Underhållning och aktiviteter

Underhållning och aktiviteter varierar mellan de olika fartygen. På en expeditionskryssning med Hanseatic Inspiration fokuseras det mest på resmålen och utflykterna. Även på fartyget Europa 2 erbjuds utflykter vid resmålen, men det finns också mycket underhållning ombord på själva fartyget.

 

Europa 2


Teatern

Den moderna teaterns enorma LED-skärm sträcker sig över två våningar högt. Föreställningar som visas på fartyget varierar från livekonserter till akrobatik och vaudeville-föreställningar. Teatern med 500 sittplatser har plats för alla passagerare samtidigt.

 

Sansibar

En av Tysklands mest kända strandbarer har fått en lillasyster ombord på Europa 2, nämligen baren Sansibar. I den stiligt inredda loungebaren varierar underhållningen mellan livemusik och DJ-spelningar och från fönstren är det en fantastisk utsikt över havet. Koppla av med din favoritcocktail och dansa i takt till musiken fram till småtimmarna!

 

Club 2

Fartygets egna band spelar bland annat soul och jazz. Ofta är också kända artister med och spelar. På scenen på Club 2 kan du dessutom få se stand up-komedi samt cabaret- och vaudeville-föreställningar.

 

Belvedere

Belvedere i fartygets för, är en lämplig plats för avkoppling. Här finns ett bibliotek samt ett urval av tesorter och specialkaffe. I den elegant inredda lokalen anordnas också konserter och uppläsningar.

 

Collins

Collins är en ginbar som är inrett med högkvalitativt trä, imponerande konst och bekväma fåtöljer och en utmärkt plats för att prova på det bredaste ginsortimentet till havs. I baren anordnas också ginprovningar.

 

Matlagningskurserna i Culinary School

Kockarna från restaurang Tarragon ordnar matlagningskurser mot en extra kostnad i fartygets väl utrustade utbildningskök. Kurserna erbjuder ett tillfälle att lära dig laga de rätter som du njuter av på fartyget också när du kommer hem. Kurserna passar bra för både nybörjare som mer avancerande hemmakockar.

 

Konst ombord på fartyget

På det lilla fartyget finns en stor mängd konst av världsnamn på konstscenen, från Gerhard Richter till Damien Hirst. Över 890 konstverk gör fartyget till ett flytande konstgalleri. På Europa 2 ordnas dessutom konstutställningar och föreläsningar om konsthistoria.

 

Hanseatic Inspiration


HanseAtrium

HanseAtrium som är utrustat med modern teknik, är ett av fartygets viktigaste samlingsställen. Dagtid arrangeras där intressanta föreläsningar, ledda av erfarna experter inom olika områden. På kvällarna förvandlas lokalen till en stämningsfull bar där du kan koppla av efter en dag fylld av aktiviteter.

 

Ocean Academy

Ocean Academy som fungerar som fartygets vetenskapscentrum, är utrustat med en stor medievägg och interaktiva affischer. Bekanta dig med de senaste artiklarna om bland annat havsbiologi, geologi, glaciologi, historia och kultur. I lokalen hittar du också kikare, som gör att du kan utforska de förbiflytande vyerna ännu noggrannare.