Bra att veta

MSC Cruises kan inte skicka färdhandlingar innan incheckning är gjord. Incheckningen är enkel och snabb. Alla i samma hytt måste checka in samtidigt.

1. Gå till https://www.msccruises.se/min-bokning/checka-inwww.mscwebcheckin.com, senast 7 dagar innan avresa.

2. Skriv in din bokningsinformation för att komma till din personliga sida.

3. Fyll i de obligatoriska fälten för personuppgifter och dokument. Klicka på Spara.

Vid ankomsten till hamnen ska alla resenärer ha med sig pass och färdhandlingar. Färdhandlingarna skickas senast 7 dagar före avresan.

Vi rekommenderar att man anländer till kryssningens avreseort senast dagen före avresa, för att säkra sig för flygförseningar.

För att säkerställa en smidig ombordstigning rekommenderar vi att du i förväg checkar in online. Det är också viktigt att du har med dig din e-biljett när du anländer din avresehamn, komplett med embarkation form med korrekta personuppgifter.

När du skriver ut din e-biljett måste denna information anges för samtliga passagerare i bokningen: Förnamn, efternamn, födelsedatum, födelseort, kön, nationalitet, passnummer eller nationellt id-kortnummer, passets eller det nationella id-kortets utfärdandedatum och utfärdandeort, passets eller nationella id-kortets utgångsdatum och kontaktpersoner vid en eventuell nödsituation (förnamn, efternamn och telefonnummer till en släkting eller vän som inte följer med på resan).

Innan du åker till hamnen bör du alltid kontrollera att du har alla resedokument som krävs för resan och att alla personuppgifter i samtliga dokument stämmer. Om du behöver ändra något så kan du alltid göra en ny web check-in för att skriva ut en ny e-biljett.

Ombordstigning börjar vid incheckningstiden som anges på din kryssningsbiljett. Incheckningen stänger två timmar innan fartygets avgångstid.  Säkerhetspersonalen kan komma att visitera passagerare och/eller bagage och omhänderta artiklar som personalen anser utgöra en säkerhetsrisk (tex vapen, alkohol, livsmedel, dykarknivar, vattenkokare, strykjärn, drönare, osv).

 

I terminalen
1) Överlämna bagaget till MSC Cruises personal som skickar det till din hytt. Alla väskor ska märkas i förväg med förnamn, efternamn, namn på fartyget, hyttnummer, avgångsdatum och avgångshamn.

2) Gå till incheckningsdisken med din kryssningsbiljett och alla personliga resehandlingar som krävs för din kryssning. Visa också upp din embarkation form och alla dina dokument för vår personal.

För gäster i MSC Yacht Club finns en exklusiv incheckningsdisk inne i terminalen. Här får de hjälp med bagaget av butlerteamet som eskorterar passagerarna till kön för prioriterad incheckning. På begäran packar butlern också upp passagerarnas resväskor i hytten.

3) Gå vidare till säkerhetskontrollen. Vänligen notera att personalen kan konfiskera tillhörigheter som anses utgöra en säkerhetsrisk.

 

 

Ombord
5) Gå till din hytt och hämta ditt Cruise Card. Detta kort fungerar som hyttnyckel, men du kan också använda det för att betala för produkter och tjänster du köper ombord. Om du reser i MSC Yacht Club använder du dessutom detta kort för att få tillgång till MSC Yacht Club area. Om din hytt inte skulle vara klar kan du göra dina första köp i barer och restauranger genom att uppge hyttnummer och ditt fullständiga namn.

6) Aktivera ditt Cruise Card för köp ombord. (Se avsnittet om betalningar ombord för mer information om hur detta görs.)

7) Delta i den obligatoriska säkerhetsövningen.

8) Läs MSC Cruise Guide, en viktig presentation där du får all information du behöver för att kunna njuta fullt ut av din kryssning.

 

Klädkod
På dagarna passar det bra med bekväma fritidskläder och på kvällen lite snyggare kläder. På kvällen kan män t ex ha pikétröja och kvinnor ha klänning, kjol eller byxor och blus. Under kvällar med mer festlig inramning passar kavaj för män, klänning för kvinnor. Vid ”Formal Night” har män kostym och slips eller smoking och kvinnor har cocktail- eller aftonklänning. Om man inte vill ha med sig formella kläder kan man under dessa kvällar äta i bufférestaurangen där man kan vara mer avslappnat klädd.

