Antarktis – höjdpunkterna på den frusna kontinenten

Rutt

Buenos Aires – Ushuaia – Drakesundet – Antarktis – Drakesundet – Ushuaia – Buenos Aires

Gör dig redo för ditt livs äventyr! Från Ushuaia korsar du Drakesundet och fortsätter på en oförglömlig upptäcktsresa till Antarktis. Se pingviner på nära håll och ta i isberg med bara händerna. Utbudet ombord är stort: Activity Center, temadagar, spännande föredrag med mera, allt för att ge din resa lite extra krydda.

Datum: 2025: 6/1, 16/1, 26/1, 5/2, 15/2, 25/2, 28/2, 7/3, 10/3, 30/10, 9/11, 19/11, 28/11, 29/11, 9/12, 19/12, 22/12, 29/12 (12 dagar)

fr. 81 833 kr

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • DAG 1. Buenos Aires

  Känn rytmen i livliga Buenos Aires

  En natt i Buenos Aires är det bästa sättet att börja ditt antarktiska äventyr på.

  Staden, som är hemvist för en mångsidig grupp porteños eller ”hamnmänniskor”, bjuder på en sinnlig blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans.

  Buenos Aires har en mängd platser som väntar på att upptäckas, däribland flera stekhus där du kan njuta av en saftig, argentinsk köttbit. Om du älskar att dansa lär du känna dig som hemma i tangons hemstad.

  Anländ några dagar tidigare för att se allt den pulserande staden har att erbjuda med vårt förprogram som finns som tillval.

 • DAG 2. Buenos Aires – Ushuaia

  Resan längst ner på jordklotet

  Äventyret börjar med en tidig flygresa till Ushuaia där vårt hybriddrivna expeditionsfartyg som är byggt för hållbara resor i polarvatten väntar.

  Ushuaia är även huvudstaden i den argentinska provinsen Tierra del Fuego (Eldslandet). Ushuaia omges av den magnifika Martialglaciären och slåss om titeln ”Världens sydligaste stad”.

  Efter en genomgång med expeditionsteamet kan du göra dig hemmastadd i hytten och utforska alla bekvämligheter ombord.

 • DAG 3-4. Drakesundet

  Korsa Drakes sund

  Under den två dagar långa resan genom Drakes sund ser expeditionsteamet till att du har allt du behöver för att få ut så mycket som möjligt av din polarexpedition.

  Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer om äventyret du har framför dig. Hör våra experter berätta om Antarktis historia, vad som sker under isen samt hur klimatförändringar och plastföroreningar påverkar miljön. Dessutom får du reda på hur du lämnar ett så litet avtryck som möjligt under vårt besök och hur du kan delta i olika forskningsprojekt.

  Självklart ges du även tid att varva ner, koppla av i fartygets spa, njuta av utsökt mat och träffa andra upptäcktsresare i Explorer Lounge & Bar.

 • DAG 5-9. Antarktis – en annorlunda värld

  Upplev Antarktis majestätiska miljöer

  Inget kan förbereda dig för Antarktis enorma och frusna skönhet. Antarktis respektingivande glaciärer och kringflytande isberg stora som katedraler lämnar oförglömliga intryck. Men det som kanske är mest överraskande med Antarktis är tystnaden. Det är en stillhet som bara vid enstaka tillfällen bryts av djuren som bor här.

  Ett större antal valar börjar anlända i december och januari. Det är även då de första pingvinäggen kläcks. Som du kan föreställa dig är det bedårande att se de små dunbollarna springa omkring. Februari och mars är kulmen för valskådning, då stora mängder lysräkor lockar valarna till området.

  Här är det naturen som bestämmer och vi är bara iakttagare. Vår erfarna kapten håller ett vakande öga på väderförhållandena för att skapa den bästa möjliga resplanen för ditt äventyr. Du kan vara förvissad om att varje dag erbjuder något annorlunda och spännande.

  Du får följa med exeditionsteamet på landstigningar och båtturer bland isflaken, och du kanske till och med får chansen att paddla kajak bland isbergen.

  Ombord på fartyget fortsätter expeditionsteamet att hålla föreläsningar så att du får lära dig mer om den frusna kontinenten. Under fem magiska dagar får du chansen att uppleva denna fantastiska värld på ett sätt som skapar minnen för resten av livet.

 • DAG 10-11. Drakesundet

  Resan tillbaka norrut över Drakes sund

  Under dessa fem fantastiska dagar har du hunnit du uppleva mycket av Antarktis. Ditt huvud kommer förmodligen vara ett stort virrvarr av speciella minnen och nya intryck. Under de kommande dagarna får du tid till att reflektera över äventyret till den sjunde kontinenten.

  När du tänker tillbaka på Antarktis magiska landskap kan det vara en bra idé att gå igenom dina foton och videor för att återuppleva dess storhet. Varför inte passa på att koppla av i bastun eller njuta av en avkopplande spabehandling i wellnessavdelningen.

 • DAG 12. Ushuaia – Buenos Aires

  Från Ushuaia till Buenos Aires

  Expeditionskryssningen slutar i Ushuaia i Tierra del Fuego, Argentinas sydligaste provins. Härifrån tar du flyget tillbaka till Buenos Aires, men det behöver inte betyda att äventyret tar slut.

  Varför inte boka vårt valbara efterprogram innan du åker hem?

Hytter

Arctic Superior utsideshytt

Hytterna i Arctic Superior-klassen är bekväma och rymliga. De flesta har balkong. Flexibla sovarrangemang, bäddsoffor, tv och andra inslag gör den här till en av våra populäraste kategorier. Vårt Arctic Superior-koncept inkluderar vattenkokare, te och kaffe. För två till fyra passagerare.

Hyttkategori: TY med fönster, ca 22 m2

Hyttkategori: TT med fönster, ca 24-27 m2

Hyttkategori: XTJ med balkong, ca 18 m2

Hyttkategori: YY/XTD/XT med balkong, ca 15-19 m2

Expeditionssvit

Dessa sviter är stora, välutrustade hytter med breda fönster. De flesta har balkong. Vissa har en privat varmbadstunna utomhus. Sviterna har flexibla sovarrangemang med bekväma soffor, sittplatser och tv. De rymmer upp till fyra passagerare.

Expeditionssviterna ligger uteslutande på övre och mellersta däck. I våra expeditionssviter finns en badrock, espressomaskin och mycket mer. En spännande välkomstgåva väntar alla svitgäster i hytten.

XL Suite

Extrastor hörnsvit med privat balkong. Fartygets rymligaste hytt med stora fönster, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MA 46-48 m2

Hörnsuite

Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MC 20-30 m2

XL Suite

Extrastor hörnsvit utan balkong. Ligger akterut med bäddsoffa, flexibla sänglösningar, stora fönster, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MB 44 m2

L Suite

Stor hörnsvit med privat balkong, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Anpassad för rullstol.
Hyttkategori: MD 35 m2

Suite

Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: ME 20-28 m2

Suite

Hörnsviter med stora fönster. Flexibla sänglösningar, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Utan balkong.
Hyttkategori: MF 22 m2

Polar utsideshytt

Polar utsideshytter ligger främst på mellersta däck med fönster. De flesta är rymliga, har flexibla sovarrangemang och tv för att förse dig med ett förstklassigt boende. För två till fyra passagerare.

Storlek: 17 – 30 m2

Hyttkategori: RR på mellandäck
Hyttekategori: RS på nedre däck

 

Priser

Datum 2022: 8/11, 18/11, 28/11, 8/12, 18/12, 28/12
Datum 2023:
7/1, 27/1, 22/2, 4/3, 12/11, 22/11, 2/12, 12/12, 22/12
Datum 2024:
1/1, 11/1, 6/2, 16/2, 26/2, 7/3
Fartyg:
Fridtjof Nansen

Datum 2023: 2/1, 1/3, 28/12
Datum 2024: 9/3
Fartyg: Roald Amundsen

Polar utsides från 66 200 kr per person
Arctic Superior från 71 400 kr per person
Arctic Superior med balkong från 74 500 kr per person

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Res i valfri hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag varje dag
 • Vin, öl och andra alkoholhaltiga drycker finns tillgängliga under dagen och på kvällen (beroende på specifika tillståndslagar ingår inte premiumdrycker)
 • Kaffe, te och alkoholfria drycker hela dagen
 • Måltider kan ätas på restaurang Fredheim eller tas med när restaurangen är öppen
 • Fine dining-restaurangen Lindstrøm ingår för svitgäster
 • En kostnadsfri vattenflaska som du kan fylla på ombord och ta med dig hem
 • En polarexpeditionsjacka, en ryggsäck eller annan HX-utrustning
 • Professionella bilder från din resa tagna av vår fotograf ombord
 • Kostnadsfritt Wi-Fi. Observera att streaming inte stöds
 • Användning av bastu, badtunnor, pool, träningslokal, lounger med mera
 • Dricks ingår. Fantastisk service är standard hos oss på HX, men om du vill ge dricks är det förstås alltid uppskattat
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till fartygets vetenskapscenter
 • Program för medborgarforskning där gästerna kan bidra till pågående forskningsprojekt
 • Professionell fotograf ombord som delar med sig av tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskap och djurliv
 • Dagliga informella genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
 • Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
 • Obligatorisk hälsodeklaration
 • Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
 • Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!