Antarktis – höjdpunkterna på den frusna kontinenten

Rutt

Buenos Aires – Ushuaia – Drakesundet – Antarktis – Drakesundet – Ushuaia – Buenos Aires

Gör dig redo för ditt livs äventyr! Från Ushuaia korsar du Drakesundet och fortsätter på en oförglömlig upptäcktsresa till Antarktis. Se pingviner på nära håll och ta i isberg med bara händerna. Utbudet ombord är stort: Activity Center, temadagar, spännande föredrag med mera, allt för att ge din resa lite extra krydda.

Datum: 2022: 7/1, 17/1, 6/2, 16/2, 26/2, 8/3 (12 dagar)
2023: 7.1, 17.1, 27.1, 22.2, 4.3 (12 dagar)

fr. 64 201 kr

Boka

Reseprogram

 • Dag 1: Buenos Aires

  Expeditionen börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Tillbringa kvällen på egen hand och upptäck ”Sydamerikas Paris”. I vårt program före sjöresan kan du också boka en utflykt till Patagonien.

 • Dag 2: Eldslandet

  Flyget från Buenos Aires avgår tidigt på morgonen till Ushuaia, där MS Fridtjof Nansen väntar i hamnen. När vi kommit ombord startar vi vår expedition med att äta en välkomstmiddag.

 • Dag 3-4: Drakesundet

  Förbered dig på Antarktis under tiden som vi korsar det legendariska Drakesundet. Under resan söderut påbörjar expeditionsteamet sitt föredragsprogram där du får lära dig mer om Antarktis fascinerande historia och natur. Du får också veta mer om hur vi gör besöket så säkert och hållbart som möjligt. Vi har också ett forskningsprogram där du kan hjälpa till att samla in data till aktuella forskningsprojekt. Passa också på att njuta av alla bekvämligheter i vårt toppmoderna hybriddrivna expeditionsfartyg.

 • Dag 5-9: Antarktis – en annorlunda värld

  Du har nu kommit fram till ett av planetens mest isolerade områden. Förmodligen har du tagit många spektakulära foton redan under resan hit, inte minst på valar, men själva Antarktis ligger ändå i en klass för sig. Kom med i land och utforska det hisnande polarlandskapet och se pingviner och sälar på nära håll. Så fort du sätter foten på dessa ändlösa snö- och isvidder kommer du att känna dig som en äkta upptäcktsresande. Glaciärer, gamla valfångststationer och spår av djur och människor – vi vågar påstå att den här resan har något nytt att erbjuda var och varannan sekund.
  En av Sydshetlandsöarnas höjdpunkter är Deception Island, och när vi seglar in i naturhamnen på denna vulkaniska ö ser du snart en nedlagd valfångststation som kallas Hektor samt en övergiven brittisk bas. Vi är säkra på att du kommer att uppskatta ett besök på Half Moon Island, en ö med några av de mest spektakulära polarområden du kan tänka dig, så ha kameran i beredskap. Samma sak i Yankee Harbour där antalet häckande åsnepingviner har beräknats till 4 000 par. På Cuverville Island finns ytterligare en av världens största kolonier med åsnepingviner, och längst in i Andvord Bay hittar vi det vackra Neko Harbour. Paradise Harbour fick sitt passande namn av 1900-talets valfångare, och Wilhelmina Bays fantastiska landskap kallas ofta ”Whale-mina Bay” på grund av alla knölvalar som söker sig hit i december.
  Vi har planerat en mängd aktiviteter för att göra din upplevelse av Antarktis så givande och innehållsrik som möjligt. Det kan till exempel innebära en landstigning för att se pingviner och lyssna på glaciärernas mullranden och knakningar. Känn vind och salta stänk när vi nästa dag försiktigt kryssar fram mellan isflaken på utkik efter leopardsälar som kravlat upp på isen för en tupplur. En tredje dag paddlar vi kajak eller genomför en längre vandring till fots.
  Tillbaka ombord anordnar vi olika aktiviteter i Explorer-rummet och försöker tillgodose alla tänkbara intresseriktningar. Vår fotograf ombord visar dig grunderna i expeditionsfotografering, medlemmarna i expeditionsteamet summerar dagens aktiviteter och håller föredrag, och expeditionsledaren diskuterar planerna för nästa dag med oss alla. Dessa samlingar är utmärkta tillfällen att utbyta erfarenheter och iakttagelser och mingla med andra upptäckare ombord.

 • Dag 10-11: Drakesundet

  Efter oförglömliga upplevelser på Antarktis återvänder vi sakta men säkert till civilisationen. Tillbringa dagarna till havs med att smälta dina upplevelser, öka dina kunskaper i vetenskapscentret eller koppla av på däck i sällskap av sjöfåglar som följer fartyget.

 • Dag 12: Ushuaia/Buenos Aires

  När vi ankommer Ushuaia är vår expedition slut och härifrån flyger vi tillbaka till Buenos Aires. Om du vill ha mer äventyr kan du förlänga din vistelse i Buenos Aires eller följa med på vårt program efter sjöresan till de magnifika Iguazufallen.

 • Reseprogram för 2021 och 2022 avresor (12 dagar)

  Dag 1: Buenos Aires
  Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia
  Dag 3-4: Drakesundet
  Dag 5-9: Antarktis
  Dag 10-11: Drakesundet
  Dag 12: Ushuaia/Buenos Aires

Hytter

Arctic Superior utsideshytt

Hytterna i Arctic Superior-klassen är bekväma och rymliga. De flesta har balkong. Flexibla sovarrangemang, bäddsoffor, tv och andra inslag gör den här till en av våra populäraste kategorier. Vårt Arctic Superior-koncept inkluderar vattenkokare, te och kaffe. För två till fyra passagerare.

Hyttkategori: TY med fönster, ca 22 m2

Hyttkategori: TT med fönster, ca 24-27 m2

Hyttkategori: XTJ med balkong, ca 18 m2

Hyttkategori: YY/XTD/XT med balkong, ca 15-19 m2

Expeditionssvit

Dessa sviter är stora, välutrustade hytter med breda fönster. De flesta har balkong. Vissa har en privat varmbadstunna utomhus. Sviterna har flexibla sovarrangemang med bekväma soffor, sittplatser och tv. De rymmer upp till fyra passagerare.

Expeditionssviterna ligger uteslutande på övre och mellersta däck. I våra expeditionssviter finns en badrock, espressomaskin och mycket mer. En spännande välkomstgåva väntar alla svitgäster i hytten.

XL Suite

Extrastor hörnsvit med privat balkong. Fartygets rymligaste hytt med stora fönster, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MA 46-48 m2

Hörnsuite

Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MC 20-30 m2

XL Suite

Extrastor hörnsvit utan balkong. Ligger akterut med bäddsoffa, flexibla sänglösningar, stora fönster, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MB 44 m2

L Suite

Stor hörnsvit med privat balkong, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Anpassad för rullstol.
Hyttkategori: MD 35 m2

Suite

Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: ME 20-28 m2

Suite

Hörnsviter med stora fönster. Flexibla sänglösningar, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Utan balkong.
Hyttkategori: MF 22 m2

Polar utsideshytt

Polar utsideshytter ligger främst på mellersta däck med fönster. De flesta är rymliga, har flexibla sovarrangemang och tv för att förse dig med ett förstklassigt boende. För två till fyra passagerare.

Storlek: 17 – 30 m2

Hyttkategori: RR på mellandäck
Hyttekategori: RS på nedre däck

 

Priser

Fartyg: MS Fridtjof Nansen

Polar utsides från 64 201 kr per person
Arctic Superior från 70 675 kr per person
Arctic Superior med balkong från 74 4452  kr per person
Expeditionssviter från 90 097 kr per person

Priset inkluderar

Hotell
En hotellnatt med frukost i Buenos Aires före expeditionen

Flygresor
Flygresa i ekonomiklass tur och retur mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer
Transfer från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires före expeditionen
Transfer från flygplatsen i Ushuaia till fartyget, inklusive en kort stadsrundtur

Expeditionsresa

Expeditionsresa i vald hyttkategori
Frukost, lunch och middag inklusive dryck (fartygets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurangerna Aune och Fredheim
Mat i á la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster som har bokat svit
Kaffe och te
Wi-Fi ombord. Tänk på att vi befinner oss i avlägsna områden med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
Återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på i fartygets vattenstationer
Engelsktalande expeditionsteam som arrangerar och följer med på aktiviteter ombord och iland
Vissa utflykter

Aktiviteter ombord
Experter i expeditionsteamet håller föredrag om olika ämnen
Tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek och avancerade mikroskop för biologiska och geologiska undersökningar
Forskningsprogram som ger gästerna möjlighet att hjälpa till med vetenskapliga undersökningar
Professionell fotograf ombord som ger tips om fotografering av landskap och djur
Tillgång till fartygets jacuzzier, panoramabastu, inom- och utomhusgym och löparspår på däck
Informella sammankomster med besättningen, till exempel för att sammanfatta dagens händelser och informera om följande dag

Aktiviteter i land
Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
Möjlighet att låna stövlar, stavar och annan utrustning som behövs under aktiviteter
Vind- och vattenavstötande expeditionsjacka.
Expeditionsfotografer som hjälper gästerna med kamerainställningar före landstigningar

Ej inkluderat

Internationella flygresor
Reseförsäkring
Bagagehantering
Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner
Bokningsbara aktiviteter i små grupper tillsammans med expeditionsteamet
Behandlingar i fartygets wellness- och spaavdelning

Vänligen observera
Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
Obligatorisk hälsodeklaration
Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!