Carnival Celebration

Boka kryssning

Carnival Celebration har fått sitt namn för att fira Carnival Cruise Lines 50 år på världshaven. Precis som sitt systerfartyg Mardi Gras har fartyget sex olika tematiska ”zoner” som erbjuder massor av roliga aktiviteter samt restauranger och barer. Den häftiga BOLT-berg-och-dalbanan återfinns här också, tillsammans med andra populära bekantingar från rederiets andra fartyg. Nytt på fartyget är Golden Jubilee-baren, som hyllar rederiets händelserika historia.

 

Zoner

När du går ombord på fartyget får du direkt bekanta dig med den första zonen. Celebration Central ger ett unikt första intryck med sina golv-till-tak-fönster, massiva LED-skärmar och ett tak som glittrar av färgglada ljus. I denna zon hittar du bland annat en scen, barer, restauranger samt en pianobar och en komediklubb.

I Gateway-zonen ligger fartygets nya bar, Golden Jubilee, där ett rikt utbud av underhållning erbjuds. Barens inredning pryds av minnessaker från gamla Carnival-fartyg och utanför baren kan du besöka en utställning om rederiets historia.

Summer Landing-zonen låter dig uppleva sommarkänslan året runt! Njut av en läcker BBQ-måltid på Guy’s Pig & Anchor Smokehouse, ta en glass till efterrätt, prova en av poolbarens goda drinkar och ta ett dopp i poolen för att svalka dig. Summer Landing är favoritplatsen under sjödagarna.

820 Biscayne-zonen har hämtat inspiration från Carnival Cruise Lines hemstad Miami, varifrån rederiets första fartyg avgick på 1970-talet. Zonens namn syftar på adressen på Biscayne Boulevard i Miami, där allting började. Zonen är inredd i art deco-stil och kryddad med en nypa neonljus. Smaka till exempel på tropiska cocktails i Bar 820, klassiska smörgåsar på Deco Deli och självklart pizzor på Miami Slices.

Lido-pooldäck är bekant för dem som har kryssat med Carnival tidigare. Poolområdet sträcker sig över två däck och är fullt av både solplatser och restaurangalternativ. Ta en hamburgare vid poolkanten från Guy’s Burger Joint eller en taco från BlueIguana Cantina. Och självklart kan du få glass på Lido-däck, dygnet runt!

Carnivals fartyg kallas inte för ”fun ships” utan anledning. Ultimate Playground-zonen är en lekplats för hela familjen. Zonen har rederiets största vattenpark WaterWorks med tre slingrande vattenrutschbanor, den högtflygande BOLT-berg-och-dalbanan samt det mångsidiga SportsSquare, där du bl a hittar en minigolfbana, en fullstor basketplan och en klätterbana.

Måltider ombord

Carnival Celebration erbjuder en mängd olika matalternativ. Måltider på à la carte-huvudrestaurangerna och buffén Lido Marketplace ingår alltid i kryssningens pris. Andra alternativ som ingår är exempelvis Guy Fieri’s Guy’s Burger Joint och grillrestaurangen Guy’s Pig & Anchor Bar-B-Que. För glassälskare ingår även glass från Swirls glassbar.

Bland specialrestaurangerna som kostar extra finns bland annat de asiatiska restaurangerna Bonsai Teppanyaki och Bonsai Sushi, den italienska Cucina del Capitano samt Chibang, vars meny innehåller både kinesiska och mexikanska delikatesser.

Sport och wellness

Håll dig i form även under semestern. Ombord finns ett välutrustat gym, en löparbana samt flera möjligheter att aktivera sig i Ultimate Playground.

Trots att Carnival Celebration erbjuder en mängd aktiviteter, behöver man ibland bara koppla av under semestern. Avkoppling hittar du exempelvis på Serenity-området för vuxna, i fartygets Cloud 9-spa eller i lugnet på Loft 19-däcket.

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!

Tekniska uppgifter

 • Byggnadsår 2022
 • Renoverat
 • Bruttotonnage 183 500 t
 • Längd 345 m
 • Bredd 42 m
 • Däck 15
 • Passagerare 5 375
 • Personal 1 735
 • Hytter 2 640

Tjänster

 • Retauranger 22
 • Barer 12
 • Teater
 • Nattklubb
 • Kasino
 • Minigolf
 • Gym
 • Spa
 • Vattenrutschbana
 • Simbassänger 6
 • Jacuzzi 8
 • Vuxenpool
 • Barnaktiviteter
 • Barnpassningstjänst
 • WiFi
 • 24 t rumservice
 • Hytter med anslutande dörr
 • Handikapphytter
 • Nätspänning 110/220 v

Hytter

Insideshytt

Insideshytterna finns två separata sängar som kan förvandlas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hyttens badrum har en dusch. Badrockar kan erhållas på begäran. Ytterligare bekvämligheter inkluderar en belyst sminkbord, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering.

