MS Rotterdam

Boka kryssning

MS Rotterdam är det tredje kryssningsfartyget i Pinnacle-klassen och det sjunde fartyget med namnet Rotterdam i rederiets historia. Det första fartyget med namnet Rotterdam var rederiets allra första kryssningsfartyg, så namnet har sina rötter långt tillbaka i rederiets historia. Fartyget har karakteristiska drag från Holland America Line, allt från prisbelönt mat till omfattande underhållning och imponerande konstverk. Utbudet av hytter inkluderar olika typer, inklusive enkelhytter och rymliga familjehytter utöver standardhytter.

Mat

Skeppets huvudrestaurang är den imponerande ”Dining Room”. Andra inkluderade matställen inkluderar bufférestaurangen ”Lido Market”, avslappnad mat i poolrestaurangen ”Dine-In”, pizzerian ”New York Deli & Pizza” samt den traditionella holländska kaffe- och snackbar ”Grand Dutch Café”. Förutom dessa alternativ finns det också sex specialrestauranger med extra kostnader. Dessa inkluderar bland annat den franska restaurangen ”Rudi’s Sel de Mer”, sushirestaurangen ”Nami Sushi” och steakhouse-restaurangen ”Pinnacle Grill”. Club Orange-kunder har också sin egen privata restaurang.

Underhållning

Ombord på skeppet kan man njuta av ett varierat utbud av livemusik. I ”Rolling Stone Rock Room” kan man jamma till klassiska rockhits. ”Lincoln Center Stage” erbjuder kammarorkestermusik, ”Billboard Onboard” presenterar liveframträdanden av hitlåtar, och i ”B.B. King’s Blues Club” kan man njuta av pärlor från Memphis-musiken. Teaterföreställningarna på ”World Stage” förstärks med en 270-graders LED-skärm, vilket gör föreställningarna ännu vildare.

Sport och välmående

Skeppets ”Greenhouse Spa & Salon” är en härlig avslappningsplats på fördäck. Spat erbjuder ett brett utbud av behandlingar från massage till ansiktsbehandlingar. Nära spat hittar du också skeppets gym. På däck med poolen och bubbelpoolerna finns en rörlig glaskupol som skyddar poolområdet vid dåligt väder. Ett däck högre finns en löparbana och en sportplan.

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!

Tekniska uppgifter

 • Byggnadsår 2021
 • Renoverat
 • Bruttotonnage 99 800 t
 • Längd 300 m
 • Bredd 35 m
 • Däck 12
 • Passagerare 2 670
 • Personal 1 025
 • Hytter 1 340

Tjänster

 • Restauranger 11
 • Barer 6
 • Teater
 • Kasino
 • Bibliotek
 • Gym
 • Spa
 • Simbassänger 3
 • Jacuzzi 7
 • Program för barn
 • WiFi
 • 24t rumservice
 • Hytter med anslutande dörr
 • Handikapphytter
 • Enkelhytter
 • Nätspänning 110/220 V

Hytter

Insideshytt

I insideshytterna finns två bekväma sängar, som vid begäran kan sättas ihop till en dubbelsäng. I hytternas utrustning ingår bland annat TV, telefon, DVD och filmtjänst med On-Demand, luftkonditionering samt minibar och säkerhetsbox (inte i alla fartygsklasser). Hytterna har badrum.

Insideshytter finns på alla Holland America Lines fartyg, men deras storlek varierar mellan de olika fartygen.

Hyttens storlek: 14–25 m²

Exempelbilder: MS Eurodam, MS Koningsdam, MS Rotterdam
Hytternas storlek, inredning och utrustning varierar beroende på fartyg.

Utsideshytt

I utsideshytterna finns två bekväma sängar, som vid begäran kan sätta ihop till en dubbelsäng. I hytternas utrustning ingår bland annat TV, telefon, DVD och filmtjänst med On-Demand, luftkonditionering samt minibar och säkerhetsbox (inte i alla fartygsklasser). Hytterna har badrum (i vissa hytter finns förutom dusch även badkar).

Utsideshytter finns på alla Holland America Lines fartyg, men deras storlek varierar mellan de olika fartygen. Alla utsideshytter har fönster.

