Bra att veta

Boka kryssning

På Ponants expeditionsyachter är ingen dag den andra lik. På yachterna njuter man av exceptionell mat, dagligen varierande hamndestinationer och femstjärnig betjäning.

Typiskt program ombord på yachten
Dagen börjar med frukost cirka 6.30–10.00. Frukosten kan avnjutas i den egna hytten eller i bufféstil i någon av restaurangerna. Om vädret tillåter kan frukosten också intas på yttre däck medan man beundrar utsikten. Om morgnarna, utanför restaurangernas öppettider, serveras kaffe, te och bakverk i huvudlobbyn.

Under dagarna lämnar resenärerna vanligtvis fartyget för att bekanta sig med hamndestinationen antingen genom att delta i rederiets utflykt eller på egen hand. Fartygets reception tillhandahåller lokala kartor och tips för att bekanta sig med destinationen.

Lunch serveras kl 12.30–14.00. Lunchen kan avnjutas både i huvudrestaurangen och i grillrestaurangen. Tidvis ordnas även grillfester ombord.

Efter lunchen finns det tid att koppla av och njuta av fartygets tjänster. Resenärerna har tillgång till bland annat en infinity-pool, Ponant Yacht Spa-området, ett gym, bibliotek och butik. Personalen ordnar också olika typer av aktiviteter från workshops till föreläsningar. Eftermiddagste bestående av varma drycker och bakverk serveras ombord kl 16.00.

Före middagen har man också tid att avnjuta fartygets utbud av cocktails, antingen i baren, i loungen eller på yttre däck. Middagen serveras ca kl 19.30. Huvudrestaurangen serverar en fyrarätters à la carte-meny inklusive viner, och i grillrestaurangen erbjuds måltiden i avslappnad bufféstil. Middagen i grillrestaurangen förutsätter bordsreservation. Kvällen fortsätter till exempel med dansshower eller filmer.

Gourmet-måltider
Rederiets franska inflytande syns tydligt på kryssningens menyer. Menyerna planeras i samarbete med Michelin-kocken Alain Ducasses företag, Ducasse Conseil. Rätterna tillverkas av färska och lokala råvaror av hög kvalitet.

Klädkod
Klädkoden ombord på yachterna är smart casual. För expeditionskryssningar lönar det sig att klä sig praktiskt. Bekväma skor är ett måste. Till kaptenens galamiddag förväntas resenärerna klä upp sig. På de arktiska expeditionsresorna får resenärerna anorak-jackor till sitt förfogande.

Serviceavgifter till fartygets personal
Serviceavgift till personalen hör till seden, men är inte obligatoriskt. Storleken på serviceavgiften är cirka 10–12 euro/dag/person.

Bröllopsresor
Ponant erbjuder par på bröllopsresa fina förmåner. Om bröllopsresan företas inom 12 månader efter vigseln, erbjuds paret följande förmåner:

Classic-paket (balkonghytt)
– 300 euro rabatt på hyttens pris
– en flaska champagne
– 25 % rabatt vid fotografering
– små överraskningar ombord

Prestige-paket (svit)
– 300 euro rabatt på svitens pris
– en flaska champagne
– 25 % rabatt vid parfotografering
– två fotografier utan kostnad
– en avgiftsfri spabehandling per hytt (värde max 115 euro)
– små överraskningar ombord