På fartyget finns också tillgängliga insideshytter med olika tilläggstjänster. Dessa inkluderar Havana-, Spa- och Family Harbor-insideshytter.

Hyttens storlek är cirka 15 m².

Utsideshytt

I utsideshyttarna finns två separata sängar som kan förvandlas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hyttens badrum har en dusch. Badrockar kan erhållas på begäran. Ytterligare bekvämligheter inkluderar en belyst sminkbord, soffa, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Hytten har ett fönster mot havet.

På fartyget finns också tillgängliga utomhushytter med olika tilläggstjänster. Dessa inkluderar Spa- och Family Harbor-utomhushytter.

Hyttens storlek är cirka 23 m².

Balkonghytt

I balkonghytterna finns två separata sängar som kan förvandlas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hyttens badrum har en dusch. Badrockar kan erhållas på begäran. Ytterligare bekvämligheter inkluderar en belyst sminkbord, soffa, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Hytten har en möblerad balkong. I vissa hytter är balkongen mer skyddad (kategorier 7C och 7S).

På fartyget finns också Spa-balkonghytter, vilkas pris inkluderar extra tjänster.

Hyttens storlek med balkong är cirka 20–23 m².

Havana Cabana

I Havana Cabana-hytterna finns två separata sängar som kan förvandlas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hyttens badrum har en dusch. Badrockar kan erhållas på begäran. Ytterligare bekvämligheter inkluderar en belyst sminkbord, soffa, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Hytten har en möblerad uteplats med utsikt över Lanai-däcket. Hytten har också bekväm tillgång till Havana-poolområdet.

På fartyget finns också Havana Cabana-sviter, vilkas pris inkluderar svitförmåner.

Hytten med uteplats är cirka 27 m²
Sviten med uteplats är cirka 27–48 m²

Ocean-svit

I oceansviterna finns två separata sängar som kan förvandlas till en dubbelsäng om så önskas. Dessutom finns det en bäddsoffa med plats för två. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Svitens badrum har en dusch. Badrockar ingår också i sviten. Ytterligare bekvämligheter inkluderar en belyst sminkbord, soffa och soffbord, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Sviten har en möblerad balkong.

Svitförmåner inkluderar: prioriterad ombord- och ilandstigning, företräde vid val av matningstid, två stora vattenflaskor.

På fartyget finns också sviter med olika tilläggstjänster. Dessa inkluderar Spa- och Family Harbor-sviter.

Svitens storlek med balkong är cirka 29–32 m².

Carnival Excel-sviterna

I Carnival Excel-sviterna finns två separata sängar som kan förvandlas till en dubbelsäng om så önskas. Dessutom finns det en bäddsoffa med plats för två. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Svitens badrum har en dusch och lyxigare badprodukter. Badrockar ingår också i sviten. Ytterligare bekvämligheter inkluderar en belyst sminkbord, matbord, walk-in-closet, soffa och soffbord, TV, två TV-apparater, gratis on-demand-filmer, säkerhetsbox och luftkonditionering. Sviten har också en möblerad balkong.

Svitförmåner inkluderar: prioriterad ombord- och ilandstigning, tillgång till Loft 19, företräde vid cabana-bokningar, concierge-telefonlinje, garanterad bordsreservation i huvudrestaurangen och de flesta specialrestauranger, frukt och mousserande vin på första dagen av kryssningen, alkoholfritt Bottomless Bubbles-dryckespaket, två stora vattenflaskor, gratis rumsservice, gratis tvättservice.

Svitens storlek med balkong är cirka 48–66 m².

Carnival Excel Presidential-sviterna

I Carnival Excel Presidential-sviterna finns två separata sängar som kan förvandlas till en dubbelsäng om så önskas. Dessutom finns det en bäddsoffa med plats för två. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Svitens badrum har en dusch och lyxigare badprodukter. Utöver badrummet har sviten också en separat toalett. Ytterligare bekvämligheter inkluderar badrockar, en belyst sminkbord, kaffebord, walk-in-closet, matbord, bar, två TV-apparater, gratis on-demand-filmer, säkerhetsbox och luftkonditionering. Sviten har också en möblerad balkong med bubbelpool.

Svitförmåner inkluderar: prioriterad ombord- och ilandstigning, tillgång till Thermal Suite-området, tillgång till Havana-poolområdet, tillgång till Loft 19, företräde vid cabana-bokningar, concierge-telefonlinje, garanterad bordsreservation i huvudrestaurangen och de flesta specialrestauranger, frukt och mousserande vin på första dagen av kryssningen, alkoholfritt Bottomless Bubbles-dryckespaket, två stora vattenflaskor, gratis rumsservice, gratis tvättservice.

Svitens storlek med balkong är cirka 106 m².

Galleri

Fartygsklass

Excel

I Excel-klassen ingår Carnival Cruise Lines hittills största fartyg, Mardi Gras, Mardi Gras är från 2020, och tar upp till 5.200 passagerare. Två nya fartyg kommer att läggas till klassen 2022 och 2023.