Vad är en lyxkryssning?

Boka kryssning

Under en lyxkryssning kan du njuta av en bekymmersfri semester, eftersom nästan allt ingår i priset för kryssningen. Du kan kostnadsfritt prova specialrestauranger på lyxiga fartyg, smaka på specialviner och champagne, delta i pilatesklasser och ta del av de mångsidiga aktiviteterna ombord. Dessutom kan priset för lyxkryssningen inkludera exempelvis utflykter till hamnar, föreläsningar hållna av experter och möjlighet att prova på vattensporter under dagarna till havs.

Att koppla av under en lyxkryssning är särskilt enkelt på grund av den uppmärksamma och individuella servicen. Personalen är nästan lika många som passagerarna, så du kan lita på att dina individuella behov beaktas. Vissa rederier erbjuder butlerservice som exempelvis inkluderar att packa upp dina väskor och göra restaurangreservationer.

På lyxkryssningar besöker man ofta hamnar som inte ingår i de stora kryssningsfartygens rutter. På grund av sina mindre storlekar kan fartygen lätt ankra vid små hamnar som Portofino och Saint-Tropez. Kryssningsfartygen rymmer vanligtvis mellan 100 och 800 passagerare samtidigt.