Svalbard

Boka kryssning

Det avlägset belägna och exotiska Svalbard hör till Norges och världens nordligaste områden. Svalbard är en symbol för ytterligheter: de dominerande naturliga element är is, vind, hav och snö. Följ med på en resa där du får garanterat oförglömliga upplevelser och erfarenheter.

Svalbards arktiska klimat gynnar de djur som är bäst anpassade till de hårda klimatförhållandena – i Svalbard lever också fler isbjörnar än människor. En resa här med boende i samhälle som Longyearbyen är ändå tryggt och säkert.

Arktiska områden, såsom Antarktis, är resmål utöver det vanliga. Besökare är mer än vanligt beroende av väderleken.

Vädret på resmålet kan variera även på sommaren. En varm, solig dag kan på kort förvandlas till en dag med isigt regn eller storm. Du bör därför vara förberedd på detta och packa med regn- och vindtät jacka och byxor, tröjor, varma underkläder, strumpor, handskar och huvudbonad, samt robust skor såsom vandringskängor. Glöm heller inte solglasögon och solkräm.

Kommunikationer och avstånd

Svalbards största bosättning ligger i Longyearbyen, huvudstaden. Longyearbyen är en liten och kompakt stad där grundläggande tjänster ligger nära varandra. Att röra sig utanför byn utan en kunnig – och beväpnad – guide är förbjudet. Under kryssningarna ses även andra städer och resmål i Svalbard.

Hamnen

Longyearbyens hamn ligger ca en mil från hotellet och restaurangerna och ca 5 km från flygplatsen.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi