Silver Origin

Boka kryssning

Silver Origin är byggd uteslutande för kryssningar på Galapagosöarna. Den eleganta utforskningsbåten tar hänsyn till vikten av att skydda den unika naturen på Galapagosöarna. Därför använder Silver Origin inte ankare när båten stannar, och fartyget är helt fritt från plast. Alla passagerare får en metallvattenflaska för att undvika användning av plastflaskor. Sviterna har också sitt eget vattenfiltreringssystem som omvandlar havsvatten till dricksvatten.

Även om Silver Origin primärt är en expeditionskryssare, glöms inte den karakteristiska lyxen som Silversea är känd för bort på kryssningarna till Galapagosöarna. Fartyget är det enda som seglar till Galapagosöarna där alla kunder har tillgång till en butler. Förutom detta är alla hytter på fartyget eleganta sviter, och varje svit har sin egen balkong.

Mat och dryck

Silver Origin har två restauranger, The Restaurant och The Grill. The Restaurant är fartygets huvudrestaurang där man serverar frukost, lunch och middag. På restaurangen kan man njuta av autentiska ecuadorianska matupplevelser och fantastisk utsikt. Det arrangeras också seminarier på fartyget där passagerarna kan lära sig hemligheterna bakom dessa lokala recept. The Grill erbjuder läckra lunchrätter på dagen och middagar med Hot Rocks-konceptet på kvällen. Det finns sittplatser både inomhus och utomhus.

Aktiviteter

På varje kryssning finns alltid ett erfaret team av lokala guider med, vars uppgift är att introducera passagerarna till Galapagosöarnas natur på djupet. För detta ändamål har fartyget också åtta zodiakbåtar samt Basecamp-området som är designat för förberedelse inför zodiakutflykter. I området hittar du bland annat en enorm interaktiv vägg som låter dig lära känna Galapagos. Basecamp är anslutet till marinan som finns på fartygets akter där zodiakutflykterna börjar.

Wellness och sport

När du behöver lugn och avkoppling efter en aktiv dag kan du unna dig själv i fartygets spa-avdelning och skönhetssalong. I spa-avdelningen erbjuds ett brett utbud av olika behandlingar från massage till ansiktsbehandlingar. I skönhetssalongen kan du unna dig själv från topp till tå – bokstavligen. Du kan prova på en ny frisyr och få dina tånaglar fixade samtidigt. Fartygets gym är utrustat med modern utrustning som alla passagerare är välkomna att använda.

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!

Tekniska uppgifter

 • Byggnadsår 2020
 • Renoverat
 • Bruttotonnage 5 800 t
 • Längd 100 m
 • Bredd 15 m
 • Däck 6
 • Passagerare 100
 • Personal 90
 • Sviter 51

Tjänster

 • Restauranger 2
 • Barer 3
 • Bibliotek
 • Gym
 • Spa
 • Jacuzzi 2
 • WiFi
 • 24t rumservice
 • Sviter med anslutande dörr
 • Nätspänning 110/220 v

Sviter

Classic Veranda-svit

I Classic Veranda-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns dusch, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, hårtork, skrivbord, telefon, platt-TV och interaktivt mediebibliotek, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, värdeskåp och eget vattenreningsystem. Det finns också en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också en privat balkong.

Svitens storlek inklusive balkongen är cirka 30 m².

Superior Veranda-svit

I Superior Veranda-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns dusch, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, hårtork, skrivbord, soffarrangemang, telefon, platt-TV och interaktivt mediebibliotek, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, kylskåp och minibar, värdeskåp samt eget vattenreningsystem. Det finns också en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också sin egen Horizon Balcony-altan.

Svitens storlek inklusive balkongen är cirka 30 m².

Deluxe Veranda-svit

I Deluxe Veranda-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns dusch, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, hårtork, skrivbord, soffarrangemang, telefon, platt-TV och interaktivt mediebibliotek, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, kylskåp och minibar, värdeskåp samt eget vattenreningsystem. Det finns också en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också sin egen Horizon Balcony-altan.

Svitens storlek inklusive balkongen är cirka 31 m².

Medallion-svit

I Medallion-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns dusch, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, hårtork, skrivbord, soffarrangemang, telefon, platt-TV och interaktivt mediebibliotek, premium-ljudsystem, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, kylskåp och minibar, premium-kaffebar, värdeskåp samt eget vattenreningsystem. Det finns också kikare, en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten kan också använda gratis tvättjänst under hela kryssningen (maximalt 3 plagg per person per dag). Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också sin egen Horizon Balcony-altan. På den första dagen av kryssningen väntar mousserande vin, choklad och frukt i sviten.

Svitens storlek inklusive balkongen är cirka 33 m².

Silver-svit

I Silver-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns både dusch och jacuzzi, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, toalett med spegel, hårtork, skrivbord, soffarrangemang, telefon, två platt-TV och interaktivt mediebibliotek, premium-ljudsystem, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, kylskåp och minibar, premium-kaffebar, värdeskåp samt eget vattenreningsystem. Det finns också en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också en egen balkong. På den första dagen av kryssningen väntar mousserande vin, choklad och frukt i sviten.

Svitens storlek inklusive balkongen är cirka 50 m².

Royal-svit

I Royal-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns både dusch och jacuzzi, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, toalett med spegel, hårtork, skrivbord, soffarrangemang, telefon, två platt-TV och interaktivt mediebibliotek, premium-ljudsystem, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, kylskåp och minibar, premium-kaffebar, värdeskåp samt eget vattenreningsystem. Det finns också kikare, en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten kan också använda gratis tvättjänst under hela kryssningen (maximalt 3 plagg per person per dag). Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också sin egen möblerade balkong. På den första dagen av kryssningen väntar mousserande vin, choklad och frukt i sviten.

Sviten inklusive balkongen är cirka 83 m² stor.

Grand-svit

I Grand-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns både dusch och jacuzzi, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, toalett med spegel, hårtork, skrivbord, soffarrangemang, telefon, två platt-TV och interaktivt mediebibliotek, premium-ljudsystem, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, separat matplats, kylskåp och minibar, premium-kaffebar, värdeskåp samt eget vattenreningsystem. Det finns också kikare, en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten kan också använda gratis tvättjänst under hela kryssningen (maximalt 3 plagg per person per dag). Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också sin egen möblerade balkong. På den första dagen av kryssningen väntar mousserande vin, choklad och frukt i sviten.

Sviten inklusive balkongen är cirka 95 m² stor.

Owner’s-svit

I Owner’s-sviten finns två separata sängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. För att säkerställa bästa sömnkvalitet kan du välja din egen kudde från svitens kuddmeny. På badrummet i sviten finns både dusch och jacuzzi, miljövänliga badprodukter samt plysch-badrockar och tofflor. Sviten är också utrustad med bland annat en garderob, toalett med spegel, hårtork, skrivbord, soffarrangemang, telefon, två platt-TV och interaktivt mediebibliotek, premium-ljudsystem, obegränsad WiFi, USB-laddningsportar för telefoner, separat matplats, kylskåp och minibar, premium-kaffebar, värdeskåp samt eget vattenreningsystem. Det finns också kikare, en vattentät ryggsäck, regnjacka och en metallvattenflaska i sviten. Gästerna i sviten kan också använda gratis tvättjänst under hela kryssningen (maximalt 3 plagg per person per dag). Gästerna i sviten betjänas av sin egen butler. Sviten har också sin egen möblerade balkong. På den första dagen av kryssningen väntar mousserande vin, choklad och frukt i sviten.

Sviten inklusive balkongen är cirka 160 m² stor.

Galleri

Kampanjer