den vilda naturen. 

 

Kommunikationer och avstånd

På Falklandsöarna finns inga bussar eller tåg. Men från huvudstaden Port Stanley går privata bussar till flygplatsen. Port Stanley är en liten, kompakt stad, och det är lätt att nå alla attraktioner och restauranger till fots. Man kan delta i guidade turer eller hyra en bil och åka runt i skärgården på egen hand.

 

EU-medborgare behöver inte visum till Falklandsöarna. Ifall man övernatta på öarna så skall man dock kunna uppvisa returflygbiljett, bokningsbekräftelse från hotell och har nödvändiga medel för vistelsetiden på öarna. 

 Läs mer »


Den till stor del glaciärtäckta Grönland är mer än 2,1 milllioner kvadratkilometer stort och ett land av kontraster; Förutom de stora glaciärerna, som täcker 80% av Grönlands yta, finns på ön grönskande berg och vackra fjordlandskap.

 

Ön bebos av inuiter som är van vid dessa extrema miljöer och klimat. Kalaallit Nunnaat, som betyder Människornas land, är det namn som grönländarna (Inuiterna) har gett världens största ö. Livet som säljägare i små isolerade samhällen återspeglar sig i inuiternas språk, musik, folklore, kläder, mat och bostäder.

 


Läs mer »


Det avlägset belägna och exotiska Svalbard hör till Norges och världens nordligaste områden. Svalbard är en symbol för ytterligheter: de dominerande naturliga element är is, vind, hav och snö. Följ med på en resa där du får garanterat oförglömliga upplevelser och erfarenheter.

 

Svalbards arktiska klimat gynnar de djur som är bäst anpassade till de hårda klimatförhållandena - i Svalbard lever också fler isbjörnar än människor. En resa här med boende i samhälle som Longyearbyen är ändå tryggt och säkert.

 

Arktiska områden, såsom Antarktis, är resmål utöver det vanliga. Besökare är mer än vanligt beroende av väderleken.  

Vädret på resmålet kan variera även på sommaren. En varm, solig dag kan på kort förvandlas till en dag med isigt regn eller storm. Du bör därför vara förberedd på detta och packa med regn- och vindtät jacka och byxor, tröjor, varma underkläder, strumpor, handskar och huvudbonad, samt robust skor såsom vandringskängor. Glöm heller inte solglasögon och solkräm.

 

 Läs mer »