Explora II

Boka kryssning

När du går ombord på EXPLORA II kommer du att uppleva europeisk elegans i varje detalj. Fartygets inredning och design är helt unik, hållen i mjuka färger och med fokus på att skapa lyxiga och hemtrevliga miljöer. Det finns sex eleganta restauranger ombord och hela 12 exklusiva barer och lounger, åtta inomhus och fyra utomhus. Överallt har det lagts stor vikt vid inredningsdetaljer. Med mer än 2 500 m² utrymme utomhus, inklusive tre pooler, 64 privata ”hytter” på däck och en inomhuspool med ett enormt glastak som kan öppnas, samt 900 m² spa- och fitnessområde, finns möjlighet att göra precis så mycket eller så lite som du själv vill.

Ditt hem till havs

Explora Journeys grundades av Aponte-familjen, som noggrant har utformat sviter och lägenheter för att vara som ett hem på havet. Designen återspeglar Explora Journeys filosofi att skapa en ”sinnesstämning på havet” med hjälp av ljus och färger, mycket utrymme och möjlighet till avskildhet, samt en nära koppling till havet.
Boendealternativen ombord sträcker sig från Ocean Terrace-kategorin med sina 35 m² till hela 280 m² i ”Owner’s residence”.

Ocean Terrace-sviterna och Ocean Grand Terrace-sviterna med sina 39 m² hör till de största i sitt slag, och har alla en egen privat terrass på 7-11 m² med sittmöbler och en matplats utomhus som ytterligare för dig närmare havet.
Alla ”Hem på havet” har en walk-in-garderob med sittplats och ingång till det stora badrummet med golvvärme. I sviten finns personliga kikare, trådlös laddning vid sängen, en personlig minibar som fylls på efter dina önskemål, espressomaskin med biologiskt nedbrytbara kapslar, en vattenkokare och en tekanna, samt en gratis personlig påfyllningsbar vattenflaska för varje gäst. Självklart finns 24-timmars rumsservice.
Ocean Penthouses sträcker sig från 43 till 68 m², medan Ocean Residences varierar från 70 till 149 m². Här får du en spektakulär havsutsikt genom stora fönster från golv till tak och en stor terrass för avkoppling. Alla fyra penthouse-kategorierna har en privat matplats för fyra personer och en rymlig sittgrupp. Ocean Residence-sviterna har dessutom privat utomhusjacuzzi och solstolar.

Materialen är noggrant utvalda med tanke på kvalitet, som Calacatta Macchia Vecchia-marmor i badrummen i sviterna Cocoon, Serenity och Retreat Residences. Cocoon- och Serenity Residences har unika ”wrap-around”-terrasser, medan Cocoon-, Serenity- och Retreat Residences inkluderar separat badkar och walk-in-dusch. Alla Ocean Residences betjänas av ett dedikerat team av Residence Hosts som erbjuder butlerservice dygnet runt.

Kullinariska upplevelser

Maten på Explora Journeys är en hyllning till globala kulinariska talanger, kulturer och passioner. EXPLORA I har sex eleganta restauranger, och dessutom kan du äta i fem av de totalt tolv barer och lounger ombord. Självklart kan du också få maten levererad till din egen svit.
De kulinariska upplevelserna omfattar hela spektrumet av smakupplevelser från världens alla hörn. Med några få undantag ingår alla mat- och dryckesupplevelser ombord i resans pris. För dig som vill unna dig något extra finns möjlighet att mot en extra kostnad prova en helt speciell och prisbelönt matupplevelse med Anthology-menyer utvalda av världens mest berömda kockar och välkända vinproducenter.

Explora Journeys erbjuder ett mycket brett urval av de bästa dryckerna, inklusive fina viner och premiummärken inom spritdrycker. Det finns minibar i sviterna, och du kan beställa specialkaffe, te och läsk när som helst. För finsmakare eller för dig som vill fira ett speciellt tillfälle finns ett exklusivt urval av de allra bästa vinerna, spritdryckerna och likörerna tillgängliga mot en extra kostnad.

Året runt kommer vinlistan att återspegla de områden där fartyget seglar. Sommelieren kommer att söka efter viner av högsta kvalitet och skapa en inspirerande meny. Ett exklusivt mixologiprogram har utvecklats, inklusive signaturdrinken ’Havets Sinnesstämning’ gjord med gin framställd av tång. Det kommer att arrangeras exklusiva vinprovningar ombord, samt whisky- och spritprovningar, cocktail-masterclasser och evenemang som ”Möt vinbonden”.

