Smakupplevelser

Måltiderna

Varje dag på kryssningen är full av nya upplevelser. Fysiska aktiviteter som utflykter med djuphavsdykning eller linbanefärd i djungeln bidrar garanterat till ökad aptit. Måltiderna på kryssningarna är ett sant nöje: Du har ett stort urval både morgon, dag och kväll. När du vill äta lite mer avspänt och enkelt så kan du välja buffén på Lido däck. I gourmetrestaurangerna njuter du förutom av de kulinariska upplevelserna även av högklassig service. Dessutom finns rumservice tillgänglig dygnet runt.

Menyerna är planerade utefter principen ”något för alla”. En lätt och sofistikerad förrätt ger en försmak av det som komma skall. Som huvudrätt med havets läckerheter passar, t ex, en hummer eller grillade räkor. Samtidigt finns inget tvång att bara äta fisk eller skaldjur bara för att vi är till havs. Valet är ditt. Som avslutning väntar olika slags söta frestelser, såsom den klassiska Grand Marnier -soufflén.

 

Bufférestaurangen

I bufférestaurangen på Lido däck serveras en läcker buffé från morgon till kväll. Sätt ihop din frukost efter din egen smak: det finns äggröra, pannkakor, French toast, bacon, skinka, flingor, müsli, söta och salta bakverk och mycket, mycket mer.

Styr dina steg mot Lido däck, där lunchbufféns serveringsställen tar dig med på en kulinarisk resa runt jorden. På några av fartygen erbjuds läckra grillrätter från Rotisserien, orientaliska smaker från Mongolian Wok och det bästa från internationella köket från Taste of the Nations. Här finns även New York deli, pizzeria och en salladsbar. Vid poolkanten smakar alltid hamburgare och kycklingsmörgås. Det finns alltid massor att välja på!

Bistrot med havsutsikt på Lido däck är ett bra alternativ till à la carte-restaurangen. Buffén serveras 18.00-21.30. Det finns pasta och biffar, grillade läckerheter, sallader och desserter.

 

Specialrestaurangerna

De förstklassiga kockarna i den stämningsfulla Steak House-restaurangen garanterar en kulinarisk upplevelse. Njut till fullo av den fantastiska måltiden och den utmärkt servicen. Den mångsidiga menyn innehåller förutom kött- och fiskrätter en hel del andra läckerheter. Steak House är en restaurang att umgås i, och är även ett bra ställe att hålla en födelsedagsfest. En bordsreservation kan vara en bra idé när det gäller denna populära restaurang.

På följande fartyg finns Steak House-restaurang: Carnival Pride, Carnival Legend, Carnival Spirit, Carnival Miracle, Carnival Conquest, Carnival Glory, Carnival Valor, Carnival Freedom, Carnival Splendor, Carnival Dream, Carnival Magic och Carnival Breeze

 

Hyttservice

Hyttservice är tillgänglig dygnet runt.

Dagen börjar med en mjukstart med frukost i hytten. Frukost serveras i hytten till kl 10.00. Efter denna tid kan smörgåsar, desserter och frukter beställas till hytten när som helst på dygnet.

 

Pizzeria

Pizzerian är öppen dygnet runt, så att du kan njuta av nybakad pizza när som helst: till lunch, mellanmål eller som nattamat efter discokvällen. Det är inte alltid man är sugen på varm mat, men ingen fara – pizzerian serverar även fräscha caesarsallader.

 

Sushibar

Är du tokig i japansk mat? Nu kan du få läcker sushi även på en kryssning! Sushi kan avnjutas även som en förrätt före middagen. På alla fartyg hos Carnival finns en sushibar på promenaddäck och ingår förstås i kryssningspriset!

 

A la carte-restaurangen

Carnival-fartygens rymliga och eleganta à la carte-restauranger är inbjudande. På den mångsidiga menyn finns både hummer och olika biffrätter. Varm chokladkaka är ett oemotståndlig alternativ för älskare av sötsaker, men det finns även alltid lätta och hälsosamma Spa Carnival-alternativ

Om du till din kryssning har valt fritt val av måltider kan du äta när du själv vill. I à la carte restaurangerna finns varje dag två dukningar på fasta tider, men du kan också äta här enligt ditt eget schema.

Vill du ha middag varje dag vid samma bord med samma sällskap? Tycker du att det är trevligt att serveras av samma person under hela resan? I så fall ska du när du bokar resan välja en traditionell kryssning med middag på fasta tider, antingen kl 18.00 eller kl 20.15.

Vill du istället vara flexibel och varje dag spontant bestämma vilken tid du vill äta och med vem? Då passar måltider med fritt val (Your choice dining). Du kan då njuta av middag när som helst mellan 17.45-21.30.

Restaurangen är öppen även på morgonen. Välj önskad frukost från den varierade menyn, så förbereds den för dig. För frukosten behövs ingen bordsreservation. Du kan lugnt sova så länge du vill och njuta av frukosten i à la carte- eller bufférestaurangen. Du kan förstås även välja att beställa frukosten till hytten. Under dagar till havs serverar à la carte-restaurangen även lunch.

 

Drycker

I bufférestaurangens automater finns kaffe, te, varm choklad, vatten och iste tillgängligt utan kostnad dygnet runt. På Promenade-cafét är det trevligt att tillbringa dagen, se på människor i rörelse, njuta av den magnifika utsikten över havet och njuta av en god kopp kaffe och en läcker bakelse. Promenade-cafét serverar olika kaffespecialiteter, te, bakverk och glass och dessutom efterrätterna på menyn i bufférestaurangen. Notera att i enlighet med amerikansk praxis läggs 15% serviceavgift på priset för de drycker som erbjuds ombord.