16.9.2023

Bakom kulisserna: Världens största fartyg håller på att byggas i Åbo

Boka kryssning

Världens största kryssningsfartyg håller på att byggas på Meyer Turku-varvet i Åbo. Det mäkta imponerande fartyget, Icon of the Seas, representerar finsk knowhow och innovation inom skeppsbyggandet. Fartyget kommer att vara imponerande 365 meter långt och 65 meter brett. När det är färdigt kommer det att överta titeln som världens största kryssningsfartyg och erbjuda t o m ännu större och mer imponerande upplevelser än systerskeppet Wonder of the Seas.

På Icon of the Seas kommer det att erbjudas en rad imponerande faciliteter och funktioner:
– Världens största vattenpark med 6 vattenrutschbanor och 7 pooler.
– Det nya området Surfside, speciellt avsett för familjer.
– AquaDome med vattenfall och akrobatikföreställningar.
– Suite neighborhood – Ett separat område för svitgäster.

Bygget av Royal Caribbeans nya flaggskepp närmar sig slutet på Meyer Turku-varvet. Fartyget är redan klart till 90%, och även om det kanske inte ser så ut på bilderna så går arbetet snabbt med att färdigställa interiören. Icon of the Seas har redan genomfört ett veckolångt sjötest, och mot slutet av året förväntas det kryssa till Miami för att påbörja sina kryssningar i Karibien från januari 2024.

Bakom kulisserna fick Kryssningscenters Antti och Petri möjlighet att besöka varvet och dela med sig av sina erfarenheter. Bilder från besöket visar fartygets struktur och bl a AquaDome-området och hytter som är under uppbyggnad. Världens största vattenpark och fartygets gågata håller också på att ta form.

Fartyget förväntas börja sina kryssningar i Karibien från januari 2024. Kryssningarna för nästa år kan redan bokas på Kryssningscenters hemsida.

Bilder från besöket

Antti och Petri njöt av besöket på Meyer Turku-varvet.

 

Fartygets strukturer är redan klara, men finishen pågår fortfarande.

 

Våra gäster som har rest med Royal Caribbeans fartyg i Oasis-klassen kommer att känna igen AquaTheatre och de fantastiska vattenakrobatikföreställningarna. På Icon of the Seas har AquaTheatre förvandlats till AquaDome!

 

Det gavs en visuell presentation av inredningselementen i rummen med hjälp av bilder.

 

I fartygets hytter fanns ännu inga sängar, men ytorna sken av nyhetens glans.

 

Världens största vattenpark byggs på fartyget.

 

Fartygets gågata tar form i en snabb takt.

 

Utifrån ser fartyget redan nästan färdigt ut.

 

Intresserade resenärer har redan nu möjlighet att boka kryssningar med Icon of the Seas som lovar en unik upplevelse för hela familjen med sina imponerande faciliteter och innovationer.

Föregående artikel

31.1.2023

100 tips och råd för din kryssning

Behöver du komma ihåg en hårtork, kan du beställa morgonkaffe på balkongen och vad är den bästa drycken för solnedgången över havet? Här ger vi dig vår ultimata lista med 100 tips och råd för din bästa semester!

Läs mer : 100 tips och råd för din kryssning

Nästa artikel

17.1.2024

Vad ska du packa för kläder? Här får du bra råd!

Packa rätt kläder för din kryssning – Här har du rekommendationer för din garderob ombord! Läs vår blogg

Läs mer : Vad ska du packa för kläder? Här får du bra råd!