Le Bellot

Boka kryssning

Den efter Joseph René Bellot namgivna expeditionsyachten Le Bellot blev klar år 2020. Den relativt lilla yachten rymmer cirka 180 passagerare och 110 besättningsmedlemmar. Yachtens lilla storlek möjliggör stopp i hamnar dit större kryssningsfartyg inte har tillgång.

Stämningen ombord

Eftersom Le Bellot är ett relativt litet fartyg, är stämningen ombord intim. Ombord råder en elegant, men avspänd stämning, trogen rederiets franska rötter. Klädkoden ombord är smart casual. För expeditionskryssningar lönar det sig att klä sig praktiskt. Bekväma skor är ett måste. Till kaptenens galamiddag förväntas resenärerna klä upp sig. Fartygets huvudspråk är franska, men personalen talar också engelska.

Hytter

Alla ljusa och modernt inredda hytter har balkong. Hytterna har två separata bäddar, som vid behov kan flyttas ihop till en dubbelsäng. Hytterna är förutom standardutrustningen utrustade med platt-tv, iPod-dockningsstation, skrivbord, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, telefon, hårtork och badrum med dusch. Hytternas storlek varierar mellan Deluxe-hytternas 19 m² och de stora Grand Deluxe-sviterna på hela 45 m². Fartyget har också en Owner’s-svit, på vars 30 m² stora balkong man kan koppla av i en egen bubbelpool.

Måltider

Det franska inflytande är som väntat väl synligt i fartygens två restauranger. Menyerna planeras i samarbete med Michelin-kocken Alain Ducasses företag, Ducasse Conseil. Från yachtens huvudrestaurang på fjärde däck har man fantastisk panoramautsikt. Restaurangen är planerad på ett sätt som möjliggör att samtliga resenärer intar sina måltider samtidigt. En grillrestaurang lämpad för mer avspända måltider finns på däck tre. Båda restaurangerna serverar frukost, lunch och middag. Inga bordsreservationer krävs för huvudrestaurangen, men sällskap på 6–8 personer kan boka bord i förväg om de så önskar. Om man vill äta middag i grillrestaurangen, bör man boka bord. Rumsbetjäningen är avgiftsfri och tillgänglig 24 timmar om dygnet.

Välmående och aktiviteter

Trots sin lilla storlek erbjuder Le Bellot många typer av aktiviteter. Fartygets gym är öppet dygnet runt. Mitt emot gymet finns Ponant Yacht Spa, där man mot tilläggsavgift erbjuds flera olika typer av behandlingar från massage till ansiktsbehandlingar. I samband med spa-avdelningen finns också en bastu och en skönhetssalong, som till exempel erbjuder manikyr och frisörtjänster. På soldäck kan man koppla av i en uppvärmd pool och då vädret tillåter solbada på solbäddarna. Vattensportcentret Marina är i bruk då yachten ligger för ankar. Marina tillhandahåller utrustning för till exempel paddling, vattenskidåkning, fiske och snorkling.

Yachten har flera lounge-utrymmen, där resenärerna kan koppla av och tillbringa tid. Den innovativa Blue Eye Lounge är belägen på fartygets nedersta däck, under vattennivån. Lounge-utrymmet låter dig se och höra undervattenslivet som bäst. Ovanför vattennivån kan man istället beundra utsikten från Observatory Lounge på däck sex.

På däck tre finns en teater med 188 platser, utrustad med en väldig LED-vägg. I teatern kan man följa musikuppträdanden och teaterföreställningar samt föreläsningar. På LED-väggen visas också filmer.

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!

Tekniska uppgifter

 • Byggnadsår 2020
 • Renoverat
 • Bruttotonnage 9 900 t
 • Längd 130
 • Bredd 20
 • Däck 7
 • Passagerare 185
 • Personal 110
 • Hytter 90

Tjänster

 • Restauranger 2
 • Barer 3
 • Teater
 • Gym
 • Simbassäng 1
 • Jacuzzi
 • Wifi
 • 24 t rumservice
 • Hytter med anslutande dörr
 • Nätspänning 110/220 v

Hytter

Deluxe-svit

Sviterna har två separata bäddar, som vid behov kan flyttas ihop till en dubbelsäng. Sviterna är förutom standardutrustningen utrustade med platt-tv, iPod-dockningsstation, skrivbord, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, telefon, hårtork och badrum med dusch. Sviterna är belägna på däck tre, fyra, fem och sex. Sviterna har egen balkong.

Sviternas storlek: 28 m²
Balkongens storlek: 6 m²

Bildexempel från fartyget Le Lapérouse.

Grand Deluxe-svit

Sviterna har två separata bäddar, som vid behov kan flyttas ihop till en dubbelsäng. Sviterna är förutom standardutrustningen utrustade med platt-tv, iPod-dockningsstation, skrivbord, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, telefon, hårtork och badrum med badkar. Sviterna är belägna på däck fem och sex. Svitresenärerna har egen butler till sitt förfogande. Sviterna har egen balkong.

Sviternas storlek: 45 m²
Balkongens storlek: 30 m²

Bildexempel från fartyget Le Champlain.

Owners-svit

Fartygets enda Owner’s-svit är belägen i aktern på däck fem eller sex. Sviterna har två separata bäddar, som vid behov kan flyttas ihop. Sviterna är förutom standardutrustningen utrustade med två platt-tv, iPod-dockningsstation, skrivbord, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, telefon, hårtork, separat toalett och badrum med dusch och badkar. Svitresenärerna har egen butler till sitt förfogande. Sviterna har en rymlig balkong med egen bubbelpool.

Svitens storlek: 45 m²
Balkongens storlek: 30 m²

Prestige-svit

Prestige-sviten har två rum, båda med egen ingång. Sviterna har två separata bäddar, som vid behov kan flyttas ihop till en dubbelsäng, och det ena rummet har en bäddsoffa. Sviterna är förutom standardutrustningen utrustade med platt-tv, iPod-dockningsstation, skrivbord, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, telefon, hårtork och två badrum med dusch. Sviterna är belägna på däck fem och sex. Svitresenärerna på däck sex har egen butler till sitt förfogande. Sviterna har egen balkong.

Sviternas storlek: 38 m²
Balkongens storlek: 8 m²

Bildexempel från fartyget L’Austral.

Privilege-svit

Sviterna har två separata bäddar, som vid behov kan flyttas ihop till en dubbelsäng. Sviterna är förutom standardutrustningen utrustade med platt-tv, iPod-dockningsstation, skrivbord, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, telefon, hårtork och badrum med dusch. Sviterna är belägna på däck fem och sex. Svitresenärerna på däck sex har egen butler till sitt förfogande. Sviterna har egen balkong.

Sviternas storlek: 32 m²
Balkongens storlek: 8 m²

Bildexempel från fartyget Le Lapérouse.

Deluxe-balkonghytt

Hytterna har två separata bäddar, som vid behov kan flyttas ihop till en dubbelsäng. Hytterna är förutom standardutrustningen utrustade med platt-tv, iPod-dockningsstation, skrivbord, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, telefon, hårtork och badrum med dusch. Hytterna är belägna på däck tre och har alla egen balkong.

Galleri

Fartygsklass

Ponant Explorers

Till fartygsklassen Ponant Explorers hör två helt nya lyxiga expeditionsyachter. Fartygen har träffande nog blivit namngivna efter franska upptäcktsresande. Ombord finns plats för ca 180 passagerare och 110 besättningsmedlemmar.