Spa och wellness

Cloud 9 Spa

Cloud 9 Spa är en mångsidig enhet bestående av spa-avdelningen och de hytter som är kopplade till den. Cloud 9 Spa har en yta på över 3700 kvm, så det handlar om världens största flytande spa. Utöver ett gym och en idrottsanläggning har spa-avdelningen ett thalassoterapi-poolområde och bastuavdelningen Thermal Suite samt separata behandlingsrum.

Det finns gott om utrymme att koppla av på både inomhus och utomhus. Tjänsterna kan innebära en särskild avgift: Priserna varierar beroende på tillgänglighet. Den 2200 kvm stora spa- och fitnessavdelningen på två fördäck är en av de största spa-avdelningar till havs.

OBS! Cloud 9 Spa finns på Carnival Breeze, Carnival Dream, Carnival Horizon, Carnival Magic, Carnival Panorama, Carnival Radiance, Carnival Splendor, Carnival Sunrise, Carnival Sunshine och Carnival Vista

 

Avkopplande känsla

Thalassoterapi-poolen är under ett skyddande glastak och har 33-gradigt joniserat vatten och olika masserande jetstrålar. OBS! Den är avgiftsfri endast för de som bor i hytter i Spa-klass.

 

Varva ner i Thermal Suite

Thermal Suite avdelningen är perfekt för avkoppling. I dess fyra olika bastur kommer du att uppleva en total rengöring, och vitalisering och känna en balans i tillvaron. Varje bastu har sin specifika temperatur, och varierande torr eller fuktig luft. OBS! Den är avgiftsfri endast för de som bor i hytter i Spa-klass.

 

Thalassotherapy-pool

Det grekiska ordet Thalasso står för marint. I thalassoterapi-poolerna används vitamin- och mineralrikt havsvatten. Vattnet är skönt kroppstempererat, så det mildrar ledvärk, får ömma muskler att slappna av och lindrar idrottsskador. I thalassoterapi-poolen finns masserande vattenstrålar som kan användas för att precisionsbehandla specifika delar av kroppen. Vid kanten av bassängen är breda, ergonomiskt utformade metallbänkar anslutna så att man kan ligga och njuta av det varma vattnet. Thalassoterapi-poolerna är den idealiska platsen för tvagning och rekreation. OBS! Användningsavgifter tillkommer.

 

Thermal Suite spa

Thermal Suite är som ett romerskt spa med olika ångbastur och bad. Nedan finns mer detaljerade beskrivningar av varje rum. OBS! Användningsavgifter tillkommer.

 

Laconium

Kroppens uppvärmningen och svettning hjälper din kropp att bli ren. När kroppen värms upp stegras blodflödet, ämnesomsättningen och kroppens motståndskraft. Regelbunden svettning bidrar till att minska stressen i det långa loppet. Pulsen stiger och blodtrycket stabiliseras. Resultatet är en uppfriskande känsla, samt mental och fysisk avslappning. I Laconium kan du stanna så länge som det känns bra, men svettningens renande effekt börjar inom 15-20 minuter. Även de gamla romarna nyttjade laconium för att renas genom svettning. Efter ca 20 minuters svettning kan du ta en dusch, vilket ytterligare accelererar blodcirkulationen och ökar svettningens rengörande effekt.

 

Tepidarium

Att vara i tepidariet både lugnar och piggar upp, och du kan vara där så länge du vill. Temperaturen nära kroppsvärmen gör att den välgörande temperaturstegringen stärker motståndskraften utan att belasta hjärtat och cirkulationssystemet. Effekten är både förebyggande och botande. Tepidariebehandlingen är en idealisk stresslindrande och uppfriskande behandling för människor i alla åldrar. Ergonomiskt utformade, uppvärmda divaner förstärker effekten av värmen. Den behagliga temperaturen, ca 38 ° C, främjar hälsan och stärker immunförsvaret. Tepidariets lugnande effekt kan avnjutas i timmar.

 

Orientalisk ångbastu

Den orientaliska ångbastuns fuktig luft är mycket avkopplande. Ånga rengör luftvägarna, stimulerar blodcirkulationen, slappnar av musklerna och är bra för huden. Rummet värms upp av inströmmande ånga och den perfekta längden att tillbringa där är 10-15 minuter. I det antika Rom var den heta ångavdelning – som kallades caldarium – spa-avdelningens själva hjärta. I de moderna spa-avdelningarna är den fuktiga och varma (40-50 ° C), ångbastun allt populärare, och man känner till allt mer om de välgörande effekterna av luftfuktigheten tillsammans med värmestrålningen. Ångbastun är särskilt bra på att rengöra, läka och vitalisera håret, huden och andningsorganen på ett skonsamt sätt.

 

Aromatisk ångbastu

Den aromaterapeutiska ångbastuns fuktiga och varma luft rengör huden och luftvägarna försiktigt men effektivt. Det stimulerar blodcirkulationen, slappnar av musklerna, minskar stress och lindrar artrit och artralgi. Aromatisk ånga (t.ex. med inslag av kanel, apelsin eller äpple) stöder den renande effekten. Den fuktiga luften och den ganska höga temperaturen (40-50 ° C) förstärker den terapeutiska effekten av aromterapins ånga. De aromaterapeutiska dofternas läkande effekt erkänns mer och mer i en innovativ hälsovård. I synnerhet de som lider av luftvägsbesvär har visat sig dra nytta av aromterapi: bl a lavendel, myrra och eukalyptus har hälsofrämjande effekt på lungor och andningsorgan. Eteriska oljor som kamomill lugnar sinnet och kopplar av mentalt.

 

Orientalisk rasul-bad

Rasul-bad är en unik och speciell upplevelse. Inledningsvis duschar man, varefter följer en lerinpackning. Behandlingen börjar med att man smetar på sig lera som har en välgörande effekt. I den behagliga värmen och låga luftfuktigheten torkar leran snabbt på huden. Rummet värms sedan gradvis upp med ånga på ett pulserande sätt, varpå luftfuktigheten höjs och rummet fylls med doften av örtextrakt. Den torkade leran på huden blir fuktig och orsakar behagliga stickningar. Sitsens armstöd har en vattenskål med rinnande vatten med vilken man kan fukta leran och gnida in i huden. Peelingen avlägsnar effektivt döda hudceller, samtidigt som massagen tonar upp den subkutana vävnaden och musklerna och stimulerar ämnesomsättningen.