Fantastiska Rhen söderut

Rutt

Amsterdam-Køln-Rüdesheim-Mannheim – Strasbourg

Rhen har alltid både förbundit och separerat människor och kultur. Den mellersta delen av floden utgör idag gränsen mellan Tyskland och Frankrike.
De många borgar och slott längs Rhen vittnar om flodens spännande historia och dess betydelse som en transportådra.

Det vackra landskapet som omger Rhen har gett inspiration till många myter och legender som bidrar till områdets spännande historia. Området finns på UNESCO: s världsarvslista och flera av de utposter som romarna byggde för att försvara gränsen är idag stora europeiska städer och med sina 1320 kilometer är Rhen en av Europas längsta floder.
En underbar kryssning från Amsterdam till Strasbourg väntar, fylld med fantastiska upplevelser!

 

Datum: 2024: 4/5

Pris från 11 595 kr per person

Bokningsförfrågan

Resplan

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Amsterdam

  Strax efter incheckningen serveras en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren ombord på M/S Leonora. Fartygets kryssningschef välkomnar dig och går igenom praktisk information och säkerhetsförfaranden ombord.

 • Dag 2 Amsterdam – Köln

  Idag tittar vi närmare på Amsterdam. Staden genomskärs av kanaler överallt, vilket ger staden dess egna karaktär och charm. Det bästa sättet att uppleva Amsterdam är från vattnet. Under en timmes kanaltur kan du njuta av hamnen, uppleva de smala kanalerna och se de många vackra gavelhusen. Vissa av husen är mycket smala, eftersom det tidigare var vanligt att fastighetsskatten fastställdes efter bredden på huset som vetter mot kanalen.
  Tillbaka på M/S Leonora avnjuter vi lunch medan vi seglar mot Köln. Koppla av under resten av eftermiddagen på fartygets soldäck, eller i den mysiga loungen. På kvällen väntar middag ombord varefter vi får kaffe serverad i loungen, där båtens musiker spelar upp för dans.
  Före middagen blir det ett välkomstmöte och presentation av fartygets besättning, samt servering av välkomstdrink och kanapéer i loungebaren.

   

 • Dag 3 Köln – Rüdesheim

  Både frukost och lunch avnjutes på fartyget medan det vackra landskapet glider förbi. Tidigt på eftermiddagen anländer vi till Köln. Vi rekommenderar ett besök i  stadens berömda katedral. Den vackra Kölnerdomen är stadens viktigaste landmärke. Kyrkan undvek mirakulöst nog nästan skador från de allierades bombningar under 2:a världskriget. Det finns naturligtvis tid att shoppa eller släcka törsten med ett uppfriskande glas Kølsch i en av stadens ölhallar.
  Middagen serveras ombord och därefter fortsätter vi till loungebaren, där det är möjligt att röra på benen när fartygets musiker spelar upp till dans.

   

 • Dag 4 Rüdesheim

  Efter frukost finns möjlighet att njuta av den vackra utsikten från soldäcket. På vägen till Rüdesheim passerar vi den berömda Lorelei-klippan, där passagen är mycket smal och tidigare var förknippad med stor fara. Lorelei har personifierats som en förtrollande och förförisk kvinna som ledde sjömännen till olycka genom att avleda deras uppmärksamhet så att de sjönk vid de farliga klipporna. Naturligtvis är detta inte fallet idag, men myten om den vackra Lorelei med det långa, gyllene håret lever kvar. Vi avnjuter lunch ombord innan vi på eftermiddagen lägger till i vinstaden Rüdesheim.
  Under en promenad i Rüdesheim, kommer du genom den mysiga Drosselgasse med de små vingårdarna och korsvirkeshusen. Du kan ta en paus på ett litet kafé och njuta av en Rüdesheimer Kaffee, ett glas vin eller ett gott glas öl. Tillbaka på fartyget är det dags för en god middag ombord. M/S Leonora ligger vid kajen nära centrum, så det är också möjligt att gå i land och uppleva Rüdesheim på kvällen. Färden fortsätter nästa morgon kl. 06:00 mot Mannheim dit vi ankommer kl. 12.00.

 • Dag 5 Rüdesheim – Mannheim

  Upptäck Mannheim eller ta turen Heidelberg, som är en av Tysklands vackraste städer. Här finns en mängd charmiga hus, och det kryllar av magnifika slott och floddalar i hela regionen, där några av Tysklands bästa viner produceras. Staden är en universitetsstad vilket sätter sin prägel på gatubilden.

 • Dag 6 Mannheim – Strasbourg

  I Strasbourg kan du besöka bl a det vackra Petit France, som ligger i det välbevarade centrumet. Strasbourg ligger i norra Alsace och har omväxlande varit under franskt och tyskt styre. Nu är emellertid staden en symbol för försoningen mellan Frankrike och Tyskland och därmed även för fred i Europa. Flera EU-institutioner är inrymda i staden, inklusive EU-parlamentet. Strasbourg är en modern stad med tjusiga butiker och vackra gator samtidigt som det är en gammal stad med korsvirkeshus, pittoreska gränder och smala kanaler.
  Efter att ha njutit av de läckra rätterna vid middagen får vi kaffe serverat i loungebaren.

 • Dag 7 Strasbourg

  Upplev den charmerande franska stad Strasbourg, där du kan åka på kanalrundtur, besök den imponerande katedral, Notre Dame De Strasbourg, och gå på hela tre musen i Rohan Palatset.
  Du kan äta lunch på en av de många goda lokala restauranger, eller gå tillbaka till MS Leonora.

   

 • Dag 8 Strasbourg

  En oförglömlig kryssning är till ända och det är nu dags att säga farväl till fartyget och besättningen ombord. Efter sju spännande resmål och en veckas färd på dessa klassiska vattenvägar är det dags för hemresa.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger MS Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

Pris per person i dubbelhyttPRISER 2024
7 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor11 59513 92514 96517 485
Enkelhyttstillägg6 3356 3356 33517 485

 

 

I priset ingår:

8 dagar/7 nätter ombord på fartyget M/S Leonora
Engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 8 euro per person och dag)

Övrig-information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  215 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  315 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten