20.3.2022

Kryssningar för vinentusiaster och matälskare

Boka kryssning

Norwegian Cruise Line lanserar ”Meet the Winemaker” i Europa sommaren 2022

Norwegian Cruise Lines populära evenemang ”Meet the Winemaker” är tillbaka och kan för första gången någonsin upplevas på en Europakryssning. På vissa turer kan gästerna träffa några av världens mest kända vinmakare samt delta i inspirerande kurser och intima vinprovningar. Årets uppställning av vinmakare är noggrant utvald och inkluderar Antonio Hidalgo, Gérard Bertrand, Salvatore Ferragamo och Domaines Barons de Rothschild (Lafite). För första gången är Certified Angus Beef® med som sponsor.

På grund av den stora efterfrågan anordnar Norwegian Cruise Line (NCL) nu för sjätte gången ”Meet the Winemaker” – ett exklusivt kulinariskt evenemang som kan upplevas på utvalda kryssningar. Årets program har sammanställts för vinentusiaster och matälskare oavsett bakgrund och kunskap. På kryssningen kan du träffa vinmakare och andra experter som delar med sig av sina kunskaper genom en rad kurser och aktiviteter. Detta inkluderar intima vinprovningar och middagar med tillhörande viner, interaktiva uppvisningar av matlagningstekniker och möten ombord på fartyget.

”Meet the Winemaker” kan upplevas på utvalda kryssningar ombord på fartygen Norwegian Encore, Norwegian Escape, Norwegian Joy och Norwegian Bliss. Och när Norwegian Escape seglar runt i den grekiska övärlden och besöker Italien den 17 juli och 12 oktober 2022 kan de unika evenemangen för vinälskare upplevas i Europa för första gången. I juli står den berömda vinmakaren Antonio Hidalgo från det världsberömda familjeägda spanska sherryhuset Bodegas Hidalgo La Gitana som värd för evenemanget. Sandro Bottega står värd för ”Meet the Winemaker” i oktober. Under hans ledning har Bottega S.p.A. utökat sin produktion till att omfatta grappa, prosecco, ett brett utbud av mousserande viner, röda viner från Valpolicella och Toscana samt Limoncino och krämiga, söta likörer. 2018 fick Sandro Bottega det prestigefyllda priset ”Riedel Winemaker of the Year” i Toronto.

Gästerna kommer också att få möjlighet att träffa världsberömda vinmakare från olika destillerier, däribland Gérard Bertrand, som utsetts till Green Personality of the Year, Rob Mondavi Jr, fjärde generationens vinmakare i Napa Valley, Diane Flamand, vinmakare på Bordeaux Collection Wines, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) och Michael Mondavi från Michael Mondavi Family Estate.

En komplett kulinarisk upplevelse

På vissa kryssningar i år kan gästerna njuta av unika kulinariska upplevelser som sponsras av Certified Angus Beef®. Med viner till varje rätt får gästerna lära sig av en mästersommelier samtidigt som de njuter av det bästa nötköttet som finns, och NCL är stolta över att servera de mjuka, saftiga biffarna ombord på sina fartyg.

”Vår policy ’Guest First’ innebär att vi sätter gästen i centrum för all utveckling och alla nya initiativ, och ’Meet the Winemaker’ visar vårt engagemang för att erbjuda våra gäster unika upplevelser av högsta kvalitet. Jag hoppas att alla kommer att njuta av 2022 års upplaga av ”Meet the Winemaker” och få ett oförglömligt minne av dagens mest innovativa ledare inom mat och dryck. Jag är glad och stolt över årets experter och gästspelare, och nu ser jag fram emot att ta upplevelsen till Europa för första gången någonsin”, säger Harry Sommer, vd för Norwegian Cruise Line.

På alla ”Meet the Winemaker”-kryssningar väljer experten ut årgångsviner och tar med dem ombord för de exklusiva evenemangen. Vinpaketen kostar mellan 22 och 100 dollar per person och kan bokas på fartyget.

”Meet the Winemaker” 2022:


• 2 juli 2022 – Norwegian Bliss: Salvatore Ferragamo, som sedan 1993 tillsammans med sin far Ferruccio har ansvarat för att upprätthålla egendomen Il Borro i Toscana, Italien, där de producerar premiumviner.
• Europa 17 juli 2022 – Norwegian Escape: Antonio Hidalgo från det globalt kända familjeägda spanska sherryhuset Bodegas Hidalgo La Gitana.
o Första europeiska kryssningen med möjlighet att uppleva ”Meet the Winemaker”.
o Kryssning (7 dagar): Rom – Dubrovnik – Korfu – Sicilien – Neapel – Florens/Pisa
• 24 juli 2022 – Norwegian Encore: Opus One Wine Dinner med Greg Miller, Sales & Marketing Manager på Opus One.
• 13 augusti 2022 – Norwegian Bliss: Michael Mondavi från Michael Mondavi Family Estate.
• Europa 12 oktober 2022 – Norwegian Escape: Sandro Bottega från Bottega S.p.A.
o Andra europeiska kryssningen med möjlighet att uppleva ”Meet the Winemaker”
o Kryssning (9 dagar): Rom – Santorini – Aten – Korfu – Malta – Sicilien – Neapel – Florens/Pisa – Rom.
• 22 oktober 2022 – Norwegian Joy: Gérard Bertrand, Green Personality of the Year 2020.
• 11 december 2022 – Norwegian Encore: Randy Ullom för familjen Kendall-Jackson.

Nästa artikel

1.2.2023

MSC CRUISES LANSERAR ”DISCOVER THE FUTURE OF CRUISING”

MSC Cruises lanserar en ny global varumärkeskampanj med titeln "Discover the future of cruising", kampanjen kommer att kommuniceras i 30 länder genom en flerkanalig marknadsföringskampanj. Med denna nya kampanj kommer MSC Cruises visa hur hållbarhet är kärnan i den dagliga verksamheten och del av den långsiktiga tillväxtstrategin.

Läs mer : MSC CRUISES LANSERAR ”DISCOVER THE FUTURE OF CRUISING”