Atmosfären på segelfartyget

En kryssning med Star Clippers eleganta segelfartyg är avkoppling med stil ombord på ett klassiskt segelfartyg. Och vad skulle kunna vara mer avkopplande än gott sällskap, smakrik mat och den fantastiska utsikten, som du kan njuta av när du ligger och vilar på soldäck! Känslan är som på en privat yacht; servicen är utsökt och ingenting behöver planeras på förhand. På Star Clippers fartyg får du själv bestämma ditt dagsprogram.

 

Måltider ombord

Morgonen börjar med en kopp kaffe och ett brett urval av godbitar till frukost. På Star Clippers fartyg serveras maten nästintill dygnet runt. Efter en mättande frukost serveras en smakrik lunchbuffé i huvudrestaurangen; på bordet finns färsk fisk och skaldjur, sallader och grillade läckerheter. Vid några av resmålen kan lunchen serveras stranden; fartygets personal sätter upp en grillkväll på ett ögonblick.

På kvällarna kan du njuta av läckerheter skapade av huvudrestaurangens kock. Av noggrant utvalda råvaror uppstår fantastiska nya smaksensationer. Du får själv välja vilket sällskap du vill äta med. Du kan slå följe med dina nya vänner eller fartygets personal eller njuta av middagen med ditt eget sällskap. Klädkoden för middagarna är smart casual.

 

Hålltider

kl. 6.30–10.30 Kontinental frukost i Pianobaren
kl. 8.00–10.00 Frukostbuffé i huvudrestaurangen
kl. 12.00–14.00 Lunchbuffé i huvudrestaurangen
kl. 17.00–18.00 Mellanmål och smårätter på Tropical eller Pianobaren
kl. 19.30–22.00 À la cartemiddag i huvudrestaurangen
kl. 23.30–24.30 Kvällsmat serveras

 

Underhållning och aktiviteter

På Star Clippers segelfartyg visas inga Broadwayföreställningar – och det gör ingenting! Den lugna atmosfären på fartygen elektrifieras på kvällarna när lokala musiker sätter igång sina föreställningar i Tropical Bar. Dagtid anordnas gemensamma aktiviteter ombord för resenärerna. Du kan klättra upp till mastens utsiktsplats eller lära dig att knyta knopar. Kaptenen håller varje dag ett kort men informativt informationsmöte på fartygets däck.

 

Bröllopsresor

Star Clippers romantiska kryssningar är mycket bra val för er som ska på bröllopsresa och som vill fira ert giftermål i en vacker miljö. Bröllopsparet överraskas på kryssningens första dag med en liten gåva, samt en flaska bubbel. Du får gärna informera om bröllopsresan i samband med bokningen. Bröllopsresan måste bokas senast sex månader efter bröllopet.