Kryssning längs Norges kust

Hurtigruten har varit en viktig del av Norges kustliv i över 120 år. Fartygen avgår dagligen norrut med start i Bergen och söderut med start i nordliga Kirkenes. Rutten har alltid varit densamma, men fartygen har blivit allt bekvämare och servicen allt bättre. För att tillmötesgå resenärernas önskan om att uppleva mer av kusten anordnas allt fler naturutflykter och stadsrundturer. Man kan bekanta sig med lokal konst, befolkning, kultur och den makalösa naturen.

Varje säsong har sin egen charm och under hela kryssningen känner du naturen alldeles inpå dig. Kombinationen av den fantastiska naturen och den friska, rena luften måste upplevas. Många av kustens speciella särdrag kommer fram särskilt på våren när naturen vaknar till liv eller på hösten med sina brinnande höstfärger och klara höstluft – årstiderna som erbjuder mest variation.

Sommar och vinter är lika magiska årstider för att uppleva den norska naturskönheten. Under sommaren tar Hurtigruten dig till små hamnar upplysta av sommarens midnattssol medan det magiska norrskenet lyser upp dem under vinterhalvåret.