Falklandsöarna

Boka kryssning

Falklandsöarna i Sydatlanten tillhör Storbritannien. Falklandsöarna erbjuder spektakulära naturfenomen i det klara och av föroreningar fria klimatet och naturen, bland annat det fantastiska blå havet och vidsträckta horisontlinjen, stora bergsmassiv, bergstoppar och vita sandstränder. På Falklandsöarna finns många sällsynta fågelarter, däribland pingviner. Falklandsöarna är som gjort för fågelskådning och vandringsturer i den vilda naturen.

Kommunikationer och avstånd

På Falklandsöarna finns inga bussar eller tåg. Men från huvudstaden Port Stanley går privata bussar till flygplatsen. Port Stanley är en liten, kompakt stad, och det är lätt att nå alla attraktioner och restauranger till fots. Man kan delta i guidade turer eller hyra en bil och åka runt i skärgården på egen hand.

EU-medborgare behöver inte visum till Falklandsöarna. Ifall man övernatta på öarna så skall man dock kunna uppvisa returflygbiljett, bokningsbekräftelse från hotell och har nödvändiga medel för vistelsetiden på öarna.

Hamnen

Falklandsöarnas största hamn, Port Stanley, ligger i huvudstaden Port Stanley. Kryssningsfartygen kan komma in i Port Stanleys hamn, men vid mindre öar i ytterskärgården används mindre farkoster för landstigningen.

Redan nära hamnen ser man den första av huvudstadens landmärken, den magnifika Christ Church Cathedral, som är världens sydligaste katedral.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri