Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien – den ultimata expeditionen

Rutt

Buenos Aires – Ushuaia – Till sjöss – Falklandsöarna – Till sjöss – Sydgeorgien – Till sjöss – Antarktis – Till sjöss – Ushuaia – Buenos Aires

Följ med på denna hisnande expedition till de isolerade Falklandsöarna och fantastiska Sydgeorgien innan du får uppleva den enorma kontinenten Antarktis. Vi tar med dig på ditt livs expedition där du får utforska de ändlösa vita vidderna och njuta av naturens tystnad i dessa oförglömliga landskap.

Datum: 2021: 1.11., 13.12. (23 dagar)
2022: 3.1., 3.2., 24.2., 5.11., 26.11., 17.12. (23 dagar)
2023: 7.1., 28.1., 18.2. (23 dagar)

fr. 113 354 kr

Boka

Reseprogram

 • Dag 1: Buenos Aires

  Expeditionen börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Tillbringa kvällen på egen hand och upptäck ”Sydamerikas Paris”. I vårt program före sjöresan kan du också boka en utflykt till Patagonien.

 • Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

  Flyget avgår tidigt på morgonen till Ushuaia, där MS Fram väntar i hamnen. När vi kommit ombord startar vi vår expedition med att äten välkomstmiddag.

 • Dag 3: Till sjöss

  Vi korsar öppet hav på väg mot Falklandsöarna. Lyssna på våra spännande föredrag och spana efter djur och fåglar från däck.

 • Dag 4-6: Falklandsöarna

  Falklandsöarna har ett rikt djurliv och hisnande natur med klarblå himmel, oändliga landskap och underbara vita sandstränder. Fåren betar intill kolonier av pingviner, medan rovfågeln strimkarakara cirklar runt i luften och gässen letar föda i strandkanten. De orädda pingvinerna vaggar fram, tittar på oss och går sedan vidare. Här har du fantastiska fotomöjligheter! Vi hoppas kunna gå i land för att vandra eller ta en närmare titt på alla fåglarna. Huvudstaden Stanley är en perfekt utgångspunkt för de utflykter vi erbjuder. Vi ligger i hamn hela dagen och det är enkelt att utforska staden till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant är samlat nära hamnen.

 • Dag 7-8: Till sjöss

  Vi tillbringar två dagar på havet med kurs mot vackra Sydgeorgien. Passa på att lyssna till föredrag om områdets djurliv samt valfångst- och polarhistorian. Vårt expeditionsteam har stor kännedom om allt som rör Sydgeorgien, från ögruppens geologi och glaciologi till sälarnas parningsritualer. Lyssna till historier om norska valfångare och om polarforskaren Sir Ernest Shackleton och hans män i det olycksdrabbade fartyget Endurance. Du får också veta mer om hur vi gör besöket så säkert och hållbart som möjligt. Vi har också ett forskningsprogram där du kan hjälpa till att samla in data till aktuella forskningsprojekt.

 • Dag 9-13: Sydgeorgien

  Vi utforskar Sydgeorgiens artrika ekosystem och intressanta historia. Området brukar kallas Södra ishavets Serengeti på grund av sin djurrikedom och är världsberömt bland naturfotografer.
  Ögruppen har ett unikt läge i Antarktis ekosystem utanför gränsen för havsisen och här samlas miljontals pingviner, sälar och sjöfåglar. Här kan du se vuxna sälar som vilar på sanden medan ungarna leker i vattnet, albatrosser som svävar i luften och pingviner i tusental. Njut av de vackra vyerna med hängande glaciärer, dramatiska klippor och natursköna laguner.
  Vi kommer också att besöka ett museum, en norsk sjömanskyrka och upptäckaren Sir Ernest Shackletons grav. På Sydgeorgien finns bra vandringsmöjligheter. En av våra favoriter är att följa delar av den sträcka som Shackleton tog över öns kuperade landskap för att hämta hjälp åt de 22 män som satt isolerade på Elefantön.

 • Dag 14-15: Till sjöss

  När vi sedan fortsätter vår resa mot Antarktis får du lära dig mer om regionens historia, miljö och djurliv. Med hjälp av de avancerade mikroskopen i fartygets forskningscenter, kan du analysera prover som du har tagit under expeditionen och se en annan typ av ”vilda djur” på cellnivå.

 • Dag 16-20: Antarktis

  Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva! När vi har passerat den antarktiska konvergensen kommer du att märka att luften blir klarare och kallare. Man börjar se pingviner i vattnet, och glöm inte att hålla utkik efter det första isberget.
  En av de platser vi kanske besöker under våra dagar i Antarktis är Deception Island, en ö i Sydshetlandsöarna, som är en ringformad vulkankrater. Det är en av de få platser i Antarktis där vi kan sätta på oss våra ryggsäckar och ge oss ut på vandring. Att gå på en aktiv vulkan i Antarktis är ju knappast en vardagsföreteelse!
  Andra platser vi planerar att besöka är Half Moon Island, som har ett mycket skiftande polarlandskap, Hanna Point med sitt varierande djurliv, och den stora kolonin med adeliepingviner på Paulet Island. Det kan vara svårt att navigera genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet, men här kommer du få se de mest imponerande isbergen under hela resan. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Den steniga stranden lämpar sig för landstigningar, förutom under häckningssäsongen. Vi seglar sedan genom den smala Errera-kanalen till och från Cuverville, där vi får se isberg som har fastnat och strandat i det grunda vattnet. Danco Island ligger vackert bland isbergen i Errera-kanalen, bara några hundra meter från det antarktiska fastlandet, och är en parningsplats för åsnepingviner.
  Följ med oss i land, paddla kajak och se isen på nära håll eller ta en tur i en av våra småbåtar. Port Lockroy är en brittisk bas från andra världskriget som gjordes om till museum 1996. Det är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger dig en inblick i livet på en bas i Antarktis på 50-talet. Pleneau ligger strax söder om Lemaire-kanalen och är en naturskön landstigningsplats som omges av många strandade isberg. Så fort det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker, sätter upp tält på stranden och tar dig med på oförglömliga vandringar för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

 • Dag 21-22: Drakesundet

  Under resan tillbaka till civilisationen fortsätter vår föredragsserie och vi sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis. Resan från Antarktiska halvön till Ushuaia på Argentinas sydspets är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder.

 • Dag 23: Ushuaia/Buenos Aires

  Vår expeditionskryssning slutar i världens sydligaste stad, Ushuaia, och därifrån flyger du till Buenos Aires för att fortsätta din resa hemåt. Om du längtar efter fler äventyr efter att ha utforskat Antarktis, rekommenderar vi att du förlänger din vistelse i Buenos Aires eller följer med på vårt program efter sjöresan till de magnifika Iguazu-vattenfallen.

 • Reseprogram för 2022/2023 från Santiago de Chile

  2022: 5/11, 26/11, 17/12
  2023: 7/1, 18/2

  Dag 1: Santiago de Chile
  Dag 2: Santiago de Chile/Punta Arenas
  Dag 3: Till sjöss
  Dag 4-6: Falklandsöarna
  Dag 7-8: Till sjöss
  Dag 9-13: Sydgeorgien
  Dag 14: Till sjöss
  Dag 15-19: Antarktis
  Dag 20-22: Drakesundet
  Dag 23: Punta Arenas/Santiago de Chile

Hytter

Polar insideshytter

Insideshytt (I) 5 – 10 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Våningssäng i vissa av hytterna. Hytterna är belägna i nedre delen av fartyget.

Polar utsideshytter

Arctic Superior Utsideshytt (U) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa, bord. Hytterna är belägna på övre delen av fartyget.

 

Utsideshytt (N) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Hytterna är belägna på nedre delen av fartyget.

Expeditionssviter

MG Grand-svit (MG) 35 – 37 m2

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (utom på MS Fram), minibar, badkar i vissa hytter, balkong eller burspråk i de flesta hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

 

Svit (M) 28 – 30 m2

1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, balkong i vissa hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

 

Minisvit (Q) 15 – 20 m2

Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Priser

Fartyg: MS Fram

Polar insides från 113 354 kr per person
Polar utsides från 135 449 kr per person
Arctic Superior utsides från 147 501  kr per person
Expeditionssviter från 180 643 kr per person

Priset inkluderar

Hotell
En hotellnatt med frukost i Buenos Aires före expeditionen

Flygresor
Flygresa i ekonomiklass tur och retur mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer
Transfer från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires före expeditionen
Transfer från flygplatsen i Ushuaia till fartyget, inklusive en kort stadsrundtur

Expeditionsresa

Expeditionsresa i vald hyttkategori
Frukost, lunch och middag inklusive dryck (fartygets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurangerna Aune och Fredheim
Mat i á la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster som har bokat svit
Kaffe och te
Wi-Fi ombord. Tänk på att vi befinner oss i avlägsna områden med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
Återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på i fartygets vattenstationer
Engelsktalande expeditionsteam som arrangerar och följer med på aktiviteter ombord och iland
Vissa utflykter

Aktiviteter ombord
Experter i expeditionsteamet håller föredrag om olika ämnen
Tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek och avancerade mikroskop för biologiska och geologiska undersökningar
Forskningsprogram som ger gästerna möjlighet att hjälpa till med vetenskapliga undersökningar
Professionell fotograf ombord som ger tips om fotografering av landskap och djur
Tillgång till fartygets jacuzzier, panoramabastu, inom- och utomhusgym och löparspår på däck
Informella sammankomster med besättningen, till exempel för att sammanfatta dagens händelser och informera om följande dag

Aktiviteter i land
Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
Möjlighet att låna stövlar, stavar och annan utrustning som behövs under aktiviteter
Vind- och vattenavstötande expeditionsjacka.
Expeditionsfotografer som hjälper gästerna med kamerainställningar före landstigningar

Ej inkluderat

Internationella flygresor
Reseförsäkring
Bagagehantering
Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner
Bokningsbara aktiviteter i små grupper tillsammans med expeditionsteamet
Behandlingar i fartygets wellness- och spaavdelning

Vänligen observera
Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
Obligatorisk hälsodeklaration
Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!