Hyttens storlek: 14–30 m²

Exempelbilder: MS Koningsdam, MS Veendam
Hytternas storlek, inredning och utrustning varierar beroende på fartyg.

Balkonghytt

I balkonghytterna finns två bekväma sängar, som vid begäran kan sättas ihop till en dubbelsäng. I hytternas utrustning ingår bland annat TV, telefon, DVD och filmtjänst med On-Demand, luftkonditionering samt minibar och säkerhetsbox (inte i alla fartygsklasser). Hytterna har badrum (i vissa hytter finns förutom dusch även badkar). Utöver detta finns i hytterna en liten lounge och en balkong i trevlig storlek.

Hytternas storlek varierar mellan de olika fartygen.

Hyttens storlek: 20–40 m² inkl. balkong

Exempelbilder: MS Nieuw Amsterdam, MS Veendam
Hytternas storlek, inredning och utrustning varierar beroende på fartyg.

Vista-svit

I de trivsamma Vista-sviterna finns två bekväma sängar, som vid begäran kan sätta ihop till en dubbelsäng. I svitens utrustning ingår bland annat TV, telefon, DVD och filmtjänst med On-Demand, luftkonditionering samt minibar/kylskåp och säkerhetsbox (inte i alla fartygsklasser). Sviten har ett badrum (vissa sviter har badkar eller bubbelpool). Dessutom har sviten en trevlig lounge och en balkong.

Svitens storlek: 20–35 m²

Exempelbild: MS Veendam
Hytternas storlek, inredning och utrustning varierar beroende på fartyg.

Signature-svit

I Signature-sviterna finns två bekväma sängar, som vid begäran kan sättas ihop till en dubbelsäng. I svitens utrustning ingår bland annat TV, telefon, DVD och filmtjänst med On-Demand, luftkonditionering samt minibar/kylskåp och säkerhetsbox (inte på alla fartyg). I hytterna finns ett badrum med dusch samt bubbelpool. Dessutom har sviten en stor lounge samt balkong.

Svitens storlek: 25–37 m²

Exempelbild: MS Eurodam
Signature-sviternas storlek, inredning och utrustning varierar beroende på fartyg.

Neptune-svit

I de trivsamma Neptune-sviterna finns två bekväma sängar, som vid begäran kan sättas ihop till en dubbelsäng. Dessutom finns en extrasäng för två personer i sviten. I svitens utrustning ingår bland annat TV, telefon, DVD och filmtjänst med On-Demand, luftkonditionering samt minibar/kylskåp och säkerhetsbox (inte på alla fartyg). I sviten finns ett badrum med dusch samt bubbelpool. Dessutom har sviten en stor lounge samt balkong.

Svitens storlek: 25–65 m²

Exempelbild: MS Nieuw Amsterdam, MS Eurodam
Neptune-sviternas storlek, inredning och utrustning varierar beroende på fartyg.

Pinnacle-svit

I de trivsamma Pinnacle-sviterna finns en stor dubbelsäng samt en extra säng för 1–2 personer. I svitens utrustning ingår bland annat TV, telefon, säkerhetsbox, DVD och filmtjänst med On-Demand, luftkonditionering samt minibar/kylskåp. På en del av fartygen ingår i utrustningen för Pinnacle-sviterna dessutom en gästtoalett, ett ljudsystem samt en mikrougn. I sviten finns ett badrum med dusch samt bubbelpool. Dessutom har sviten en stor lounge, måltidsutrymme, garderob samt balkong.

Svitens storlek: 25–65 m²

Exempelbilder: MS Veendam, MS Rotterdam
Pinnacle-sviternas storlek, inredning och utrustning varierar beroende på fartyg.

Galleri

Kampanjer

Fartygsklass

Pinnacle

I Pinnacle-klassen ingår flottans största fartyg, MS Koningsdam som byggdes klart år 2016 och MS Nieuw Statendam som blev klar i slutet av år 2018. På de moderna fartygen får det plats 2650 passagerare. Till specialiteterna på dessa fartyg hör bland annat teatern World Stage där det används LED-skärmar i showerna samt den franska specialrestaurangen Sel de Mer.