Ditt incheckade bagage levereras direkt till hytten, men det kan ta några timmar. Vi rekommenderar därför att du packar ner allt sådant som du behöver direkt efter ombordstigningen i handbagaget. Även läkemedel, dokument och andra liknande personliga tillhörigheter bör packas ner i handbagaget.

Vi rekommenderar att du packar flera olika typer av kläder, från vardagskläder för avkoppling ombord, till finkläder för de galamiddagar som anordnas på alla MSC Cruises-kryssningar. (Observera att det anordnas två galakvällar på sjudagarskryssningar). Beroende på kryssningsrutt kan du behöva anständig klädsel för att besöka vissa sevärdheter, i synnerhet religiösa eller heliga platser. Lämplig klädsel då är långbyxor (inte shorts) för män och längre kjol eller långbyxor samt långärmat och huvudsjal för kvinnor. Du som vill hålla dig aktiv bör ta med baddräkt, träningskläder och träningsskor för gymmet och joggingbanan samt badtofflor för spa. Temafester ordnas ofta både på dagen och på kvällen, såsom Flower Glory Party där du kan ha på dig dina bästa flower power-kläder från 60- och 70-talet och White Party där det är lämpligast med vita kläder. Om du har planerat att delta in en av de mer utmanande utflykterna (t.ex. vandringar under kryssningarna i Norra Europa) så bör du ta med stadiga vandringsskor. Några andra bra saker att komma ihåg är t.ex. kamera och kikare.

  • Saker du INTE ska ta med dig: alkohol, skjutvapen, vassa föremål, vattenkokare, strykjärn, livsmedel och drycker, drönare (dessa är alla förbjudna ombord)
  • Saker du kan lämna hemma: Handdukar och hårtorkar (dessa finns i hytten), solkräm, skönhetsprodukter (dessa kan köpas ombord)
  • Saker du bör packa i handbagaget: resedokument, bagagetaggar (ska sättas fast på bagaget när du anländer avresehamnen) pengar, smycken, elektronik, mediciner, blöjor och värdefulla föremål som du kan behöva under resan

Som en säkerhetsåtgärd kan säkerhetspersonalen visitera passagerare och/eller bagage och omhänderta artiklar som bolaget anser riskerar säkerheten för passagerare, besättningen eller fartyget (så som vapen, dykarknivar, vattenkokare, strykjärn, drönare mm). Personalen ombord har även rätt att omhänderta alla drycker som förekommer i bagaget. Dessa kommer i så fall att återlämnas till ägaren kvällen innan kryssningen avslutas. Oförpackade livsmedel får inte tas ombord.

Gäster uppmanas att begränsa sitt bagage till två incheckade resväskor per person, vilka inte bör överstiga måtten 90x75x43 cm och eller väga mer än 23 kg styck, och två handbagage per person, som inte bör överstiga måtten 56x45x25 cm.

Barnvagnar och rullstolar får alltid tas med. De måste deklareras vid tiden för bokningsbekräftelsen. Följ anvisningar från flygbolag.

På alla Grand Voyages (positioneringskryssningar) till och från Karibien, Sydamerika, Sydafrika och Mellanöstern utgör ovanstående riktlinjer det som maximalt tillåts per person och totalvikten för bagage för alla passagerare i en hytt får inte överstiga 100 kg och 8 väskor. Allt bagage som överskrider maxgränsen kommer att stoppas vid in-checkningen.

Allt bagage ska hållas i hytten och får inte stå i vägen för utgångar. Se till att ta med de bagagelappar som är nödvändiga för ombordstigningen i ditt handbagage och fäst dem vid bagaget när du kommer till avresehamnen. Observera att värdefullt bagage transporteras på passagerarens egen risk. Försäkring kan tecknas genom MSC Cruises.

Bagageregler angående storlek och viktbegränsningar beslutas av de internationella flygbolagen. Kontrollera vilka regler som gäller vid bokningen. Flygbolagen förbehåller sig rätten att debitera ett tillägg för övervikt på bagage. MSC Cruises påtar sig inget ansvar för problem som uppstår under avgång eller ankomst till flygplatsen.

