Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien – den ultimata expeditionen

Rutt

Buenos Aires – Ushuaia – Till sjöss – Falklandsöarna – Till sjöss – Sydgeorgien – Till sjöss – Antarktis – Till sjöss – Ushuaia – Buenos Aires

Följ med på denna hisnande expedition till de isolerade Falklandsöarna och fantastiska Sydgeorgien innan du får uppleva den enorma kontinenten Antarktis. Vi tar med dig på ditt livs expedition där du får utforska de ändlösa vita vidderna och njuta av naturens tystnad i dessa oförglömliga landskap.

Datum: 2021: 1.11, 13.12 (23 dagar)
2022: 3.1, 3.2, 24.2 (23 dagar)

fr. 113 354 kr

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1: Buenos Aires

  Expeditionen börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Vi erbjuder en frivillig stadsrundtur på eftermiddagen. På kvällen får du tillfälle att upptäcka ”Sydamerikas Paris” på egen hand.

 • Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

  Idag flyger du till Ushuaia. Flyget går från Buenos Aires på morgonen, vilket gör att du har några timmar för att utforska Ushuaia eller följa med på en valfri utflykt till nationalparken Tierra del Fuego, innan du går ombord på MS Fram. På kvällen seglar vi genom den natursköna Beaglekanalen.

 • Dag 3: Till sjöss

  Vi korsar öppet hav på väg mot Falklandsöarna. Lyssna på expeditionsledarnas spännande föredrag och spana efter djur och fåglar från däck.

 • Dag 4-6: Falklandsöarna

  På Falklandsöarna vimlar det av naturens underverk bland mängder av vilda djur och fåglar. Här bjuds du på fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphoppar-, kungs- och macaronipingvin. Rovfågeln strimkarakara cirklar runt i luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten. På Falklandsöarna kommer pingvinerna fram, tittar på oss och går sedan vidare. Här har du fantastiska fotomöjligheter! Huvudstaden Stanley är en bra startpunkt för våra många spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger samlat i hamnen.

 • Dag 7-8: Sydatlanten

  Vi tillbringar två dagar på havet med kurs söderut mot vackra Sydgeorgien. Passa på att lyssna till föredrag om områdets djurliv samt valfångst- och polarhistoria. Vårt expeditionsteam är väl insatta i allt som rör Sydgeorgien, från ögruppens geologi och glaciologi till sotalbatrossernas parningsritualer och berättelser om norska valfångare. Du kommer bland annat få höra om polarforskaren Sir Ernest Shackleton och hans män i det olycksdrabbade fartyget Endurance och deras modiga bedrifter.

 • Dag 9-13: Sydgeorgien

  På just denna expedition får du ännu mer tid att utforska det unika vackra landskapet och djurlivet i Sydgeorgien. Lyssna till föredrag om upptäcktsresande och valfångsttiden och blicka ut över det gnistrande vita landskapet med glaciärer och myllrande djurliv. Sydgeorgien är känt som Södra ishavets Serengeti och är ett populärt ställe för naturfotografer. Tack vare ögruppens unika läge i Antarktis ekosystem, som ligger utanför gränsen för den årliga havsisen, samlas här tiotals miljoner pingviner, sälar och sjöfåglar. Vi planerar ett besök i Fortuna Bay och några av de gamla övergivna valfångststationer som finns här. Under vår vistelse kan du se sjöelefanter ligga och lata sig på stranden, pälssälungar leka i vattnet, samt albatrosser och tusentals kungspingviner. En annan höjdpunkt är Gold Harbour. Blicka ut över hängande glaciärer, klippor och laguner och beundra den stora kolonin med kungspingviner. Vi besöker också ett valfångstmuseum, en norsk sjömanskyrka och den lilla gravlund där den stora pionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd. På Sydgeorgien finns också bra vandringsmöjligheter och en av våra favoriter är att vandra i Shackletons fotspår längs en del av den sträcka han tog över öns kuperade landskap för att hämta hjälp åt de 22 män som satt isolerade på Elefantön.

 • Dag 14: Till sjöss

  Medan vi fortsätter vår resa får du lära dig mer om underverken i söder, med fokus på historia, miljö och alla djur vi får se i Antarktis. Vi korsar Washington-sundet mot Coronation Island och Elephant Island på vägen mot Antarktiska halvön.

