Sailing Classics

Kliv ombord på ett av Sailing-Classics segelfartyg och förena äkta segling med personlig service och komfort.

Att stiga ombord på ett majestätiskt segelfartyg är en upplevelse som inte liknar något annat. Att låta vinden ta oss från vik till vik, från en ö till en annan, är mer än bara segling. Det är en genuin, minnesvärd och miljövänlig semester. Med Sailing-Classics segelfartyg kan du utforska unika platser långt från de vanliga turiststråken.

Njut av middagar på däck medan båten ligger för ankar, ta ett morgondopp innan frukost och låt solens strålar dansa över teakdäcket under seglen – det är livet ombord i ett nötskal.

Oavsett om du väljer att segla i Karibien på vintern eller Medelhavet på sommaren med RHEA (54 m), CHRONOS (54 m) och KAIRÓS (38 m), delta i en regatta, korsa Atlanten eller hyra hela segelfartyget, så kan du lita på att du kommer att vara i trygga händer med en professionell besättning, njuta av bekväma hytter och smaka på utsökt mat tillagad av skeppskocken.

Sailing-Classics koncept

De vackra segelfartygen förenar förstklassig service och hög komfort som på en kryssning med äkta segling. Segelkryssningarna erbjuder en unik balans mellan äventyr och avkoppling. Här får du njuta av genuin segling samtidigt som det finns tid för avkoppling, simning, vattensporter, utflykter och landbesök.

Destinationer

 • I Karibien

  Under den vintersäsongen, bortom orkansäsongen, erbjuder Karibiens konstanta passadvindar, varma turkosblåa vatten och tropiska landskap en minnesvärd seglingsupplevelse. Vi seglar genom hela Karibien, från Hispaniola i norr till Grenada i söder.

 • I Medelhavet

  Upptäck Medelhavet genom segling när vi korsar den kroatiska skärgården, de grekiska öarna, längs Amalfikusten, Sicilien, Sardinien, Malta, Korsika, Mallorca och i Venedigs lagun.

 • Över Atlanten

  Att segla över Atlanten och uppleva havets vidsträckthet är en dröm för många. Här har du möjlighet att segla från Medelhavet till Karibien. Vi korsar Atlanten i flera etapper med stopp på Kanarieöarna, Kap Verde, Madeira och Azorerna.

 • Kap Verde

  På Kap Verde erbjuder vi också kryssningar mellan de fantastiska öarna.

Ombord

RHEA, CHRONOS och KAIRÓS är speciellt designade segelfartyg som är skapade för fantastiska seglingskryssningar. Dessa fartyg kombinerar sjövärdighet och hastighet med elegans och komfort. Under seglingen bor du i individuellt bokade hytter, där de flesta är dubbelkabiner. Alla hytter är utrustade med luftkonditionering, bekväma sängar och eget badrum med WC och dusch. Vanligtvis bokas en hytt för två personer, men det finns också möjlighet att boka för en person eller en hel hytt. Vi har även några familjehytter med en stor säng för två vuxna och 1–2 barn. Dessutom erbjuder vi möjligheten att boka kojplatser på vissa båtar.

 • Bekväma hytter

 • Frukost ombord

 • Lounge

 • Njut av dagen på däck

 • Hyr hela segelfartyget

  Du kan antingen boka hela fartyget som "full charter" eller reservera flera hytter för en mindre grupp. KAIRÓS rymmer upp till 16 gäster medan RHEA och CHRONOS kan ta upp till 28 gäster. Vi erbjuder skräddarsydda offertlösningar enligt dina behov.

 • Regattor

  På CHRONOS och RHEA har du möjlighet att aktivt delta i Antigua Classic Yacht Regatta där skeppen tävlar i regattan och du får chansen att segla tävlingsbåt i Karibien. Eller var med under Les Voiles de Saint Tropez i Medelhavet där vi seglar som observationsskepp. Detta ger dig två unika möjligheter att uppleva regattor till havs och njuta av både seglingen och den festliga stämningen i hamn.

Rutter & Priser

Priser och rutter för Chronos 2024.

Läs mer här.

Priser och rutter för Rhea 2024

Läs mer här.

Priser och rutter för Kairos 2024

Läs mer här.

Galleri