Antarktis – höjdpunkterna på den frusna kontinenten

Rutt

Buenos Aires – Ushuaia – Drakesundet – Antarktis – Drakesundet – Ushuaia – Buenos Aires

Gör dig redo för ditt livs äventyr! Från Ushuaia korsar du Drakesundet och fortsätter på en oförglömlig upptäcktsresa till Antarktis. Se pingviner på nära håll och ta i isberg med bara händerna. Utbudet ombord är stort: Activity Center, temadagar, spännande föredrag med mera, allt för att ge din resa lite extra krydda.

Datum: 2022: 8/11, 18/11, 28/11, 8/12, 18/12, 28/12. (12 dagar)
2023: 2/1, 7/1, 27/1, 22/2, 1/3, 4/3, 12/11, 22/11, 2/12, 12/12, 22/12, 28/12 (12 dagar)
2024: 1/1, 11/1, 6/2, 16/2, 26/2, 7/3, 9/3 (12 dagar)

fr. 66 200 kr

Boka

Reseprogram

 • DAG 1. Buenos Aires

  Ditt äventyr börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas underbara huvudstad. Kolla in den välbevarade italienska och franska arkitekturen, beställ en delikat stek på ett av de många fantastiska stekhusen och ta kanske en svängom i tangons kända hemstad. Njut av värmen från denna sinnliga stad, för snart nog kommer det att bli mycket kallare.

  Om du vill ha mer tid att utforska staden rekommenderar vi att du kommer ett par dagar tidigare. Eller vad sägs om att förlänga din vistelse med ett valbart förprogram för att utforska det vilda Patagonien?

 • DAG 2. Buenos Aires – Ushuaia

  Vi flyger tidigt på morgonen till Ushuaia där det hybriddrivna expeditionsfartyget MS Fridtjof Nansen väntar på oss. Denna hamnstad tävlar med chilenska Puerto Williams om den eftertraktade titeln ”världens mest sydligt belägna stad”. Martialglaciären ligger norr om staden och skapar en effektfull kuliss till ”världens ände”.

  Efter ett obligatoriskt hälso- och säkerhetsmöte ombord på fartyget börjar resan med en välkomstmiddag som arrangeras av expeditionsteamet. Du kan därefter ägna dig åt att lära känna fartyget som kommer att vara ditt hem under de närmaste dagarna.

 • DAG 3-4. Drakesundet

  För att komma till Antarktis måste vi ta oss igenom det ökända Drakes sund. Sundet fick sitt namn efter den engelske sjökaptenen och kaparen Sir Francis Drake som upptäckte det av en slump år 1578 när hans fartyg drevs långt söderut av kraftiga vindar. Eftersom det inte finns någon landmassa vid denna latitud har vind och vatten övertaget, vilket gör det svårt för fartyg att segla i dessa farvatten. Men oroa dig inte, inte ens ”Drakes skakningar” är en stor grej för vårt moderna expeditionsfartyg.

  Det tar två dagar att segla genom det drygt 1 000 km långa Drakes sund. Så du har lite tid på dig, vilket passar bra eftersom det finns gott om saker att göra för att göra dig redo för ditt antarktiska äventyr. Expeditionsteamet påbörjar sina föreläsningar i vetenskapscentret och använder sig av decenniers kunskap för att lära dig hur du kan göra besöket så säkert och hållbart som möjligt. I enlighet med IAATO-reglerna använder vi alla steriliserade gummistövlar när vi går iland och ser till att vi dammsuger våra kläder i förväg för att avlägsna alla främmande föroreningar. Du får även höra mer om de olika programmen för medborgarforskning som du kan engagera dig i, vilka används i riktiga forskningsstudier.

 • DAG 5-9. Antarktis – en annorlunda värld

  Välkommen till Antarktis. Att vara här, omgiven av iskallt vatten, glaciärer och isberg stora som katedraler får dig antagligen att känna det som om du har landat i en helt annan värld. Antarktis är storslaget, kraftfullt och fascinerande. Du kanske behöver stanna upp ett tag för att kunna ta in det. Den respektingivande tystnaden bryts när ni ser de första tecknen på djurliv, som till exempel pingviner, valar och sälar, vilket gör att entusiastiska utrop hörs över hela fartyget.

  Precis som Antarktis islandskap förändras genom årstiderna, förändras även djurlivet. Sen vår, från oktober till november, finns det mycket mer snö, vilket gör att landskapet ser ännu mer orört ut. Snön bildar en kuliss till häckande pingviner och andra bobyggande fåglar. Det finns inte så många valar under denna period, utan de flesta är fortfarande på väg hit och det kommer allt fler i december och januari. Ankomsten av fler valar markerar sommaren, och det är även då som de första pingvinerna kläcks. Det är bedårande att se de små dunbollarna springa runt. Februari och mars är kulmen för valskådning, när stora mängder lysräkor lockar valarna till området.

