Julmarknader vid Mosel med MS Leonora

Rutt

Koblenz-Cochem-Traben-Trarbarch- Bernkastel

Följ med MS Leonora bort från julens stress och hets och avsluta dina sista inköp i de vackraste omgivningarna.

Även år 2023 kommer M/S Leonora att segla sina julmarknadskryssningar längs Mosel, genom några av Tysklands mest charmiga vinbyar som alla bidrar till en fantastisk och mysig julstämning. Städerna utgör med sina vackra byggnader från sen medeltid en perfekt bakgrund för några unika julmarknader.

MS Leonora besöker några av de mest populära pärlorna längs Mosel, såsom Cochem, Traben-Trarbach och Bernkastel-Kues. Utgångspunkten är Koblenz, som med sin egen historiska julmarknad i Altstadt och ett livligt stadsliv ger dig en unik möjlighet till mer traditionell julshopping. Njut av den äkta julkänslan i en av Tysklands mest sevärda regioner.

Datum: 2023: 26/11, 30/11, 4/12, 8/12

Pris från 5 395 kr per person

 • Dag 1 Check-in på MS Leonora, Koblenz

  Ombord på M/S Leonora kommer du att välkomnas av skeppets kryssningschef i loungen efter ankomst. Här kommer säkerhetsprocedurer och praktisk information om bord gås igenom.

  Innan en härlig välkomstmiddag har du möjlighet att besöka julmarknaden i Koblenz och kanske passa på att julhandla längs stadens långa gågata. Vi övernattar i Koblenz och nästa morgon seglar vi tidigt in på Mosel.

   

 • Dag 2 Cochem

  Skeppet avgår från Koblenz mot Cochem tidigt nästa morgon, där vi anländer under lunchen. Den lilla staden Cochem visar sig från sin mest charmiga sida under denna mörka tid, med Reichsburg som står högt uppe på en klippa romantiskt upplyst.

  Cochems promenadstråk inbjuder till en promenad, och de vackra trähusen i de smala kullerstensgatorna utgör en vacker bakgrund till julmarknadens små försäljningsbodar där vi tillbringar eftermiddagen. Här finns allt du kan önska dig av juldekorationer, leksaker, julbakverk, grillade korvar, glögg och kaffe. Skeppet kommer att ligga över natten i Cochem.

 • Dag 3 Traben Trarbach

  Traben-Trarbach är en liten stad mitt i Moseldalen i delstaten Rheinland-Pfalz. Staden har varit förenad med en bro över Mosel sedan 1898 och tillsammans med sina omgivande områden har staden cirka 6 000 invånare. Efter stadsbränderna i Trarbach 1858 och i Traben 1879 byggdes staden om i jugendstil. I själva verket har staden den största koncentrationen av jugendstilbyggnader i Tyskland.

  Under de senaste fem åren har några av Traben-Trarbachs stora vinkällare, som byggdes på 1700-talet, blivit riktiga attraktioner genom att omvandlas till renodlade julstugor med mysiga små kaféer och ett urval av stånd som erbjuder högkvalitativa lokala ”julklappar”.

 • Dag 4 Bernkastel-Kues

  Vi avgår från Traben-Trarbach under frukosten och anländer till Mosels pärla, Bernkastel-Kues, framåt middagstid.

  Julmarknaden i Bernkastel-Kues är något alldeles speciellt. Så snart man har korsat St. Michaels bro går man in i en ren sagostad. Det finns inte mycket som kan mäta sig med Bernkastel när det kommer till julstämning och julmarknader. Stadens marknad har utsetts till en av Tysklands vackraste, inte minst tack vare stadens många byggnader från sen medeltid.

 • Dag 5 Bernkastel-Kues

  Ett oförglömligt julmarknadskryssning längs Mosel har nu kommit till sitt slut för den här gången.

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong är ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter är ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger MS Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

 

Pris per person i dubbelhytt
5 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckSvit på övre däck
Alla avresor5 3655 9656 5759 945
Enkelhyttstillägg3 0153 0153 0159 945

 

I priset ingår:

5 dagar/4 nätter ombord på fartyget MS Leonora
Engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 8 euro per person och dag – betalas kontant ombord)

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  215 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  315 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten