Romantiska Rhen norrut

Rutt

Strasbourg, Mannheim, Koblenz, Køln, Arnhem, Amsterdam

Rhen har alltid både förbundit och separerat människor och kultur. Den mellersta delen av floden utgör idag gränsen mellan Tyskland och Frankrike.
De många borgar och slott längs Rhen vittnar om flodens spännande historia och dess betydelse som en transportådra.
Det vackra landskapet som omger Rhen har gett inspiration till många myter och legender som bidrar till områdets spännande historia. Området finns på UNESCO: s världsarvslista och flera av de utposter som romarna byggde för att försvara gränsen är idag stora europeiska städer och med sina 1320 kilometer är Rhen en av Europas längsta floder.
Följ med på en underbar kryssning på Rhen, där vingårdar, höga slott, historiska städer och vackra landskap ligger som på ett pärlband. En hisnande vacker kryssning på vattenvägen från Strasbourg genom Tyskland till Amsterdam väntar, fylld med fantastiska upplevelser!

Datum: 2024: 11/5

Pris från 11 595 kr per person

Bokningsförfrågan

Resplan

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Strasbourg

  Strax efter incheckningen serveras en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren ombord på M/S Leonora. Fartygets kryssningschef välkomnar dig och går igenom praktisk information och säkerhetsförfaranden ombord.

 • Dag 2 Strasbourg

  I Strasbourg kan du besöka bl a det vackra Petit France, som ligger i det välbevarade centrumet. Strasbourg ligger i norra Alsace och har omväxlande varit under franskt och tyskt styre. Nu är emellertid staden en symbol för försoningen mellan Frankrike och Tyskland och därmed även för fred i Europa. Flera EU-institutioner är inrymda i staden, inklusive EU-parlamentet. Strasbourg är en modern stad med tjusiga butiker och vackra gator samtidigt som det är en gammal stad med korsvirkeshus, pittoreska gränder och smala kanaler.

 • Dag 3 Strasbourg – Mannheim

  Upptäck Mannheim eller ta turen Heidelberg, som är en av Tysklands vackraste städer. Här finns en mängd charmiga hus, och det kryllar av magnifika slott och floddalar i hela regionen, där några av Tysklands bästa viner produceras. Staden är en universitetsstad vilket sätter sin prägel på gatubilden.

 • Dag 4 Mannheim – Koblenz

  I Koblenz finns det möjlighet till en kvällspromenad på egen hand längs floden. Den berömda ryttarstatyn av kejsaren Wilhelm I, som markerar Deutsches Eck (platsen där Mosel rinner ut i Rhen) ligger några hundra meter från fartyget.

 • Dag 5 Koblenz – Köln

  Både frukost och lunch avnjutes på fartyget medan det vackra landskapet glider förbi. Tidigt på eftermiddagen anländer vi till Köln, där du t ex kan besöka stadens berömda katedral. Den vackra Kölnerdomen är stadens viktigaste landmärke. Kyrkan undvek mirakulöst nog nästan skador från de allierades bombningar under 2:a världskriget. Det finns naturligtvis tid att shoppa eller släcka törsten med ett uppfriskande glas Kølsch i en av stadens ölhallar.
  Middagen serveras ombord och därefter fortsätter vi till loungebaren, där det är möjligt att röra på benen när fartygets musiker spelar upp till dans.

 • Dag 6 Köln – Arnhem

  The Airborne Museum ligger i förorten Oosterbeek – en halvtimmes bilresa från stadens centrum, där M/S Leonora ligger förtöjd. Det tidigare Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerade som högkvarter för British 1st Airborne Division, som spelade en avgörande roll i slaget vid Arnhem. Hartenstein Museum är ett unikt museum som berättar den otroliga historien om en av de mest kända striderna i slutet av 2:a världskriget.
  Staden Arnhem kommer för alltid att förknippas med en av de mest kända striderna under andra världskriget – slaget vid Arnhem, som ägde rum 17 och 18 september 1944.
  Planen, utarbetad av den engelska generalen Montgomery, fick namnet Operation Market Garden och involverade mer än 10 000 fallskärmsjägare som landade bakom fiendens linjerpå fälten vid Oosterbeek – väster om Arnhem.
  Därefter skulle fallskärmsjägare avancera mot Arnhem och ockupera bron över Nederrijn och hålla den tills förstärkningar anlände från de amerikanska och polska trupperna söderut.
  Montgomery förväntade sig att denna överraskningsattack skulle förvirra och dela upp de tyska trupperna, men Operation Market Garden gick helt fel. Mellan 17 och 18 september föll en sådan tät dimma över Arnhem att det var omöjligt för de amerikanska och polska trupperna att nå dit.
  under 9 dagars strider dödades mer än 2000 soldater och mer än 5000 sårades eller lämnades i den förödda staden.
  De allierade lyckades aldrig med planen, och vintern 1944-45 upplevde holländarna en katastrofal krigsvinter där tusentals dog av kyla och hungersnöd. Arnhem befriades den 8 april 1945.
  Idag firar ingen annan stad i Nederländerna befrielsedagen (5 maj) med lika mycket festligheter som Arnhem.
  Det tidigare Hotel Hartenstein i Oosterbeek, som var högkvarter för Operation Market Garden, rymmer idag ett fantastiskt museum som berättar hela historien. Inte långt från Hartenstein ligger kyrkogården Airborne Kerkhof. Här vilar de 1 667 engelska och 79 polska soldater som föll under slaget vid Arnhem.

 • Dag 7 Arnhem – Amsterdam

  Idag tittar vi närmare på Amsterdam. Staden genomskärs av kanaler överallt, vilket ger staden dess egna karaktär och charm. Det bästa sättet att uppleva Amsterdam är från vattnet. Under en timmes kanaltur kan du njuta av hamnen, uppleva de smala kanalerna och se de många vackra gavelhusen. Vissa av husen är mycket smala, eftersom det tidigare var vanligt att fastighetsskatten fastställdes efter bredden på huset som vetter mot kanalen.
  Tillbaka på M/S Leonora avnjuter vi lunch. Koppla av under resten av eftermiddagen på fartygets soldäck, eller i den mysiga loungen. På kvällen väntar middag ombord varefter vi får kaffe serverad i loungen, där båtens musiker spelar upp för dans.

 • Dag 8 Amsterdam

  En oförglömlig flodkryssning är över för denna gång.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger MS Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

 

Pris per person i dubbelhyttPRISER 2024
7 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor11 59513 92514 96517 485
Enkelhyttstillägg6 3356 3356 33517 485

 

 

I priset ingår:

8 dagar/7 nätter ombord på fartyget MS Leonora
Engelsktalande personal ombord
Alla måltider och utvalda drycker
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 8 euro per person och dag – betalas kontant ombord)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  215 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  315 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten