Venedig

Boka kryssning

Venedig är ett av Europas mest populära resmål med storslagna kyrkor och palats och en helt unik stämning av svunnen tid. Historiens vingslag är en ofta använd kliché, men här passar det in bättre än kanske någon annanstans i Europa. Klassiska konstskatter finns i ett överflöd och vartannat år fylls staden av modern konst när världens mest kända konstbiennal hålls. De mest kända sevärdheterna i staden inkluderar Markusplatsen (Piazza San Marco) med kyrkan, kampanilen, Dogepalatset och Museo Correr.

Venedig är som stad helt unik då den är byggd på över 100 små öar som ligger tätt intill varandra. Alla byggnaderna står på trästolpar, med lera som underlag, med resultatet att staden sjunker två millimeter varje år. Markusplatsen täcks oftare och oftare med vatten. De över 100 öarna separeras av 150 kanaler, och sammanlänkas av ca 400 broar. Den mest kända av dessa broar är Rialtobron, som är en av fyra broar som går över Canal Grande, som delar staden i två delar. Längs Canal Grande och många andra kanaler i staden glider gondolerna fram i behaglig takt. Upptäck Venedigs drömlika skönhet som gör den unik bland städer.

Avstånd och kommunikationer

Flygplatsen Marco Polo ligger i Tessera, ca 8 km norr om Venedig. Från flygplatsen kan man ta sig till venedig med taxi, tåg, buss eller vattenbussar. Det enklaste sättet att utforska staden är att ta vattenbussen Vaporetto (ACTV) som går var femte minut. En enkel resa med vattenbussen kostar 7,50 euro (2016) men det kan bli mer förmånligt om man köper 1-, 2-, eller 3-dagsbiljett. Några flygbolag flyger till flygplatsen Trevisio, ca 45 minuters tågresa från Venedig. Bussresan från Trevisio till Venedig tar ca 70 minuter.

Hamnen

I Venedig finns två hamnar för kryssningsfartygen. Marittima är den hamn som används mest. Hit ankommer de större fartygen, medan San Basilio kan ta emot de mindre fartygen. Flygplatstransfer från Marco Polo till Piazzale Roma tar 30 minuter och kostar ca 3 euro. Härifrån är det ca 10 minuters promenad till färjeterminalen. Man kan även ta vattenbuss från flygplatsen till hamnen (Alilaguna,blålinje). Den tar knappt 2 timmar och kostar ca 14 euro. Kommer man med bil så finns det parkering vid Marittima. Vattenbusslinjerna 61 och 82 trafikerar sträckan Venedig- San Basilio.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi