Matupplevelser

På en kryssning med Oceania Cruises äter du lika gott som på en femstjärnig gourmetrestaurang. Det finns flera alternativ på alla rederiets fartyg. Restaurangerna ombord kan jämföras med 5-stjärniga gourmetrestauranger i land. Ombord finns bl.a. köksmästare Jacques Pépins gourmetrestaurang och andra specialrestauranger av hög kvalitet, och de är inkluderade i priset. På de nyaste fartygen kan du pröva den asiatiska specialrestaurangen, Red Ginger, samt La Reserve by Wine Inspector som erbjuder vinprovningar och gourmetmiddagar. Restaurangerna Privée och La Reserve by Wine Inspector går att boka för privata evenemang mot en extra kostnad.

 

Restaurangerna i Oceania Cruises flotta

 

Huvudmatsal

I den eleganta huvudmatsalen serveras frukost, lunch och middag. Menyn som är i europeisk stil varieras dagligen. Varje dag serveras åtminstone tio frukostalternativ och till middagen kan du välja mellan 10–12 olika huvudrätter, plus ett urval av förrätter, sallader och desserter. Rederiet erbjuder även vegetariska alternativ och en egen meny för veganer.

 

Terrace Café

Den lättsamma buffétrestaurangen är ett bra alternativ för både frukost, lunch och middag. Soliga dagar kan du avnjuta dina måltider på terrassen under ett parasoll. I buffétrestaurangen erbjuds flera goda frukostalternativ. På lunchen serveras internationella favoriter, så som pizza gräddad i den egna pizzaugnen. På kvällarna förändras restaurangen till en elegant bistro. Det serveras till exempel hummer och lammkotletter, samt sushi och sashimi, som tillagas på plats. Menyerna varieras dagligen.

 

Polo Grill*

Polo Grill är en specialrestaurang som serverar klassiska kötträtter och som är inredd i en tidlös stil. Förvänta dig att få se skinnfåtöljer, vita dukar och mörka träytor. Restaurangens kötträtter är tillagade av marknadernas mest högkvalitativa nötkött. På menyn hittar du också fiskrätter, såsom grillad svärdfisk och hummer. Restaurangen har endast öppen kvällstid och bordsbokning krävs.

*Inte på MS Sirena

 

Toscana*

På den italienska specialrestaurangen äts de välsmakande rätterna på Versaces eleganta matporslin. Restaurangens rätter hyllar den passionerade italienska matlagningstraditionen. På menyn finns klassiska favoriträtter från Norditalien, så som Minestrone alla Genovese, Lasagne al Forno alla Bolognese och Osso Buco alla Milanese. Restaurangen har endast öppen kvällstid och bordsbokning krävs.

*Inte på MS Sirena

 

Tuscan Steak*

Specialrestaurangen Tuscan Steak är som två restauranger i ett. På menyn finns kötträtter som är bekanta från Polo Grill och favoriter från italienska Toscana. Restaurangen har endast öppet kvällstid och bordsbokning krävs.

*Endast på MS Sirena

 

Jacques*

Mallen för specialrestaurangen Jacques är Paris tidlösa bistron. Restaurangen är inredd på ett elegant sätt med ärvda dyrgripar, antik inredning och konst från Jacques Pépins personliga samling. I den franska restaurangen doftar det också av rätter med kyckling, anka och kalv. Rätterna är franska klassiker som mästerkocken Pépin har skapat och varit trogen till stilen. Restaurangen har endast öppet kvällstid och bordsbokning krävs.

*Endast på MS Marina och MS Riviera

 

Jacques Bistro*

Huvudmatsalen förvandlas vid lunchtid till en autentisk parisisk bistro. Jacques Bistro serverar vid lunchtid klassiska rätter, som förkroppsligar den franska matkulturens mångsidighet. På menyn finns rätter som är tillagade av säsongens grönsaker och kött av hög kvalitet. Dagens meny varierar. Endast öppen lunchtid.

*Endast på MS Sirena.

 

Red Ginger*

På den asiatiska specialrestaurangen, inredd med asiatisk konst och detaljer i ebenholts, serveras moderna versioner av klassiska asiatiska rätter. På menyn finns bland annat thailändska, kinesiska, malaysiska, vietnamesiska och japanska rätter. Restaurangen har endast öppet kvällstid och bordsbokning krävs.

*Endast på MS Marina, MS Riviera och MS Sirena

 

Waves Grill

På poolrestaurangens meny hittar du: hamburgare, grillat, sallader och pommes frites. Till efterrätt kan du beställa gelato tillagad på restaurangen, mjukglass eller en milkshake. Öppet vid lunchtid och på eftermiddagen.

 

Baristas

På cafét kan du utan extra kostnad dricka espresso, cappuccino eller caffe latte från Illy®. Det serveras också läckra bakverk, matbröd och hembakta italienska biscottikex.

 

Privée*

I fartygets mest exklusiva lokal anordnas privata middagar för max 10 personer. Som middagsalternativ finns rätter från Toscanas och Polo Grills menyer. Bordsbokning krävs. Denna restaurang kostar extra.

*Endast på MS Marina och MS Riviera

 

La Reserve by Wine Inspector*

På restaurangen La Reserve by Wine Inspector anordnas vinseminarier samt provsmakningar av årgångsviner och vintageviner. Kvällstid serverar restaurangen gourmetmiddagar och för varje rätt har man valt ut ett passande vin. Endast öppen kvällstid. Bordsbokning krävs. Denna restaurang kostar extra.

*Endast på MS Marina och MS Riviera

 

Rumsservice

Via rumsservice kan du beställa rätter till din hytt dygnet runt. Frukosten, lunchen och middagen smakar fantastiskt när du får njuta av maten på din egna balkong. Rumsservice ingår i kryssningens pris.

 

Afternoon Tea

På alla Oceania Cruises fartyg anordnas på äkta engelskt vis populära ”Afternoon Tea” varje dag klockan 16. Till eftermiddagsteet serveras tebröd och andra små godbitar. Detta erbjuds alla gäster utan extra kostnad!