Kullinariska upplevelser

Maten på Explora Journeys är en hyllning till globala kulinariska talanger, kulturer och passioner. EXPLORA I har sex eleganta restauranger, och dessutom kan du äta i fem av de totalt tolv barer och lounger ombord. Självklart kan du också få maten levererad till din egen svit.

De kulinariska upplevelserna omfattar hela spektrumet av smakupplevelser från världens alla hörn. Med några få undantag ingår alla mat- och dryckesupplevelser ombord i resans pris. För dig som vill unna dig något extra finns möjlighet att mot en extra kostnad prova en helt speciell och prisbelönt matupplevelse med Anthology-menyer utvalda av världens mest berömda kockar och välkända vinproducenter.

Explora Journeys erbjuder ett mycket brett urval av de bästa dryckerna, inklusive fina viner och premiummärken inom spritdrycker. Det finns minibar i sviterna, och du kan beställa specialkaffe, te och läsk när som helst. För finsmakare eller för dig som vill fira ett speciellt tillfälle finns ett exklusivt urval av de allra bästa vinerna, spritdryckerna och likörerna tillgängliga mot en extra kostnad.

Året runt kommer vinlistan att återspegla de områden där fartyget seglar. Sommelieren kommer att söka efter viner av högsta kvalitet och skapa en inspirerande meny. Ett exklusivt mixologiprogram har utvecklats, inklusive signaturdrinken ’Havets Sinnesstämning’ gjord med gin framställd av tång. Det kommer att arrangeras exklusiva vinprovningar ombord, samt whisky- och spritprovningar, cocktail-masterclasser och evenemang som ”Möt vinbonden”.