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!

Tekniska uppgifter

 • Byggnadsår 2024
 • Renoverat
 • Bruttotonnage 64 000 t
 • Längd 248 m
 • Bredd 38 m
 • Däck 13
 • Passagerare 922
 • Personal 700
 • Hytter 461

Tjänster

 • Restauranger 6
 • Barer 12
 • Kasino
 • Bibliotek
 • Fitnesscenter
 • Spa
 • Simbassänger 4
 • Jacuzzi 6
 • WiFi
 • 24t rumservice
 • Hytter med anslutande dörr
 • Handikapphytter
 • Nätspänning 110/220 v

Sviter

Ocean Terrace

Standard-sviten på EXPLORA II är långt ifrån vanlig! Dessa sviter kännetecknas av sin stora rymd och förstklassiga design. Med panoramautsikt över havet genom golv till tak-fönster och en terrass har du ständig kontakt med havet och naturen utanför. Den privata utomhusterrassen, som är mellan 7 och 11 kvadratmeter stor, har lounge-möbler och en matplats.

Ocean Grand Terrace-sviter
Denna svitkategori är upp till 39 kvadratmeter stor och erbjuder extra utrymme och lyx. Ocean Grand Terrace-sviterna har också en privat terrass med panoramautsikt över havet och matplats.

Ocean Terrace-sviter (OT1, OT2, OT3, OT4)
Storlek: 28 kvadratmeter + 7 kvadratmeter balkong

Grand Ocean Terrace-svit (GT)
Storlek: 28 kvadratmeter + 11 kvadratmeter balkong

Ocean Penthouse

Ocean Penthouses är mellan 43 och 68 m2 stora, så här kan du verkligen koppla av och känna dig som hemma. De fyra olika penthouse-kategorierna erbjuder förutom den privata terrassen en privat matsal för fyra personer och ett rymligt vardagsrum. Med andra ord finns det gott om plats både för avkoppling och underhållning.

Penthouse Suite (PH)
Storlekt: 34 m² + 9–14 m² balkong

Deluxe Penthouse Suite (DP)
Storlek: 38–43 m² + 10–18 m² balkong

Premier Penthouse Suite (PP)
Storlek: 42 m² + 10 m² balkong

Grand Penthouse Suite (GP)
Størrelse: 47 m² + 13–21 m² balkon

Ocean Residences

Denna svitkategori är oöverträffad i sin rymd och elegans. Med separata vardagsrum, matsal och sov-avdelning erbjuder Ocean Residences en sammanhängande och lyxig bostadsupplevelse. Det finns en imponerande utsikt genom de stora panoramafönstren och stora terrasser med den bästa havsutsikten. Terrasserna inkluderar en privat utomhusjacuzzi, ett matbord och solstolar.

Cove Residence (CO)
Storlek: 56 m² + 14–24 m² balkong

Retreat Residence (RR)
Storlek: 63 m² + 14–18 m² balkong

Serenity Residence (SR)
Storlek: 60 m² + 53–66 m² balkong

Cocoon Residence (CR)
Storlek: 74 m² + 75 m² balkong

Owner´s Residence

På fartyget finns endast en imponerande Owner’s Residence-svit. I sviten finns ett separat sovrum med en king-size dubbelsäng. Sovrummet har också en rymlig walk-in-garderob. I det lyxiga marmorbadrummet i sviten finns en badkar, separat dusch och ångbastu. Dessutom hittar du i badrummet golvvärme, Frette-handdukar och badrockar, förstklassiga badprodukter, hårtork och upplyst sminkspegel.

Det finns även ett separat gästbadrum i sviten. I vardagsrummet finns en soffa, soffbord, platt-TV med ett urval av on-demand-filmer, telefon, matplats för åtta personer, skrivbord, bar, espressomaskin, vattenkokare samt ett urval av kaffe och te, fyllda vattenflaskor, kikare, Technogym Case Kit fitnesskit, värdeskåp, trådlösa laddningsstationer för telefoner och luftkonditionering. Sviten har också en enorm möblerad balkong som sträcker sig över hela fartyget och är utrustad med bland annat en bubbelpool, dusch, matbord och solstolar.

Kategori: OR
Storlek: 155 m² + 125 m² balkong

Galleri

Kampanjer