I den olyckliga händelse att bagaget kommer bort på grund av bagagehanteringsfel av flygbolaget, erbjuder MSC en bagageåterlämningstjänst. Rederiet samarbetar med hittegodsavdelningarna på var och en av flygplatserna och kommer att göra sitt yttersta för att spåra ditt bagage och om möjligt få det levererat direkt till fartyget vid en av de följande hamnarna. Vi rekommenderar trots detta att alla som förlorar bagage fyller i det formulär som finns för detta ändamål på flygplatsen för att i efterhand kunna kräva skadestånd från flygbolaget.

Alla hytter har eluttag för både 110 och 220 V och svenska elapparater passar i kontakterna utan adapter. Alla hytter är utrustade med en hårtork. Tvättservice och strykning erbjuds mot avgift. Prislista kan fås ombord.

Det är inte tillåtet att ta ombord vapen, droger eller annat som kan äventyra säkerheten för passagerarna eller besättningen. Som en tumregel kan man säga att om något är förbjudet att ta med på flyget, så är det också förbjudet att ta ombord på fartyget. Ömtåligt och värdefullt gods rekommenderas att packas i handbagaget. Alkoholhaltiga drycker som köps i hamnar eller ombord på fartyget förvaras på fartyget och fås tillbaka den sista kvällen av kryssningen. Tilläggas kan att badlakan och badhanddukar finns ombord så de behöver man inte ta med sig.

Serviceavgifter (dricks) är inkluderet i kryssningens pris.

Om du köper drycker ombord, så läggs automatiskt 15-18% serviceavgift på priset.

 

Den härliga frukosten serveras ca. kl. 07.00–10.00. Frukosten serveras i bufférestaurangen och andra restauranger ombord. Du kan också beställa en kontinental frukost till hytten. Servicen ingår i alla hyttkategorier, med undantag för Bella, där rumsservice kan beställas mot en avgift.

Lunch serveras i flera olika restauranger ombord. Serveringstiderna varierar beroende på fartyg och geografisk plats, men här erbjuds alltid ett komplett utbud av rätter så att du kan koppla av och njuta av maten. Smaka på god Medelhavsmat lagad av fräscha råvaror eller äkta delikatesser från världens alla hörn på våra specialrestauranger. Matglädje. Snabbluncher är möjliga för aktiva resenärer som bokat en eftermiddagsutflykt, med goda sallader, huvudrätter och desserter.

För att garantera en bra upplevelse och en avslappnad måltid erbjuds två olika middagssittningar varje kväll, så att du kan njuta i lugn och ro av varje rätt. Du kan även äta i bufférestaurangen. Ange dina önskemål vid bokningen så kommer vi att reservera ett bord för dig under hela kryssningen. Allt som rör dina måltider har utformats för att ge dig största möjliga valfrihet, så att du kan njuta av varje ögonblick under din semester.

En middag i en av restaurangerna ombord är en minnesvärd upplevelse med stort utbud och hög kvalitetet på maten. Prova mästerkockars färsklagade kreationer och njut av din måltid, med allt från Medelhavsinspirerat fusionskök till asiatiska läckerheter, fransk bistrogastronomi, äkta napolitansk pizza, härligt kryddiga Tex-Mex-favoriter och mycket mer (utbudet varierar mellan fartygen). Här blir varje måltid minnesvärd, oavsett om du äter tidigt för att hinna i tid till en show eller dröjer kvar kring bordet med dina vänner. I huvudrestaurangen finns alltid barnmenyer till frukost och middag. I bufférestaurangen finns flera olika ”hörn”, med en mängd olika alternativ, såsom pizza, grillat, sallader och med mat från medelhavsköket. Bufférestaurangen är öppen nästan dygnet runt.

Observera att ifall huvudrestaurangen är full, kan resenärer i Bella-klassen uppmanas att äta middag i bufférestaurangen. För resenärer i Aurea-klassen finns middagsalternativet ”MyChoice”, som ger större frihet vad gäller middagstid och –plats.
Middagstiderna varierar beroende på fartyg, beroende på var man kryssar. Middagstiderna hittar man alltid i dagsprogrammet.
Specialdieter såsom halal, glutenfri, kosher och vegetarisk erbjuds också ombord.
Måltider ingår oftast, men inte alltid, i våra dagsutflykter, så du bör läsa igenom utflyktsprogrammet noga.

CLASSIC för FANTASTICA-upplevelse resenärer, innebär att man man enligt traditionellt sätt förhandsbokar 1:a sittningen kl 18:30 eller 2:a sittningen kl 20:30.

MY CHOICE för AUREA– och WELLNESS-upplevelse resenärer, innebär att man kan äta när som helst och med förtur på vilken flexi-restaurang som helst kl 18:00-21:30.

YACHT CLUB för YACHT CLUB-upplevelse resenärer, innebär att man kan äta när som helst i restauranger som är reserverade endast för dem.

Varje fartyg har en välutrustad vårdcentral, där en läkare och en sjuksköterska tjänstgör. Vårdcentralen är öppen enligt dagsprogrammet och i nödsituation dygnet runt. De medicinska tjänsterna som erbjuds ombord är avgiftsbelagda, så vi rekommenderar att alla resenärer har en giltig reseförsäkring som täcker eventuella behandlingar. I händelse av att reseförsäkringen inte täcker alla behandlingar du får ombord, är det bäst att bevara alla kvitton ifall det blir aktuellt att förhandla med försäkringsbolaget när du återvänder hem. Medicinska tjänster debiteras direkt från Cruise Card.

Rökning ombord är tillåten endast på anvisade områden. Av brandsäkerhetsskäl är rökning inte tillåten vare sig i hytter eller hytternas balkonger. Ifall man bryter mot reglerna debiteras en städavgift på 70 euro från Cruise Card. Cigarettfimpar får heller inte kastas överbord. Rökning är tillåten i vissa barer ombord, samt på däck i vissa områden.

Alkoholhaltiga drycker kan köpas från fartygets barer och restauranger och man får inte ta med sig egna alkoholdrycker ombord. Alkoholhaltiga drycker som köps i hamnar eller i fartygets butiker lämnas in till förvaring och levereras till resenären på kryssningens sista kväll. På alla kryssningar med minst ett besök i amerikansk hamn, är åldersgränsen för alkoholservering 21 år. På övriga kryssningar är åldersgränsen 18 år. Fartygets personal har rätt att beslagta alkoholdrycker som medtagits ombord och att inte att betjäna överförfriskade passagerare.

Med Fly & Cruise-paketet kan du vara säker på att din kryssning får en flygande start. Om du stöter på förseningar eller andra problem på din utresa gör vi allt för att hjälpa dig att komma till fartyget i tid. I paketet ingår även dessa tjänster som gör resan till ett nöje från början till slut:

När du kliver av flygplanet kommer vår personal att finnas till hands för att erbjuda hjälp och information samt visa er till transferbussen. På några flygplatser finns dedikerade MSC Cruises representanter som kommer att närvara även vid avresan, vilket garanterar en problemfri start på din resa.

Bekväm transport mellan flygplatsen och hamnen är inkluderat i alla Fly & Cruise-priser. Givetvis är den organiserad med samma service och omsorg om detaljer som våra kryssningar och tar er snabbt och enkelt till fartyget oavsett vilken tid ni landar.

I den olyckliga händelse att bagaget kommer bort på grund av bagagehanteringsfel av flygbolaget, erbjuder MSC en bagageåterlämningstjänst ombord på fartyget. De samarbetar med de ”Lost & Found”-kontor som finns på varje flygplats, så de kan spåra ditt bagage och snabbt få det skickat till fartyget (vid nästa anlöpshamn om det behövs) och levererat direkt till er hytt/svit.*

*Observera att tullbestämmelser i vissa länder kräver att gästen närvarar när bagaget återlämnas.

Park & Cruise är det enklaste sättet att parkera och stiga ombord på fartyget. Den nya Park & Cruise-tjänsten ger dig det enklaste möjliga sättet att parkera i de hamnar som listas nedan. Hur det fungerar varierar mellan olika hamnar och det finns olika tjänster att välja mellan, från Valet-service till självserviceparkering alldeles utanför terminalen. Du kan helt enkelt lämna in bilen, lämna in bagaget och stiga ombord på fartyget. I vissa fall finns en buss som kör i skytteltrafik mellan parkeringen och terminalen. Oavsett vilken hamn du reser från gör Park & Cruise livet enklare för bilister. Hela konceptet Park & Cruise är designat för att vara enkelt – även betalningen. Parkeringavgiften debiteras ditt ombordkonto som du betalar innan du stiger av fartyget. Sen är det bara att visa kvittot och hämta ut bilen.

