Antarktis och Falklandsöarna – Äventyr på södra halvklotet (nordgående)

Rutt

Buenos Aires – Ushuaia – Drakesundet – Antarktis – Till sjöss – Falklandsöarna – Till sjöss – Puerto Madryn – Till sjöss – Buenos Aires

Följ med på ett äventyr till Sydamerika, Patagonien, Falklandsöarna – och Antarktis. Se pingviner, sälar och valar på nära håll, vandra på isen och paddla kajak bland isbergen. Med våra lärorika och underhållande aktiviteter ombord och våra utflykter blir detta en drömresa för äventyrare i alla åldrar.

Datum: 2024: 6/11, 20/11, 14/12, 28/12
2025: 14/11, 8/12

fr. 94 319 kr

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1: Buenos Aires

  Känn rytmen i livliga Buenos Aires

  En natt i Buenos Aires är det bästa sättet att börja ditt antarktiska äventyr på.

  Staden, som är hemvist för en mångsidig grupp porteños eller ”hamnmänniskor”, bjuder på en sinnlig blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans.

  Buenos Aires har en mängd platser som väntar på att upptäckas, däribland flera stekhus där du kan njuta av en saftig, argentinsk köttbit. Om du älskar att dansa lär du känna dig som hemma i tangons hemstad.

  Anländ några dagar tidigare för att se allt den pulserande staden har att erbjuda eller utforska regionen med vårt förprogram som finns som tillval.

 • Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

  Flyget går söderut till Ushuaia där du går ombord på fartyget

  Ditt äventyr börjar med en tidig flygresa till Ushuaia, där vårt hybriddrivna expeditionsfartyg som är utformat för hållbara resor i polarvattnen väntar.

  Ushuaia är även huvudstaden i den argentinska provinsen Tierra del Fuego (Eldslandet). Ushuaia, som omges av den magnifika Martialglaciären, är dessutom en av världens sydligaste städer.

  Efter en genomgång med expeditionsteamet kan du göra dig hemmastadd i hytten och utforska alla bekvämligheter ombord.

  .

 • Dag 3-4: Drakesundet

  Fokusera på vetenskap innan vi kommer fram till Antarktis

  Under den två dagar långa resan genom Drakes sund ser expeditionsteamet till att du har allt du behöver för att få ut så mycket som möjligt av din expeditionskryssning.

  Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer om äventyret du har framför dig. Hör våra experter berätta om Antarktis historia, vad som sker under isen samt hur klimatförändringar och plastföroreningar påverkar miljön. Dessutom får du reda på hur du lämnar ett så litet avtryck som möjligt under vårt besök och hur du kan delta i olika forskningsprojekt.

  Självklart ges du även tid att varva ner, koppla av i fartygets spa, njuta av utsökt mat och träffa andra upptäcktsresare i Explorer Lounge & Bar.

  .

 • Dag 5-9: Antarktis

  Upplev Antarktis majestätiska miljöer

  Inget kan riktigt förbereda dig på stunden då du får se kontinenten med egna ögon. Antarktis respektingivande glaciärer och kringflytande isberg stora som katedraler lämnar oförglömliga intryck. Men det som kanske är mest överraskande med Antarktis är tystnaden. Det är en stillhet som bara vid enstaka tillfällen bryts av djuren som bor här.

  Under den antarktiska sommaren kan vi få se pingviner som sköter om sina ungar, skarvar, slidnäbbar och stormfåglar på himlen, och till och med späckhuggare eller knölvalar som livnär sig i de krillrika vattnen. Antarktis är helt enkel en plats där naturen är kung och resten av oss observatörer.

  Vi ägnar fem spännande dagar åt att utforska flera av de många möjliga landstigningsplatserna. Oavsett var vi befinner oss och vad vi gör så erbjuder varje dag något annorlunda och spännande.

  Följ med expeditionsteamet på landstigningar och iskryssningar. Du kan delta i aktiviteter som kajakpaddling, vandring, vandring med snöskor och kan till och med få chansen att campa över natten. Ombord på fartyget fortsätter expeditionsteamet att hålla föreläsningar så att du får lära dig mer om den frusna kontinenten.

 • Dag 10-11: Drakes sund

  Upptäck mer av Falklandsöarna

  Blicka tillbaka på alla oförglömliga minnen från Antarktis och gör dig redo för fler äventyr när vi sätter kurs mot Falklandsöarna. Expeditionsteamet berättar mer om öarnas historia och biologi. I vårt vetenskapscenter kan du ta en närmare titt på de lysräkor och fytoplankton som utgör basfödan för så många av regionens djur.

  Fartygets fotograf visar hur du tar de bästa bilderna och vi erbjuder även workshoppar i måleri och olika slags knopar till havs. Du kan även boka en behandling på vårt spa, besöka gymmet eller njuta av lokala råvaror i någon av restaurangerna ombord.

 • Dag 12-14: Falklandsöarna

  Spana efter fåglar och vandra på dessa frodiga öar

  Falklandsöarna bjuder på allt från häpnadsväckande horisonter till vita sandstränder fulla av fågelliv. Landskapet är orört, med undantag från enstaka gårdar. De gröna kullarna och vackra vildblommorna ger en stark kontrast till Antarktis vita vildmark. Dessutom ger vi oss ut på en promenad i Stanley där du får uppleva trädgårdarna vid Jubilee Villas, Christ Church Cathedral och Historic Dockyard Museum.