  När vi kommer hit ser expeditionsteamet till att fånga varje möjlighet att ta med dig på iskryssningar och landstigningar för att komma närmare den imponerande naturen och djurlivet. Att se pingviner från fartyget är redan en upplevelse, men det hela blir ännu mer fantastiskt när du går iland för att komma ännu närmare dem. Det är samma sak om en säl eller val helt plötsligt kommer nära dig när du åker i våra mindre explorerbåtar eller paddlar kajak på en tillvalsutflykt. Onödigt att säga: ha kameran med dig hela tiden. För att förstärka känslan av upptäcktsresa berättar det kunniga expeditionsteamet om fascinerande ämnen, bland annat om den frusna kontinentens historia, biologi och lokala djurliv samt glaciologi.

 • DAG 10-11. Drakesundet

  Efter att ha utforskat det avlägsna och vilda Antarktis i över fem dagar måste vi segla tillbaka hemåt igen. Nu är både ditt huvud och hjärta fullt av minnen för hela livet. Förhoppningsvis har du även fångat många av dessa speciella stunder med din kamera. Vi seglar tillbaka genom Drakes sund, och du tillbringar antagligen de kommande dagarna med att gå igenom alla foton för att stanna i Antarktis lite längre. Expeditionsteamet gör detsamma när de sammanfattar resans många upplevelser i vetenskapscentret. Att träna är också ett bra sätt att processa allt som du har upplevt, eller så kan du låta tankarna vandra tillbaka till Antarktis i Explorer Lounge och baren.

 • DAG 12. Ushuaia – Buenos Aires

  Din expeditionskryssning går mot sitt slut när vi kommer tillbaka till Ushuaia. Härifrån tar du en transfer till flygplatsen för att sedan flyga tillbaka till Buenos Aires och en andra chans att uppleva Argentinas huvudstad. Du är ju redan här, så varför inte förlänga ditt äventyr lite till genom att följa med på det valbara efterprogrammet till de mäktiga Iguazúfallen.

  Du har nu rest till världens ände och tillbaka. Du har rest till den mytomspunna sjunde kontinenten och har spännande historier och foton av pingviner med dig hem som bevis. Antarktis kommer säkert att ha en speciell plats i ditt hjärta som få andra resmål kan tävla med. Tillsammans med de andra utforskarna som har varit där ska vi göra allt vi kan för att bevara dess unika skönhet.

Hytter

Arctic Superior utsideshytt

Hytterna i Arctic Superior-klassen är bekväma och rymliga. De flesta har balkong. Flexibla sovarrangemang, bäddsoffor, tv och andra inslag gör den här till en av våra populäraste kategorier. Vårt Arctic Superior-koncept inkluderar vattenkokare, te och kaffe. För två till fyra passagerare.

Hyttkategori: TY med fönster, ca 22 m2

Hyttkategori: TT med fönster, ca 24-27 m2

Hyttkategori: XTJ med balkong, ca 18 m2

Hyttkategori: YY/XTD/XT med balkong, ca 15-19 m2

Expeditionssvit

Dessa sviter är stora, välutrustade hytter med breda fönster. De flesta har balkong. Vissa har en privat varmbadstunna utomhus. Sviterna har flexibla sovarrangemang med bekväma soffor, sittplatser och tv. De rymmer upp till fyra passagerare.

Expeditionssviterna ligger uteslutande på övre och mellersta däck. I våra expeditionssviter finns en badrock, espressomaskin och mycket mer. En spännande välkomstgåva väntar alla svitgäster i hytten.

XL Suite

Extrastor hörnsvit med privat balkong. Fartygets rymligaste hytt med stora fönster, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MA 46-48 m2

Hörnsuite

Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MC 20-30 m2

XL Suite

Extrastor hörnsvit utan balkong. Ligger akterut med bäddsoffa, flexibla sänglösningar, stora fönster, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MB 44 m2

L Suite

Stor hörnsvit med privat balkong, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Anpassad för rullstol.
Hyttkategori: MD 35 m2

Suite

Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: ME 20-28 m2

Suite

Hörnsviter med stora fönster. Flexibla sänglösningar, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Utan balkong.
Hyttkategori: MF 22 m2

Polar utsideshytt

Polar utsideshytter ligger främst på mellersta däck med fönster. De flesta är rymliga, har flexibla sovarrangemang och tv för att förse dig med ett förstklassigt boende. För två till fyra passagerare.

Storlek: 17 – 30 m2

Hyttkategori: RR på mellandäck
Hyttekategori: RS på nedre däck

 

Priser

Datum 2022: 8/11, 18/11, 28/11, 8/12, 18/12, 28/12
Datum 2023:
7/1, 27/1, 22/2, 4/3, 12/11, 22/11, 2/12, 12/12, 22/12
Datum 2024:
1/1, 11/1, 6/2, 16/2, 26/2, 7/3
Fartyg:
Fridtjof Nansen

Datum 2023: 2/1, 1/3, 28/12
Datum 2024: 9/3
Fartyg: Roald Amundsen

Polar utsides från 66 200 kr per person
Arctic Superior från 71 400 kr per person
Arctic Superior med balkong från 74 500 kr per person

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
 • Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
 • Obligatorisk hälsodeklaration
 • Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
 • Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!