Park & Cruise finns för närarande tillgänligt här:

Italien: Ancona, Bari, Brindisi, Cagliari, Civitavecchia, Genoa, La Spezia, Messina, Neapel, Palermo, Salerno och Venedig

Tyskland: Hamburg, Kiel och Warnemünde

Spanien: Barcelona och Valencia

Kryssningens sista kväll meddelas all viktig information som rör kryssningens slut och landgången i dagsprogrammet. Man kan även begära assistans från fartygets personal. Kvällen före landgången lämnas olikfärgade lappar i hytten. Fyll i lapparna och fäst på resväskorna. Resväskorna lämnas utanför hytten över natten och transporteras iland vid ankomsten. Alla viktiga dokument och värdefulla föremål bör packas i handbagaget. Sista morgonen ombord påbörjas frukostserveringen kl 06:00.

Om du har bokat din flygresa själv, se till att du har tillräckligt med tid mellan ilandstigningen och flygets avgång. Kryssningscenter tar inget ansvar för flyg bokat av resenären själv. Dessa biljetter kan vanligtvis inte ändras.

För kryssningar som inkluderar flyg bör passagerarna checka in vid flygbolagets webbplats från 23 timmar före utsatt flygtid eller vid flygbolagets incheckningsdisk på flygplatsen minst två timmar före utsatt flygtid. Vid ankomsten till flygplatsen kommer passagerarna att mötas av en representant för MSC Cruises som visar dem till transferbuss för vidare transport till hamnen.

Dela dina speciella ögonblick med familj och vänner medan du kryssar, tack vare den kraftfulla nya Satellituppkopplingen som installerats på fartygen. Internetuppkopplingen finns tillgänglig 24 timmar om dygnet nästan överallt på fartyget, även i allmänna utrymmen, och kan användas via din smartphone, surfplatta eller laptop. Du kan också använda datorerna i Internetcafét som är utrustat med fullstora skärmar, tangentbord och skrivare av hög kvalitet. Internetcafét är öppet dygnet runt. För detaljerad prisinformation och instruktioner, Vänligen kontakta receptionen ombord.

MSC använder avancerade satellitsystem för att ge dig en bra internetupplevelse till havs. Tekniken skiljer sig ganska mycket från bredbandsuppkopplingen i land, men satellituppkopplingen ger dig det viktigaste av din onlinevärld mitt ute på havet. Så oavsett var du kryssar så kan du låta alla du känner få veta hur roligt du har!

 

Internetpaket

MSC erbjuder tre prisvärda internetpaket anpassade för olika typer av behov, och du kan köpa dem ”per dag” eller ”per kryssning”.

Internetpaket finns att köpa på alla fartyg och rutter. Om du skulle behöva, kan du när som helst uppgradera till ett annat paket för en dag eller för resten av din kryssning. Fullständig information och priser visas ombord när du ansluter till fartygets nätverk och kostnaden debiteras ditt ombordkonto. Du kan också betala direkt i internetcafét.

För att få den mest prisvärda internetuppkopplingen under din kryssning bör du boka ett WiFi och Internetpaket i förväg innan avresan. Då kan du spara upp till 50%!

Vi rekommenderar att alla resenärer har en heltäckande reseförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag för att få information om lämpligaste reseförsäkringen.

Kontrollera i god tid innan resan vilka pass- och visumregler som gäller på de resmål som besöks. Alla resenärer måste ha ett giltigt pass, oavsett vilken kryssning det gäller. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter resans slut. Passet får inte vara skadat. Observera att ett provisoriskt pass inte är giltigt för inresa till vissa länder. Vi rekommenderar att man reser med pass även inom Schengen då det nationella ID-kortet inte alltid accepteras för styrkande av identitet och nationalitet på resmålet.

Ifall namnet i biljetterna skiljer sig från namnet i passet så kan du bli hindrad från flygresan eller kryssningen. I vissa länder krävs en legitimation med passfoto om man stiger i land under en kryssning. För detta ändamål kan man använda passkopia. Kontrollera för varje hamn hur långt före besöket du måste ansöka om visum (där så krävs). Detta varierar från land till land. För Dubai måste du ansöka inom 60 dagar från landstigningen, för Indien inom 6 månader osv. Passen kommer att stämplas i varje hamn så se till att du har tillräckligt många tomma sidor i ditt pass.

Observera att ingen återbetalning är möjlig efter att du ansökt om visum även om ansökan inte beviljas av myndigheterna.

USA: Vid inresa till USA krävs alltid inresetillstånd genom ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passageraren ansvarar själv för att ansökan görs på ett elektroniskt online formulär på: https://esta.cbp.dhs.gov

ESTA är avgiftsbelagd och betalas med kreditkort. En ESTA-ansökan kan göras hur tidigt som helst men senast 72 timmar före avresa. Oftast får du svar (bekräftelse eller avslag) inom några minuter.

Saknar du ESTA-tillstånd kan du nekas att stiga ombord på flygplanet eller inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet, telefon: 08-783 53 00.

Ett giltigt maskinläsbart, pass krävs, vilket ett vanligt svenskt pass alltid är. Det är endast provisoriska pass som inte är maskinläsbara. Uppgifterna i din bokning måste överensstämma med uppgifterna i ditt pass. Detta gäller namn, mellannamn, kön och födelsedatum. Ditt namn skrivs i biljetten såsom det står på den maskinläsbara delen i passet.

De amerikanska myndigheterna har i omgångar infört särskilda restriktioner för ESTA och Visum för sökande som har besökt eller har medborgarskap i Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen. Kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet för att informera dig om det aktuella läget.

Gravida kvinnor måste uppvisa ett läkarintyg som visar graviditetsveckorna och hälsoläget. Efter 24:e veckan får man dessvärre inte delta i kryssningen.

På alla fartyg hos MSC Cruises finns ett begränsat antal hytter för funktionshindrade resenärer. Meddela direkt vid bokningstillfället eventuella behov av handikapphytt. För mer information, kontakta kundtjänst.

Alla passagerare rekommenderas kontakta statliga hälsovårdsmyndigheter före resan för att få information om rekommenderade vaccinationer. MSC Cruises påtar sig inget ansvar för passagerare som inte följer rekommendationer gällande skydd mot infektionssjukdomar.

Ombordstigning kan nekas om säkerheten för andra passagerare eller besättningen upplevs hotad.

Något av det bästa med en kryssning är besöken i hamn, där du kan utforska världsberömda städer, spännande kulturer, imponerande monument och underbar natur.

De professionellt utformade utflykterna erbjuder ett utbud av rundturer för hela eller halva dagar eller bara några timmar. Utforska en huvudstad eller vandra på en glaciär. Du kan också ge dig ut på äventyr – dyk i kristallklart vatten, ge dig iväg på en safari med fyrhjulsdrivna terrängfordon eller övernatta under stjärnorna i en beduinby. Skaffa dig minnen för livet!

MSC Cruises erbjuder ett enormt urval av utflykter som är utvalda för att passa alla smaker. Ladda ner utflyktsprogrammet för din kryssning och välj ut de utflykter du är intresserad av. Varje utflykt bidrar till att göra din kryssning till en oförglömlig upptäcktsresa!

INSIDESHYTT

Hytter med dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med upplevelserna Bella, Fantastica och Wellness.

 

HYTT MED HAVSUTSIKT

Hytter med dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med upplevelserna Bella, Fantastica och Wellness.

 

BALKONGHYTT

Hytterna med privat balkong har en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, stor garderob, badrum med dusch eller badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med upplevelserna Bella, Fantastica, Wellness och Aurea.

 

SUPERFAMILY

Rymligt boende för upp till sex personer där tre hytter, två balkonger och två badrum slagits ihop en med anslutande dörr. SuperFamily-hytten bokas till ett fast pris för hela hytten oavsett hur många som nyttjar den. Endast på MSC Preziosa och MSC Divina.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med Fantastica-upplevelsen.

 

SVIT

Fartygen erbjuder flera typer av sviter, några med balkong och några med förseglat panoramafönster. De har alla en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med Aurea-upplevelsen.

 

ROYAL SUITE

De här sviterna har alla en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med MSC Yacht Club-upplevelsen.

 

EXECUTIVE & FAMILJESVIT

Sviterna har alla en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox. Med förseglat panoramafönster.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med MSC Yacht Club-upplevelsen.

 

DELUXE SUITE

Sviterna har alla en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, generös garderob, badrum med badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox. Med balkong.
Denna hyttyp är endast tillgänglig med MSC Yacht Club-upplevelsen.