  Alla landstigningar, vandringar och utflykter sker med hänsyn till rådande väderförhållanden. Vi hoppas kunna besöka både albatross- och pingvinkolonier – där du oftast även får se sälar. Vårt mål är att ta oss så nära som möjligt utan att störa djurens livsmiljö.

 • Dag 15: Till sjöss

  En avkopplande dag till havs med tid för reflektion

  Din expeditionskryssning med spännande upplevelser av Antarktis underverk och djurlivet på Falklandsöarna närmar sig sitt slut. Njut av din sista dag till havs under den sista etappen till Ushuaia.

  Följ med expeditionsteamet till fartygets vetenskapscenter för mer kunskaper om olika ämnen. Lär dig att ta bättre bilder eller reflektera över resans höjdpunkter och koppla av ute på däck. Framåt kvällen kan du slå dig ner med dina nyfunna vänner i Explorer Lounge & Bar och diskutera den oförglömliga upplevelsen över en drink.

 • Dag 16: Ushuaia och Buenos Aires

  Från Ushuaia till Buenos Aires

  Expeditionskryssningen slutar i Ushuaia i Tierra del Fuego, Argentinas sydligaste provins. Härifrån tar du flyget tillbaka till Buenos Aires, men det behöver inte betyda att äventyret tar slut.

  Varför inte boka vårt efterprogram som finns som tillval innan du åker hem?

Hytter

Arctic Superior utsideshytt

Hytterna i Arctic Superior-klassen är bekväma och rymliga. De flesta har balkong. Flexibla sovarrangemang, bäddsoffor, tv och andra inslag gör den här till en av våra populäraste kategorier. Vårt Arctic Superior-koncept inkluderar vattenkokare, te och kaffe. För två till fyra passagerare.

Hyttkategori: TY med fönster, ca 22 m2

Hyttkategori: TT med fönster, ca 24-27 m2

Hyttkategori: XTJ med balkong, ca 18 m2

Hyttkategori: YY/XTD/XT med balkong, ca 15-19 m2

Expeditionssvit

Dessa sviter är stora, välutrustade hytter med breda fönster. De flesta har balkong. Vissa har en privat varmbadstunna utomhus. Sviterna har flexibla sovarrangemang med bekväma soffor, sittplatser och tv. De rymmer upp till fyra passagerare.

Expeditionssviterna ligger uteslutande på övre och mellersta däck. I våra expeditionssviter finns en badrock, espressomaskin och mycket mer. En spännande välkomstgåva väntar alla svitgäster i hytten.

XL Suite

Extrastor hörnsvit med privat balkong. Fartygets rymligaste hytt med stora fönster, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MA 46-48 m2

Hörnsuite

Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MC 20-30 m2

XL Suite

Extrastor hörnsvit utan balkong. Ligger akterut med bäddsoffa, flexibla sänglösningar, stora fönster, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MB 44 m2

L Suite

Stor hörnsvit med privat balkong, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Anpassad för rullstol.
Hyttkategori: MD 35 m2

Suite

Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: ME 20-28 m2

Suite

Hörnsviter med stora fönster. Flexibla sänglösningar, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Utan balkong.
Hyttkategori: MF 22 m2

Polar utsideshytt

Polar utsideshytter ligger främst på mellersta däck med fönster. De flesta är rymliga, har flexibla sovarrangemang och tv för att förse dig med ett förstklassigt boende. För två till fyra passagerare.

Storlek: 17 – 30 m2

Hyttkategori: RR på mellandäck
Hyttekategori: RS på nedre däck

 

Priser

Prisexempel – kontakt Kryssningscenter för aktuella dagspriser. 

Polar utsides från 94 319 kr per person
Arctic Superior från 102 337 kr per person
Arctic Superior med balkong från 125 990 kr per person

Priset inkluderar:

 • Res i valfri hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag varje dag
 • Vin, öl och andra alkoholhaltiga drycker finns tillgängliga under dagen och på kvällen (beroende på specifika tillståndslagar ingår inte premiumdrycker)
 • Kaffe, te och alkoholfria drycker hela dagen
 • Måltider kan ätas på restaurang Fredheim eller tas med när restaurangen är öppen
 • Fine dining-restaurangen Lindstrøm ingår för svitgäster
 • En kostnadsfri vattenflaska som du kan fylla på ombord och ta med dig hem
 • En polarexpeditionsjacka, en ryggsäck eller annan HX-utrustning
 • Professionella bilder från din resa tagna av vår fotograf ombord
 • Kostnadsfritt Wi-Fi. Observera att streaming inte stöds
 • Användning av bastu, badtunnor, pool, träningslokal, lounger med mera
 • Dricks ingår. Fantastisk service är standard hos oss på HX, men om du vill ge dricks är det förstås alltid uppskattat
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till fartygets vetenskapscenter
 • Program för medborgarforskning där gästerna kan bidra till pågående forskningsprojekt
 • Professionell fotograf ombord som delar med sig av tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskap och djurliv
 • Dagliga informella genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Ej inkluderat:

 • Internationella flyg
 • Tilläggsnatt/-nätter vid behov, beroende på flygtider
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord

Observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • En tilläggsnatt kan behövas, beroende på dina flygtider (ingår ej)

Övrig information

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena.

Utflykter

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!