 • Dag 15-20: Antarktis

  Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva! När vi har passerat den antarktiska konvergensen kommer du att märka att luften blir klarare och kallare. Man börjar se pingviner i vattnet, och glöm inte att hålla utkik efter det första isberget. En av de platser vi kanske besöker under våra dagar i Antarktis är Deception Island, en ö i Sydshetlandsöarna, som är en ringformad vulkankrater. Det är en av de få platser i Antarktis där vi kan sätta på oss våra ryggsäckar och ge oss ut på vandring. Att gå på en aktiv vulkan i Antarktis är ju knappast en vardagsföreteelse! Andra platser vi planerar att besöka är Half Moon Island, som har ett mycket skiftande polarlandskap, Hanna Point med sitt varierande djurliv, och den stora kolonin med adeliepingviner på Paulet Island. Det kan vara svårt att navigera genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet, men här kommer du få se de mest imponerande isbergen under hela resan. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Den steniga stranden lämpar sig för landstigningar, förutom under häckningssäsongen. Vi seglar sedan genom den smala Errera-kanalen till och från Cuverville, där vi får se isberg som har fastnat och strandat i det grunda vattnet. Danco Island ligger vackert bland isbergen i Errera-kanalen, bara några hundra meter från det antarktiska fastlandet, och är en parningsplats för åsnepingviner. Följ med oss i land, paddla kajak och se isen på nära håll eller ta en tur i en av våra småbåtar. Port Lockroy är en brittisk bas från andra världskriget som gjordes om till museum 1996. Det är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger dig en inblick i livet på en bas i Antarktis på 50-talet. Pleneau ligger strax söder om Lemaire-kanalen och är en naturskön landstigningsplats som omges av många strandade isberg. Så fort det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker, sätter upp tält på stranden och tar dig med på oförglömliga vandringar för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

 • Dag 21-22: Drakesundet

  Under resan tillbaka till civilisationen fortsätter vi vår föredragsserie och sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis. Resan från Antarktiska halvön till Ushuaia på Argentinas sydspets är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder.

 • Dag 23: Ushuaia/Buenos Aires

  Vi gör ett stopp i Eldslandet. Expeditionen slutar i världens sydligaste stad, Ushuaia, och du flyger sedan till Buenos Aires för att fortsätta hemåt. Är du sugen på lite sol och värme efter att ha varit i Antarktis rekommenderar vi att du deltar i ett av våra program efter sjöresan.

 • Reseprogram för 2021

  Dag 1: Buenos Aires
  Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia
  Dag 3: Till sjöss
  Dag 4-5: Falklandsöarna
  Dag 6-7: Till sjöss
  Dag 8-10: Sydgeorgien
  Dag 11: Till sjöss
  Dag 12-20: Antarktis
  Dag 21-22: Drakesundet
  Dag 23: Ushuaia/Buenos Aires

Hytter

Polar insideshytter

Insideshytt (I) 5 – 10 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Våningssäng i vissa av hytterna. Hytterna är belägna i nedre delen av fartyget.

Polar utsideshytter

Arctic Superior Utsideshytt (U) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa, bord. Hytterna är belägna på övre delen av fartyget.

 

Utsideshytt (N) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Hytterna är belägna på nedre delen av fartyget.

Expeditionssviter

MG Grand-svit (MG) 35 – 37 m2

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (utom på MS Fram), minibar, badkar i vissa hytter, balkong eller burspråk i de flesta hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

 

Svit (M) 28 – 30 m2

1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, balkong i vissa hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

 

Minisvit (Q) 15 – 20 m2

Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Priser

 

Avresor 2021: 1/11, 13/12
Avresor 2022: 3/1, 3/2, 24/2
Fartyg: MS Fram

 

2021-2022 / Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien / Priser (SEK) per person i dubbelhytt
23 dagarPolar insidesPolar utsidesArctic SuperiorExpeditionssvit
1.11113354135449147501180643
13.12123903148319161636198260
3.1146099148319165602198260
3.2138701159150173533198260
24.2121448141884154569189451

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

I priset ingår:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En hotellnatt i Buenos Aires inklusive frukost före avresa
 • Transport från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires
 • Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia tur och retur
 • Transport i Ushuaia inkl. rundtur
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

 

I priset ingår ej:

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks

 

Viktig information:

 • Priserna är angivna i svenska kronor per person
 • Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden
 • Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten
 • Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord
 • Skor kan hyras ombord
 • Enkelhytter bokas mot tillägg
 • Obligatoriskt hälsointyg
 • Reseförsäkring krävs

Övrig information

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena.

Utflykter

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!